maik.logan 7 Napisano 13 Września 2021 Witam. Jestem poczatkujacy. Mam pytanie odnośnie konopi. Faza weg temp. dzień 24-28 a wilgotność 60/70%w nocy naturalnie mniej a faza kwitnienia temperatura 24-28 wilgotność 50/60% Dobrze myślę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 13 Września 2021 @maik.logan Więc tak: Początek wegu 70-80% Późniejszy weg 60-70% Początek kwitnienia 50-60% Ostatnie 3-4 tygodnie 40-50% Tak to wygląda według teorii. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maik.logan 7 Napisano 13 Września 2021 Piękna rozpiska. A temperatura? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 13 Września 2021 @maik.logan Kolego oprócz uprawy polecam przyspieszony kurs obsługi googla 😛 Wegetacja 20-30 Kwitnienie 18-28 To są oczywiście optymalne wartości rośliny przeżyją większe i mniejsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maik.logan 7 Napisano 13 Września 2021 Google to Google a doświadczenie najwazniejsze. Dlatego pytam. Dziękuję za odpowiedź. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Września 2021 Warto też pamiętać: Indica/hybrid indica temp 20-30 wilgotność 50-60 Sativa/hybrid sativa temp 25-35 wilgotność 60-70 Podpierając się informacjami z Humboldt seed bank, utrzymywanie wilgotności w wysokim zakresie tj 70-80 przez cały weg jak robi sporą część growerow, skutkuje obniżeniem plonu. Roślina najpierw staje się w korzeniach leniwa bo pobiera sobie wodę dolistnie, a potem pasywnie może blokować przyswajanie składników. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maik.logan 7 Napisano 13 Września 2021 @KlausKörner czyli początkowe stadium 70 max 80%,później max 65%.tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Września 2021 Jak wyjdzie z ziemi to utrzymuj wysoka wilgotność rzędu 70-80 a jak zbuduje już dwa piętra liści to trzymaj się 50-65 na wegu a po przełączeniu na flo max 60 w pierwszej fazie max 50 w fazie drugiej kwitnienia. Oczywiście to wartości przybliżone, zależne i od pogody na zewnątrz i od wielu innych czynników. Co do zasady siewka lubi wysoką wilgotność najlepiej jak ma i 80 a potem schodzisz do tych około 60 + - , a na flo najlepiej jak nie przekracza 60 na początku i 40-50 na koniec. Jak będziesz miał odchyły od tego to też nic się nie stanie. Najważniejsze aby siewka miała koło 80 , a nie 50 , i na drugą faze flo żeby było 40-50 a nie 60-70. Reszta wyjdzie w praniu. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maik.logan 7 Napisano 13 Września 2021 Bardzo dziękuję. Bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 30 Września 2021 jak zredukować wilgotność na flo???? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 30 Września 2021 @LiitlebigWeed mocniejszy wyciąg/ wentylacja/ osuszacz, pochłaniacze wilgoci takie saszetki w sklepie kupisz. Albo jak po taniosci to wez kup ryż w woreczkach i rozwieś w boxie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 30 Września 2021 postawiłem tani pochłaniacz wilgoci za 4zł kupiłem w supermarkecie. ale słabo idzie bo mam wilgotność miedzy 74 a 82% na flo. a chce zbić żeby nie dostać znowu pleśni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 30 Września 2021 @LiitlebigWeed jeden sie nie sprawdza dołóż jeszcze 2-3 porozwieszaj w różnych miejscach w boxie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach