Gość Napisano 25 Sierpnia 2021 Witam tak jak w tytule może nie ten dział także przepraszam z góry 🤦. Jakie sposoby macie na ostatnie 2 tyg przed ścinka, aby plon był jak najwyzszej jakości ? Słyszałem o wodzie z miodem? Bo już moje kubki smakowe placza o pomstę do nieba, aby w końcu palenie nie smakowało jak chemia z nutką siana wymieszanego z kompostem Dodam że że zamówiłem już biopacka nawozów na kolejne uprawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Sierpnia 2021 Flush 2 tygodnie przed zbiorem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Sierpnia 2021 Taaa,flusz to sam wiesz,koniecznie. Ogólnie to etap suszenia i curing musisz rozkminic. Dobre suszenie gwarancja smaku😎🦨 Leją ludzie miód, melasę ale dobre suszenie,curing są najważniejsze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Sierpnia 2021 @MałyTopek Woda z miodem to " upiększacz" poprawia smakowe doznania, ale cudów nie czyni. Całą uprawę trzeba dobrze przeprowadzić, a na koniec wyzbyć się nawozów, najlepiej, by rośliny się same dobrze wyssały z nawozów, czyli polecałbym je na końcówce głodzić, a sam fush , ja bym go nie robił, jak najbardziej naturalnie, niech roślina wszystko wyssie, a jak wyssane zostanie wszystko, to będzie to po niej wyraźnie widać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Sierpnia 2021 @MałyTopek przede wszystkim jeżeli chcesz że by było dobre w smaku to trzeba kupić waporyzator 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Sierpnia 2021 5 minut temu, onyx napisał: @MałyTopek przede wszystkim jeżeli chcesz że by było dobre w smaku to trzeba kupić waporyzator A to juz chyba indywidualna kwestia XD Blant vs wapowanie = Wole smak tradycyjnego palenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Sierpnia 2021 @KryspieK ja osobiście ogólnie nie palę i smak zwykłego blanta e porównaniu do wapowania to różnica jest ogromna 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Sierpnia 2021 Ja ogólnie pale ogromne ilości na różne sposoby . Moim zdaniem najlepsze zioło to takie które pięknie pachnie,jest aromatyczne ale przede wszystkim smakuje tak samo jak pachnie. Różne można mieć upodobania co do terpenów,ale najważniejsze żeby w smaku i palone było odzwierciedleniem zapachu. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 25 Sierpnia 2021 I znowu powiedzą, że się czepiam 😉, ale chyba do tego jest to forum. Po przeprowadzeniu blindtestów w kraju mlekiem i miodem płynącym znaczy USA, wyszło, że nie jest wyczuwalna zmiana w smaku przy uprawie organicznej z flushem i bez flusha. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie w tym temacie, ja flush stosuje. bo nawet jeśli nie poprawia smaku to i tak już niewiele nawożenie pomoże. Natomiast jeśli chodzi o nawozy mineralne to jak najbardziej różnica była wyczuwalna. Ciekawy jestem waszych komentarzy na ten temat. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Sierpnia 2021 @Bubble akurat planuje ścinkę w poniedziałek więc sprawdzimy ile prawdy jest w tym co mówisz xd mam uprawę ograniczoną i nie będę robił flusha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 25 Sierpnia 2021 @onyx Nie miałem okazji sprawdzenia organoleptycznie więc czekam na twoje odczucia, będę wdzięczny jeśli się z nami wrażeniami podzielisz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Sierpnia 2021 @Bubble podzielę się odczuciami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Sierpnia 2021 @onyx Jak zostanę gejem to zakupie vapo, ale tak całkiem poważnie jestem uzależniony od skurwysynskiego bucha po którym szukam duszy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 25 Sierpnia 2021 też zamierzem zainwestować w waporyzator, poleca ktoś jakiś do 300 zł? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Sierpnia 2021 @Krzykrzysztof podpinam się ! 😄, ale dla mamy ;C @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Sierpnia 2021 @Krzykrzysztof @MałyTopek na ten moment najlepsza opcja za taką kasę jest vapcap M 2020 mechaniczny wapek, dużo recenzji porównuje ten sprzęt do drogich elektrycznych sprzętów jeżeli chodzi o wydajność pary i wgl sam go posiadam i mega polecam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 26 Sierpnia 2021 @MałyTopek HEJ! Pedały nie vapują 😄 @Krzykrzysztof Black Widow w miare ok 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Sierpnia 2021 @MałyTopek w sumie na ten moment mogę Tobie jak i każdemu z was powiedzieć że jakiś czas temu umarła u mnie jedna z łodyg przez co musiałem ją wcześniej ściąć, od 2-3tyg palę to i w sumie nie czuć żadnej chemii ani takiego posmaku nie fajnego a dodam że nie planowałem ścinki tej łodygi i ona cały czas była dokarmiana wszystkimi nawozami od biobizza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 27 Sierpnia 2021 @onyx Ale organic a to roznica @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Sierpnia 2021 @KlausKörner no tak ale chyba o to się rozchodziło? Znaczy się chodziło mi bardziej o komentarz @Bubble W dniu 25/08/2021 o 16:52, Bubble napisał: I znowu powiedzą, że się czepiam 😉, ale chyba do tego jest to forum. Po przeprowadzeniu blindtestów w kraju mlekiem i miodem płynącym znaczy USA, wyszło, że nie jest wyczuwalna zmiana w smaku przy uprawie organicznej z flushem i bez flusha. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie w tym temacie, ja flush stosuje. bo nawet jeśli nie poprawia smaku to i tak już niewiele nawożenie pomoże. Natomiast jeśli chodzi o nawozy mineralne to jak najbardziej różnica była wyczuwalna. Ciekawy jestem waszych komentarzy na ten temat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach