bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 12 dni od wykiełkowania Northern Lights Auto ziemia LightMix lampa początkowo ustawiona na 20%, teraz 40%/60cm podlewane było wodą, ostatnio poszła połowa dawki root juice; pH w normie wilgotność 70% 25/20 stopni Celsjusza czy tu czasem coś nie jest spieprzone? czy nie za mała jak na swój wiek? czy mam się martwić tymi plamkami na liściach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 Wygląda jakby miała 2-3 dni od wyjścia z ziemi To jest auto? Ja bym to wyjebal 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 @KlausKörner tak, to jest auto; zrobię jak piszesz... pytanie czy to ja coś spieprzyłem, czy nasiono "niedorobione"? zobaczymy jeszvze jak z drugim będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 No nie wiem, na pewno tak nie wygląda dwu tygodniowa sadzonka. Moim zdaniem szkoda czasu, lepiej nowe kielkowac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 31 Sierpnia 2021 @bingobum może coś w ziemi siedziało i zblokowało ją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 A jak długo ona tak wygląda? Stoi w rozwoju czy jak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 7 minut temu, KlausKörner napisał: A jak długo ona tak wygląda? Stoi w rozwoju czy jak? wykiełkowała dość szybko i pokazała liścienie, ale odkąd pokazały się liście to jakby zwolniła i od tygodnia zmiany są minimalne nasiono moczone w wodzie, potem przełożyłem do Easy Plug i razem z nią później do ziemi tak sobie myślę.... może przez ten Easy Plug za dużo wilgoci dostała? albo ze światłem przesadziłem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 Bardzo możliwe że to przez easyplug,ja też miałem z tym problemy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 @KlausKörner cholibka... drugie nasiono tak samo poszło 😕 to może lepiej od razu dwa nowe wykiełkuje na wszelki wypadek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 Ale nie w tym easy pług. Możesz wrzucić do wody na 18h a potem do ziemi do docelowej donicy. Parę dni i wyjdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 3 minuty temu, KlausKörner napisał: Ale nie w tym easy pług. Możesz wrzucić do wody na 18h a potem do ziemi do docelowej donicy. Parę dni i wyjdzie. tak właśnie teraz planuje zrobić 🙂 @KlausKörner na pewno tylko 18h? bo ja gdzieś tam czytałem, że lepiej 48h? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 być może z wodą przesadziłeś i korzenie lipe mają 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 31 Sierpnia 2021 @bingobum Ja bym się nie bawił z wodą, tylko od razu do docelowej, jakiś mały psikacz i pilnować, nie przelać. Wg mnie najlepiej kiełkować od razu w ziemi, wydaje mi się to najbardziej skuteczne i najmniej problematyczne 🙂 Ale to moja opinia ^^ 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 Możesz czekać aż w szklance wypuści korzonek. Wtedy może trwać 48h 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 31 Sierpnia 2021 od razu do docelowej i lać po kieliszku wody i nie pod łodygę tylko po bokach 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 31 Sierpnia 2021 Jakie wyrzuc wez nie sluchaj tego xd nie podlewaj jej przez 5 dni albo i wiecej i obserwuj, moze za duzo wody jrj wlales, swiatlo daj na 50w i czekanko. @KlausKörner@KlausKörner gdzie wyrzucic, ja ci dam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) 1 hour ago, KryspieK said: @bingobum Ja bym się nie bawił z wodą, tylko od razu do docelowej, jakiś mały psikacz i pilnować, nie przelać. Wg mnie najlepiej kiełkować od razu w ziemi, wydaje mi się to najbardziej skuteczne i najmniej problematyczne 🙂 Ale to moja opinia ^^ Dobrze gada. Male doniczki(ja uzywkam torfowych), 50/50 ziemia z kokosem. Zwilzasz ziemie woda z rhizotronic przed wrzucenjem ziarna, dziurka na 0,5 Do 1 cm Max. Lekko przykrywasz ziemia. Tez uzywam atisa I od dnia zero ustawiony nad doniczkami na 40%. Jakis maly wentylator ustawiony nad doniczkami. Ostatnie dwa rzuty 100% skutecznosci. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez Soniq21 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) teraz myślę, że pewnie faktycznie przesadziłem z wodą - a ten Easy Plug dołożył swoje, bo to przecież chłonie jak gąbka 😖no ale pierwsze koty za płoty- szybka aborcja i ruszamy raz jeszcze zgodnie z waszymi wskazówkami 🙂 @Git to automat, więc jak coś spieprzone na starcie to i tak pewnie g. z tego będzie... 😞 na tym etapie jeszcze nie żal mi abortować, koszty nauki Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez bingobum 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Sierpnia 2021 Jak jest miejscew namiocie to zostaw. Niech rosnie. A nowe laduje do gleby 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 31 Sierpnia 2021 16 minut temu, Brazil Munster napisał: Jak jest miejscew namiocie to zostaw. Niech rosnie. A nowe laduje do gleby 🙂 jak tylko ogarnę dodatkową donicę, to może faktycznie zostawię... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach