mirecki 755 Napisano 10 Września 2021 Cześć. Zrobiłem wczoraj kose z out i suszę w boxie. W tamtym roku sąsiad coś się zapytał co tak "buczy" więc w tym roku zrobiłem nieco inaczej. W boxie mam delikatnie uchylone drzwi a w środku dmucha tylko mieszający, który wypycha bez problemu całe powietrze. Robił ktoś z Was suszenie przy otwartym boxie bez użycia wentylatora wyciągającego? O zapach się nie martwię bo to to najmniejsze zmartwienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 10 Września 2021 Jak o zapach się nie martwisz to susz bez boxa,na stelażu. Albo otwórz box i okna żeby przewiew był. Ja zamknąłem trochę do suszenia w szafie, były drzwi otwarte, i spleśniał mi jeden od środka. Zależy też jaką masz wilgotność w domu itp czynniki, teraz słonko świeci parę dni, powinno być dobrze. Najlepiej to tak jak na zdjęciu susz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Września 2021 Suszyłem już w boxie tylko wyciągający buczy a nie chce być słyszany przez sąsiadów, a co do zapachu to jednak wioska to wioska 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 10 Września 2021 Foty będą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 10 Września 2021 @KlausKörner tak z ciekawości: po co się suszy całe rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Września 2021 @KlausKörner u mnie w fr dodam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 10 Września 2021 @bingobum spowalnia to proces wysychania wiec można suszyć w mniej odpowiednich warunkach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Września 2021 @bingobum im dłużej się suszy tym lepiej dla smaku i zapachu a nie obcina się liści by suszyło się dłużej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Września 2021 Ale teraz lepiej trymować ponoć. Nigdy nie trymowałem jeszcze suchego tematu więc nie mam porównania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach