Juras80 273 Napisano 14 Listopada 2021 Robię box 45cm X 65cm docelowo 3 panienki wstawię tam w auto szukam teraz wentylator który nada bardziej się ? 4 " / 100 mm - Plug & Lead 4" (100 mm) duct connections - fits solid and flexible ducting. Quiet and powerful 33w motor and fitted with UK plug & 1.8m power cord. Perfect for hydroponic grow room & tent set ups. Works well with carbon filters & long duct runs. Mixed flow blade achieving an airflow up to 187 m3/hour. 5 " / 125 mm - Plug & Lead 5" (125 mm) duct connections - fits solid and flexible ducting. Quiet and powerful 37w motor and fitted with UK plug & 1.8m power cord. Perfect for hydroponic grow room & tent set ups. Works well with carbon filters & long duct runs. Mixed flow blade achieving an airflow up to 280 m3/hour. Wiadomo , że nadmiaru mocy nigdy mało ale czy swoje zadanie zda wersja słabsza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Listopada 2021 6 godzin temu, Juras80 napisał: Wiadomo , że nadmiaru mocy nigdy mało ale czy swoje zadanie zda wersja słabsza ? zdała by tylko zależy od temperatury, przy ledach było by ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) @Szym wybrałem mocniejszy zestaw różnica nie duża w cenie a lepiej dmuchać na zimne i się wkurzać ,że się tylko kasę straciło. Zamówiłem już trochę sprzętu mam ziemie Ledy to jakieś chińska zabawka ,która mi od lat leży i służyła do kiełkowania zanim na spota krzaki szły. Niby dwie razem 900w ale oczywiście za grosz zaufania do tych danych. Box ma 0.30m2 wiec myśle ze pomimo słabych lamp i tak efekt będzie niezły tym bardziej , ze ładnie rosły mi sadzonki pod nimi i nie widziałem by się nadmienię wyciągały. Czas pokaże Edytowane 14 Listopada 2021 przez Juras80 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 14 Listopada 2021 @Juras80 poprzeglądaj fotorelacje z tych chińskich ledow. Lepiej juz se cfl ogarnij. Chyba ze chcesz jakies pomidory albo bober. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 14 Listopada 2021 Chyba tak zrobię. Nawet myślę by hps dać ale martwi mnie temperatura ,która może być za duża. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Listopada 2021 Ile chce wydać na lampę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 14 Listopada 2021 Nie więcej niż 350 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Listopada 2021 @Juras80 To zotaje ci raczej tylko hps. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 14 Listopada 2021 Hipotetycznie jaka ma skuteczność taki zestaw filtru 5" (125 mm) duct connections - fits solid and flexible ducting. Quiet and powerful 37w motor and fitted with UK plug & 1.8m power cord. Perfect for hydroponic grow room & tent set ups. Works well with carbon filters & long duct runs. Mixed flow blade achieving an airflow up to 280 m3/hour. Tak się zastanawiam czy nie kupić namiotu 90x90 x180 i dać hps600 zamiast iść w szafę po przeróbce. Wie ktos może ile m2 mój wentylator z filtrem jest w stanie skutecznie zaopatrzyć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Listopada 2021 @Juras80 Jak chcesz szaleć na ostro to tak rób, ale to już grubsza sprawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 14 Listopada 2021 W jakim sensie „grubsza spraw „ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 14 Listopada 2021 @Zielone krainy co myslisz o lumatek 200w a Jackson nemesis 200w? @kubus425 ktory twoim zdaniem lepszy i dlaczego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Listopada 2021 @Juras80 No , że na pierwszy raz rzucasz się prawie na 1 m2 , ale oczywiście twoja sprawa, można i tak. @kubus425 Lumatek to dobre panele led, jedne z lepszych na rynku z tego, co mi wiadomo. Panelu Jackson nemesis 200w nie znam, teraz zerknąłem na jego specyfikacje i wypadają niby lepiej, ale Lumatek był tutaj przez niejedną osobę sprawdzony, więc ja bym brał coś sprawdzonego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 14 Listopada 2021 @Zielone krainy znalzlem fajny zestaw z 150w i tak mysle czy sobie nie sprawić bo cena śmieszna a parametry ma konkretne. Te diody z samaunga podobno najlepsze. Mimo ze początek przygody to tak sie wkrecilem ze niedlugo chyba zakupie ten zestaw a stary zostawie mej kochanej 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach