Ważniak 191 Napisano 12 Grudnia 2021 14 minut temu, Bloodwyn napisał: Roślina niedorozwinięta, braki Azotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 @ArteK mam cal mag od biobizza a resztę nawozów od canny. Jedno naturalnego pochodzenia a reszta mineralne.. mogę mieszać? @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 13 Grudnia 2021 19 godzin temu, Ważniak napisał: Roślina niedorozwinięta, braki Azotu. Czyli najlepszy byl by calmag od canny,@Bloodwyn biobizz to czysty calmag, co do mieszania noe wypowiem wie bo nie mieszalem nigdy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2021 @Bloodwyn Możesz , mam podobnie i mieszam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 @Zielone krainy Z ciekawości jakiej kombinacji używasz tych swoich nawozów? I co drugie, czy trzecie podlewanie podajesz? .. xd i można robić z tych nawozów opryski? Sorki, że tyle pyt. ale jak mnie interesuje dany temat to lubię się wgłebiać w temat... tak jak teraz w fotel 🤣😅🪴🚬 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2021 @Bloodwyn Kombinacje są dostosowane do indywidualnego zapotrzebowania roślin, jakie pokazują na liściach, jak roślina pokazuje mi, że potrzebuje określonego pierwiastka czy minerału to mieszam tak nawozy ze sobą, aby uzyskać odpowiedni skład z właściwym ec. Podlewam nawozami, jak widzę, że roślina mówi, że lać można , wszystko jest kwestią obserwacji rośliny. Opryski można robić, ale oprysk do listny wymaga innego stężenia ec znacznie niższe niż to, jakie leje się do ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 @Zielone krainy no dobra, czyli jak roślina już na flo nie wykazuje niedoborów niczego, a chciałbym uzyskać finalnie jak najlepszy jakościowo i ilościowo plon, lać wodą? I dopiero jak czegoś będzie jej brakować to ostrożnie dodawać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2021 @Bloodwyn Dokładnie, niech roślina pokaże delikatnie swoje potrzeby, a wtedy na nie odpowiesz w sposób adekwatny do jej potrzeb. Oczywiście u ciebie roślina cały czas pokazuje, że jest głodna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2021 @Bloodwyn Daj jej nawozów ziomku, bo ją zagłodzisz, kwitnie i potrzebuje bloom, jakie bym połączył z grow i dorzucił calmag, ale w odpowiednich proporcjach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Grudnia 2021 Przygotowania idą pełną parą 😁 Nawozy: Canna Vega Canna Flora Canna PK 13/14 Canna Rhizotonic Canna Cannazym Biobizz Cal-mag Oraz dwa biohumusiki jeden na veg drugi flo Do zakupu jeszcze kabel grzewczy i chyba finito. A aktualny boksik ma się tak: Prócz doświadczenia brakuje czegoś jeszcze? 🤣 pozdro ludziska i wysokich plantów! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 15 Grudnia 2021 @Bloodwyn tak jedzenia Masz miernik EC ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Grudnia 2021 @Barney's jedzie do mnie adwa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 15 Grudnia 2021 Biohumus na indor weź mnie nie dobijaj On się nie nadaje bo ma złe npk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Grudnia 2021 @Barney's mówisz, żeby usunąć z jadłospisu? Xd dobra, "wypierdalamy te plansze, nie ma kur#a tej planszy" xdd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Grudnia 2021 @Barney's Większość ludzi używa czegoś podobnego do biohumusa. W płynie, papce albo jako dodatek do ziemi (wormcastings). Zawsze to jakieś doładowanie życia w glebie więc nie wiem czemu stary tak narzekasz 😄 🐺 Peace @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 15 Grudnia 2021 Albo bio albo mineralne nie wiesz że niektóre nawozy nie lubi jak się miesza może tylko cyrków sobie narobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Grudnia 2021 @Udyr też tak myślałem, że biohumus nie zaszkodzi, bo ciężko to przenawozić @Barney's pytałem o te mieszanki @Zielone krainy , mówi że mogę od biobizza cal maga z mineralnymi od canny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 15 Grudnia 2021 @Bloodwyn ja tu mówię o biohumusie mordo masz eleganckie nawozy które działają to im pakujesz jakiś biohumus xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Grudnia 2021 @Bloodwyn @Barney's dopóki przy mieszaniu nie wytrąca się widoczny osad to nie powinno być problemów. Wydrukowany plan dodatków i obserwacja tak jak chłopaki u siebie robią tutaj. Takie jest tylko moje zdanie, nikt się nim sugerować nie musi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach