maik.logan 7 Napisano 2 Listopada 2021 Witam. Wiem, że optymalna temp to 25 stopni a co się stanie jak będzie 28? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Listopada 2021 @maik.logan na wege najlpsza temperatura to w oklicach 28 w dzien i w nocy minimum 20. Na flo 25 dzien w noc 18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maik.logan 7 Napisano 2 Listopada 2021 Dziekuje. Rozumiem, że wilgotność na weg to 65-70 a flo 50-60,dobrze mysle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Listopada 2021 @maik.logan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Listopada 2021 @Dobry_Człowiek! Oj nie zgodzę się drogi ziomku, ale każdy ma prawo do swojego indywidualnego podejścia. Czytałem kiedyś , że najlepiej, jak różnica między dniem, a nocą wynosi 5 stopni C. Oczywiście, co do odmian to dodatkowo istnieją różne optymalne przedziały temperaturowe, jak chodzi o noc i dzień, ale różnica idealna między dniem, a nocą to 5 stopni C, czyli dzień np. 25 C, a wtedy noc 20 C. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 3 Listopada 2021 (edytowane) @Zielone krainy ale i tak lepiej jak na wege jest cieplej, a na flo chlodniej. Na zewnątrz rośliny kwitną jesienią i nie jest tak ciepło jak lato czy wiosna. Po to sie uprawia w boxie żeby stworzyć idelane warunki przypominające do uprawy outdoor. Edytowane 3 Listopada 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 3 Listopada 2021 @Dobry_Człowiek! Ogólnie na flo, a tym bardziej na późnym flo, lepiej gdy roślina nie ma więcej jak 26 bo zaczynają parować z niej terpeny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 3 Listopada 2021 @KlausKörner we wcześniejszej uprawie gdzie mialem 4 rośliny utrzymywałem bardzo niskie temaprtury i ziolo wyszlo mi kozackie. Topy zbite od huja zywicy. A tam gdzie mialem wyzsze temperatury topy nie byly aż tak zbite i nie produkowało az tak duzo zywicy. Piszcie sobie ,, bo ja czytałem ,, ja pisze o tym co doświadczyłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Listopada 2021 @KlausKörner to jak którym miewałem 35° na flo xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 3 Listopada 2021 No im chłodniej tym lepiej, wiadomo to nie jakąś tajemna wiedza, chłodniej = wiecej żywicy,wiecej terpenów. Kolorów nawet więcej. Suszysz też w chłodnym nie w ciepłym. Chodziło mi że na flo, max może być te 26 stopni. Powyżej tego, terpeny zaczynają iść się jebac. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach