Gość Napisano 21 Stycznia 2022 Dla ciekawskich: Zrobiłem nawóz ze skórek bananów wedle przepisu kogoś tu z forum xd jestem ciekaw jak będzie działać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 21 Stycznia 2022 @Bloodwyn jak smakuje? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Stycznia 2022 @ArteK zajebiście xddd🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Stycznia 2022 4 godziny temu, Bloodwyn napisał: to mam jak co nową fr założyć dla tych sezonowych AKczów i WW? widzę że założona już, to niech rosną teraz w szybkim tempie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) @Bloodwyn ja mam wyciągający i 2 mieszające ale są słabe, bo mam mocniejszy ale jest zbyt głośny dopóki nie ogarnę wyciszenia jakiegoś to go nie dam do żadnej uprawy Edytowane 21 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Stycznia 2022 @Bloodwyn Zrobiłeś tego nawozu 0,5 l , a on jest tak słaby, że leje się go na kwitnieniu pół na pół z wodą, więc mało go sobie wykonałeś. Kiedyś też się w takie nawozy bawiłem i inne, jest wiele sposobów na zrobienie domowych nawozów, ale to sporo zabawy, bo ich trzeba wykonać dużą ilość, by miały sens. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Stycznia 2022 Najstarsza ma 57 dni(-5) a najmłodsza 12 dzień jest na powierzchni. Godz 2:00 Temp. 23 stopnie C wilgoć:52% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 24 Stycznia 2022 @Bloodwyn Ile litrów maja te doniczki ? 🙂 Ładna uprawa 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 24 Stycznia 2022 @Bloodwyn Mordko ten cyngwajs do mierzenia % wyjmij z doniczki bo przeklamuje wynik. Co ta piwrwsza z lewej taka smutna i jasna w huj. Co im lejesz.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Stycznia 2022 @Bloodwyn co one takie smutne opadnięte? Po podlaniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 24 Stycznia 2022 @onyx wyżarte, azotu mao bo blade jak pizda zakonnicy,@Bloodwyn Końcówki nadpalone na nowych lisciach, ph zjebane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) 13 godzin temu, Buuh napisał: @Bloodwyn Ile litrów maja te doniczki ? 🙂 Ładna uprawa 😉 5,9l @ArteK @onyx wydaje mi się, że przez zmiane środowiska, dziś też takie oklapusy. Leje im cały czas to samo tj według zaleceń producenta Canna Flores rhizotonic cannazym pk13/14 cal-mag. Może dodać do tego też canna vega? Nie mam teraz etykiety przed ryjem, ale Vega napewno ma dużo azotu Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Stycznia 2022 13 godzin temu, ArteK napisał: @onyx wyżarte, azotu mao bo blade jak pizda zakonnicy,@Bloodwyn Końcówki nadpalone na nowych lisciach, ph zjebane Gdzie widzisz popalone końcówki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Stycznia 2022 Oklapnięte wtedy mogły być bo to była też 2 w nocy. Rośliny tak mają, że w "nocy" liście im opadają. Widziałem to na jakimś timelapse. @ArteK a końcówki rzeczywiście lekko popalone. Będę lać samą wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Wjechało lekkie LST, wilgotnościomierz zamontowałem na szkielecie boxa Sprężynka mojego autorstwa 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Stycznia 2022 Mały up, panie dostały ostro po tyłkach, wiem kiedy przedobrzyłem z nawozami.. ale byłem w sklepiku i zaopatrzyłem się w Canna flush. Wczoraj były płukane, czekam na efekty. Narazie będzie lana sama odstana kranówa napowietrzniana pompką do akwarium. Pzdr! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Stycznia 2022 Witam. Kolory do panienek powoli wracają Ale pojawił się inny problem... Gdzie szukać tej bestii? Pod liściami? A na tą małą doniczke z 3 kwiatami nie zwracajcie uwagi, to mały eksperyment na pestkach od dila xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Stycznia 2022 @Bloodwyn Pozbyłeś się sporej ilości żarcia w ziemi tym flushem. I po co skoro problem jest z pH a nie żarciem ? A ten liść to na 100 % jeden z pierwszych na roślinie który i tak zdechnie śmiercią naturalną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Stycznia 2022 Łodygi grube jak mój palec @Udyr Artek mówił, że przenawożona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Stycznia 2022 W dniu 24/01/2022 o 09:00, ArteK napisał: @onyx wyżarte, azotu mao bo blade jak pizda zakonnicy,@Bloodwyn Końcówki nadpalone na nowych lisciach, ph zjebane Kłamiesz mnie panie kolego 🤪 One są głodne a końcówki przez pH masz zj... Blade z braku azotu, łodygi czerwone przez brak potasu. Podstawowe wskaźniki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach