KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 To za niecałe 400 masz viparspectra p 600 albo za nie całe 600 zł spiderfarmer 1000 na ledach Samsung plus namiot gratis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 20 Września 2021 (edytowane) W dniu 19/09/2021 o 02:25, KlausKörner napisał: Ile zapłaciłeś za światło? Za te świetlówki 170 zł plus zyrandol ok 200 z przesyłką za wszystko. Edytowane 20 Września 2021 przez Ooo Jesu Błąd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 To tak jak wyżej. Za nie całe 400 zł masz viparspectra p 600 i moim zdaniem jakością wykonania, temperaturą pracy, bije Marsa o głowę.( Oprócz nowej linii Marsa bo jest kozak) albo za niecałe 600 zł masz spidera na Samsungach plus namiot gratis. Ja bym te świetlówki za 370 po prostu oddał. Najwyżej na koszty transportu padniesz. @Ooo Jesu Jezusku ,mój ziomeczku zgaduje że nie wiesz gdzie kupić.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 20 Września 2021 (edytowane) 13 minut temu, KlausKörner napisał: Jezusku ,mój ziomeczku zgaduje że nie wiesz gdzie kupić.... Nooo...heh W sklepie gdzieś zapewne,poszukam mam czasu 170 kosztowaly na szczęście nie 370. A ten za 600 Plus namiot...masz linka jakiegoś,może być ref a co mi tam😂 Edytowane 20 Września 2021 przez Ooo Jesu Błąd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 https://spiderfarmer.eu/products/sf-1000-led-grow-light/ https://viparspectra.eu/products/p600-95w-cover-76-2x76-2cm-built-in-dimmer-infrared-led-grow-light-full-spectrum-for-indoor-plants W dniu 19/09/2021 o 05:19, Ważniak napisał: ciekawe czy w tych Marsach Hydro, Lumatekach, Spider Farmach spektrum światła nie zmienia się wraz z odległością od lampy. Nie smerfuj sobie, przecież wiesz dokładnie. @Ważniak W większości tych paneli jest regulacja potencjometrem, ja u siebie,co prawda przy innym panelu mam dwa potencjometry, i one załączają część chipów które przy ustawieniach 30-60 po prostu nie działają. Jednak jak lampa idzie całą mocą to spectrum powinno być takie same bez względu na wysokość zawieszenia lampy. Nie ppfd a spectrum światła. A w innych panelach to już zależy od panelu. U mnie na pokrętle veg ustawionym na 100% nie działa część chipów które włączam pokrętłem bloom. A do SANlighta musiałem dokupić magnetdimer który reguluje natężenie prądu,normalnie bez tego od razu napierdala światłem jak statek ufo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 20 Września 2021 @KlausKörner No spoko,dzięki...szkoda,że za pobraniem nie wysyłają heh...ale ok poradzę sobie. Musiałem zamknąć konto,gdyż w nie wyjasnionych okolicznosciach ginely mi pieniądze,teoretycznie komornik ale zajebali 2580 zł i myślałem,że to ten stary dlug z przed 11 lat a dzisiaj dostałem znów Pismo,że czekają na spłatę dalej,więc wkurwilem się i zamklem te przestrzelone konto. Dzisiaj pisalem,dzwonilem i nikt nie wie nic. Ale dzięki poradzę jakoś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 Gebührenfrei MasterCard wpisz w Googlach i po polsku ci wyskoczy operator. Karta kredytowa prepaid. Komornik nie sięga Ile wpłacisz tyle masz do operacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Września 2021 2 godziny temu, KlausKörner napisał: Jednak jak lampa idzie całą mocą to spectrum powinno być takie same bez względu na wysokość zawieszenia lampy. Pewnie tak bo to że słabiej świeci nie oznacza że traci więcej światła wraz z odległością @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 1 minutę temu, Ważniak napisał: Pewnie tak bo to że słabiej świeci nie oznacza że traci więcej światła wraz z odległością W granicach rozsądku. Bo tak sobie myślę, gdyby zawiesił 4 m nad ziemią.... Jakiś zasięg lampa ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Września 2021 13 minut temu, KlausKörner napisał: W granicach rozsądku. Bo tak sobie myślę, gdyby zawiesił 4 m nad ziemią.... Ogólnie utrata światła idzie do kwadratu wraz z odległością. Ale na przykład lampy Heliospectra są produkowane w dwóch wersjach do niskiego i wysokiego zawieszania. 4m to żeś przesadził. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 5 Października 2021 @KlausKörner witam,poszedłem za radą i kupiłem tego hydro marsa ts600 i dzisiaj go odeslalem. Panel tak się nagrzewal po 5 minutach,że nie szło go dotknąć. Postawiłem na noc miske wody jako chłodzenie i rano była może nie goraca ale zagrzana i panel konkretnie gorący,po 3-5 sekundach trzeba było zabierać łapę bo nie szło wytrzymać. Do jakiej temperatury Plus minus powinien się taki panel zagrzac? Niby nie wydziela ciepła a parzyl jebany jak hps i długo by tak raczej nie pociągnął. Spotkales się z takim czymś? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Października 2021 @Ooo Jesu Zapytaj @onyx on ma ten konkretny panel i model. chyba jakiś wadliwy masz, tu na forum nikt się nie skarżył. Mam porównanie np mars vs. viparspectra i vipar faktycznie lepiej odprowadza ciepło, sam korzystam z zupełnie innych urządzeń jednak pierwsze słyszę o mars 600 i że trzeba mu miskę z wodą podstawiać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 5 Października 2021 20 minut temu, KlausKörner napisał: jednak pierwsze słyszę o mars 600 i że trzeba mu miskę z wodą podstawiać. He he 🙂 taki pomysł wpadł mi do głowy aby noc przetrzymal i się nie stopil. Zdjęcie ze wczoraj ha ha Potrzeba jest matką wynalazków jak to mawiają starsi indianie😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Października 2021 (edytowane) @Ooo Jesu "Pomysłowyś", oby coś tam nie poszło źle, bo jak pójdzie to skutki mogą być opłakane. Edytowane 6 Października 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 6 Października 2021 @Zielone krainy Wyjebalem już ten wynalazek razem z tą lampą. I jak spotkam chinczyka gdzieś na dworcu albo w pociągu to wale go w lep. Ha ha... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Października 2021 @Ooo Jesu generalnie to normalne że panel się nagrzewa i u mnie tak się dzieje a z lampą wszystko w porządku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 7 Października 2021 (edytowane) @onyx Ja odeslalem tą lampę już. Moim zdaniem gdy lampa taka która niby jak to wszędzie głoszą nie wydziela ciepła a nagrzewa się do 90-95 stopni w kilka minut nie pociągnie długo. Może na jedną uprawę. U Ciebie też tak jest że ręką dotknąć nie idzie tej pokrywy aluminiowej? Teraz dałem takie świetlówki aby czymś zastąpić światło. Lacznie jest 160 w i jakieś 11000 lumenów ale coś wydaję mi się,że słabo rosną,dopiero co z ziemi wyszły,nie wyciągają się w górę ale i liście się nie rozrastaja coraz bardziej. Albo wydaję mi się bo często je widzę. Poczekam z tydzień jak nie zauwaze wyraźnych zmian,to wtedy coś pomyślę o innym oswietleniu. Edytowane 7 Października 2021 przez Ooo Jesu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Października 2021 (edytowane) @Ważniaksays "Jest możliwość zamontowania tych COBów bez lutowania na specjalnych krążkach montażowych, ja poszedłem drugą drogą lutując kable bezpośrednio do LEDa." Tu żeś palnął głupotę, bo nawet z holderami trzeba lutować, co ty myślisz, że pady przylegają do śrub albo wystarczy włożyć kable przykręcić holder i będą stykać ? 😄 Edytowane 7 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 7 Października 2021 Szukam jakiejś lampy led i znalazłem taką https://allegro.pl/oferta/lampa-do-roslin-led-150w-full-spectrum-grow-box-9633849422?utm_source=notification&utm_medium=platformMessageCopy&utm_campaign=be43a64a-ba9d-4632-9055-84017c4c170c&utm_content=offer-link Wydaję się obiecująca,wszystko prawie na rynku chińskie więc już mi to nie wadzi,będzie lepsza niż moje świetlówki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Października 2021 (edytowane) @Ooo Jesu https://ledam.pl/category/samsung-lm301h Ja bym wziął tą na twoim miejscu. Ja sam żałuję że jej nie wziąłem zamiast Marsa ts 1000, bo nie dość że tańsza to jest na lepszych diodach Edytowane 7 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach