pro xd 17 Napisano 8 Września 2021 Ile krzaków da radę chodowac w growboksie 60x60x160 i ile by się zmieściło automatow/normalnych żeby rosło im się dobrze bez ścigania się o światło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 8 Września 2021 3 i zostaje miejsce na nawilżacz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 8 Września 2021 I aby było tak jak napisałeś to max 3. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 13 Września 2021 @KlausKörner wsęsie 3 automaty czy normalne z cyklem dnia i nocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Września 2021 Ja bym brał sezony tak czy siak. Albo włóż tam tylko dwa sezony w większych donicach i siatkę- scrog zrobisz. I plon elegancki powinno dać. Jakie masz światło? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 13 Września 2021 @KlausKörner dzięki za odpowiedź, na razie mam hps'a 150w bo krucho z hajsem ale na kolejna uprawę już ogarnę mars hydro ts 1000 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Września 2021 2 minuty temu, pro xd napisał: @KlausKörner dzięki za odpowiedź, na razie mam hps'a 150w bo krucho z hajsem ale na kolejna uprawę już ogarnę mars hydro ts 1000 To weź mordka lepiej automaty. 150hps to nie jest ani mało ani dużo, ale jak przelaczasz później na flo 12h światła z hps150 może być mało. Automat doświetlisz i przez 20 h więc dobowa dawka energii jaką roślina przyjmie będzie dużo wyższa niż przy 12h przy sezonie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 15 Listopada 2021 A ile wejdzie automatów do boxa90x90 lampa hps 600w z regulowanym balastem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Listopada 2021 @Juras80 kolega wyzej napisał@KlausKörner Musisz mieć odstęp między doniczkami, do tego jak wejdą w kwitnienie to tez muszą mieć miejsce topki. Wiec mozesz dać dwa sezony zrobić dłuższy weg, albo nawal malych doniczek i rob SOG jak @KlausKörner napisał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Listopada 2021 @Juras80 no kurde, ziomek wejdzie ile potrzebujesz. Hps 600w i prawie metr2 terenu. Jak chcesz dużo różnych i automatow a donica np 8 l to 9 ci pasuje. Możesz i 4 wsadzić w większe donice. Możesz i dwie, weg 50-100dni, scrog, a możesz i 25szt w donice 3 l. Jak ci wygodnie. 5 sezonów w donicy 11-15 l i lampie mars ts1000 za dużo i to za ciasno. ciasno. Ale 5 szt w donicy 8l i lampie lumatek zeus600 to jest ciasno ale super. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 16 Listopada 2021 No Wiem ze 600w dużo ale mam balast regulowany i zawsze mogę dać lampę dużo wyżej i odpalić ja na maxa. Co do ilości myślisz ze plon będzie obfity jak wypełnię box donicami 3l scrog zastosuje. 3 l donica dość mała nie będą karłowate ? moze lepiej większe donice i trening lst i scog. Serio potrzebuje rady ile donic w jakich rozmiarach przy lst i scrog w boxie 90x90 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 16 Listopada 2021 Scrog nie robi się w małych donicach, a SOG. Jak chcesz robić scrog czyli siatkę, to max 2 - 4szt,tak myślę. Jak to sezon to 2x20l albo 3 lub4 szt po 11l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach