ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 Nie zezwalam, nie pozwalam... Nie zapomnijcie, że jutro zaczyna się nowa zasada Facebooka/Meta, gdzie można wykorzystać Wasze zdjęcia. Nie zapominajcie, że termin mija dzisiaj!!! Może być użyte w sądach przeciwko tobie. Wszystko, co publikujesz, będzie od dzisiaj publiczne - łącznie z wiadomościami. Nie kosztuje Cię to nic więcej niż zwykłe kopiuj i wklej. Lepiej bezpiecznie z góry niż prawne spląty i przeprosiny po wszystkim. Nie upoważniam Facebooka/Meta ani żadnej organizacji związanej z Facebook-/Meta do korzystania z moich obrazów, informacji, wiadomości lub postów, ani w przeszłości, ani w przyszłości. Tym oświadczeniem ogłaszam na Facebooku/Mecie, że surowo zabronione jest kopiowanie, powiadamianie lub podejmowanie jakichkolwiek innych moich działań na podstawie tego profilu i/lub jego treści. Treść tego profilu jest informacją prywatną i poufną. Naruszenie prywatności może być karane przez prawo: Facebook/Meta jest obecnie instytucją publiczną. Wszyscy członkowie muszą opublikować tę notatkę. Jeśli wolisz, możesz skopiować i wkleić ten post. Jeśli nie opublikujesz oświadczenia przynajmniej raz, Twoje zdjęcia i aktualizacje profilowe będą mogły zostać wykorzystane. NIE POWIADOMIENIA. Nowy algorytm wybiera kilka osób - około 25 - które przeczytają Twoje posty. Z telefonu komórkowego: Przytrzymaj palec na tym poście, a pojawi się "kopia". Kliknij „kopiuj”. Następnie przejdź na swoją stronę, rozpocznij nowy post, dotknij i przytrzymaj, aż pojawi się Wstaw lub Wklej, naciśnij Wstaw." Slyszał ktoś coś @konopny_janusz wiesz coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK mam fejk konto na fb, żadne informacje umieszczone tam nie są prawdziwe 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @konopny_janusz ja tam nie mam prawdziwych danych ale jesli to prawda to trzeba pozegac sie z messengerem. Inwigilacja totalna. Slyszales o takich zmianach wczesniej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK nie, ale co będzie to będzie, są jeszcze inne portale społecznościowe, zawsze można się przesiąść @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Listopada 2021 Myślałem że to tylko złudzenie jak mi zaczął mess wolno chodzić, a tu jak widzę dziadostwo skanuje pamięć w telefonie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 18 Listopada 2021 Na fb nawet zdjęcia nie mam. Konto mam dla komentarzy czy kontaktu z innymi. Ale znajoma (mamuśka 30 lat) umieszcza dosłownie wszystko na swój temat. Swoją drogą, strasznie atencyjna osoba. Japrdl... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @konopny_janusz jasne ale ja jestem a-społeczny, nie lubie ludzi, szczególnie w tłumie 🙊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 18 Listopada 2021 (edytowane) 5 minut temu, Udyr napisał: Myślałem że to tylko złudzenie jak mi zaczął mess wolno chodzić, a tu jak widzę dziadostwo skanuje pamięć w telefonie. Znajomy, który zajmuje się cyber-bezpieczeństwem mówił, że nawet nie wolno rozmawiać o marii, kiedy masz przy sobie tel. bo system wyłapuje słowa klucze. Na przypadek terroryzmu, czy innych przestępstw. W ogóle to rozważam, żeby powoli zmywać się z neta i z tych całych nowych technologii komputerowych. Szkodzi na mózg (powodują zbyt duże wyrzucenie dopaminy stąd rozleniwienie i rozkojarzenie). Edytowane 18 Listopada 2021 przez Aron 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Aron tak atencyjne "madki" to niezła beka, duzo ludzi wstawia co je gdzie za ile. Tylko po co ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Listopada 2021 @Aron podsłuchiwanie słów "kluczy" jest od czasu cookies. Wystarczy że zbyt często wypowiesz np. słowo pralka i wszędzie będziesz mieć ich reklamy. Napewno niejedna osoba już to zauważyła. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 18 Listopada 2021 2 minuty temu, ArteK napisał: @Aron tak atencyjne "madki" to niezła beka, duzo ludzi wstawia co je gdzie za ile. Tylko po co ? Chce się podzielić swoim życiem, z jej perspektywy ciekawym. A to tylko mama na pełen etat. Kobiety tak mają, że muszą obwieścić wszystkim wszem i wobec co jadła tydzień temu. Jakie zajebiste to było i że ten przystojniak na nią patrzył (tutaj następuje najczęściej śmiechy-hichy). Dla madki bycie madką to poważny level up w życiu. Nieważne, że nikogo nie obchodzi pierwsza kupka bombelka na nocniczku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Listopada 2021 @Aron a na portalach randkowych itp świeca tyłkiem 😄 W UK każda madka ma wpisane "Mum first" czyli że jest samotna w poszukiwaniu klina 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Udyr dokladnie tak. Mozna w telefonie sobie sprawdzić, są to krotkie nagranie 1sekunda czasem 3. @Aron smutne ale prawdziwe... w tych czasach milość to sex Religia to nauka A ludzie to k**wy. Ostatnio taki cytat mi smignął @Udyr kazdy przypadek jest inny. Czasem ludzie sie nie dobiorą, chociaż tak teraz jest era modelek i infuecera chyba tak sie to nazywa? "Za chłopaka zabije za lajka obciągne" to masz na mysli? 😂 Ogolnie ciężkie czasy idą trzeba mieć tego świadomość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK społeczeństwo dąży do kompletnego sku.... Masz rację z tymi influencerkami, ale to sami ludzie robią na to popyt 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK skąd ty to wziąłeś? To największe boomery piszą na tablicy myśląc że to coś zmieni, mając konto na ich portalu akceptujesz regulamin i wpis tego typu to totalna głupota która absolutnie w niczym nie pomoże ani nie zaszkodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @onyx rzadko na fb zaglądam, jakis czas temu widzialem reklame tej "mety" a dzisiaj ziomek takie coś se na tablice wkleił.Tak masz racje wklejanie takiego czegoś nic nie zmienia bo regulamin, ale mi chodzi o to czy faktycznie nastepuje zmiana regulaminu Teraz do mnie dotarło... ostatnio nie moglem skorzystać z msg bo trzeba bylo akceprować nowe zasady prywatnosci.........😐😐 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK serio róbmy choćby minimalny research zanim coś wrzucimy bo ktoś kto w tym nie siedzi to uwierzy i leci to dalej a to totalna glupota, aktualna inwigilacja mediów jest tak ogromna że totalnie każde nasze kliknięcie ma znaczenie i nie da się być incognito, finalnie ziomek każdy popełnia błędy i przynajmniej udało się uświadomić ci że to nie działa i mam nadzieję że też uświadomisz innych pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @onyx merytoryczna i rzeczowa odpowiedz! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 18 Listopada 2021 Absolutnie każde kliknięcie jest zapisywane.każde dotknięcie tableta również.nie ma czegoś takiego jak anonimowosć w internecie.bawią mnie ludzie którzy myślą że jest inaczej.można Tora używać ale to nie gwarantuje anonimowości, jedynie wydłuży proces szukania człowieka.każdy komputer ma nr mac.jest niezmienny i ip nie ma znaczenia... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach