Grołboks 8 Napisano 17 Sierpnia 2021 Siemanko! Co myślicie o zestawie od biobizz bio-grow, bio-bloom i top-max? Czy to wystarczy Czy cos jeszcze dokupić? Ziemia biobizz light-mix, automaty. Będę wdzięczny za odpowiedź bo kompletuje nowy zestaw. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @Grołboks Calmag, możesz wziąć jakiś ukorzeniacz i enzymy do ziemi, ale nie musisz. Calmag wystarczy do tego, co wymieniłeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy dzieki. Calmag i ukorzeniacz mam z ostatniej nieudanej misji 😉 jeśli chodzi o calmag właśnie, warto profilaktycznie prykac? A o jakich enzymach mówisz? Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez Grołboks @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @Grołboks Minimalnie można, co jakiś czas, ale nie za dużo, by nie zaburzyć proporcji pierwiastków w ziemi, bo jedne potrafią blokować przyswajanie drugich. Lepiej lać nawozy, jak widać, że roślina czegoś konkretnego potrzebuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 17 Sierpnia 2021 @Zielone krainy pytam bo gdzieś widziałem, że ktoś pisal, że regularnie bodajże co tydzień robi oprysk z calmagu i jest wszystko ok. Dzięki za odpowiedź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @Grołboks Ja oprysków nie robię z calmagu, leje do ziemi razem z innymi nawozami, jak uznaje, że należy dołożyć calmag. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 17 Sierpnia 2021 @Zielone krainy rozumiem. A ukorzeniacz kiedy zacząć lac? Jak podaje producent, tylko zmniejszyć dawkę czy daj jej, nie wiem z 2 tyg? Boję się że spale albo się spóźnię z tym ukorzeniaczem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @Grołboks Połowę dawki, jak wyjdzie trochę z ziemi, ja bym poczekał z 5 dni i lał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 18 Sierpnia 2021 Jeśli mówisz o Root Juice od Biobizz to ja leje od pierwszego podlania przez cały veg, zaszkodzić nie zaszkodzi, a korzenie to moim zdaniem podstawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 19 Sierpnia 2021 @Bubble mam ukorzeniacz od plagron, mysle ze bezpieczniej będzie poczekać te kilka dni jak wpominal zielone krainy. Myślicie ze lac go tylko na vegu czy jak producent podaje, jeszcze kilka razy na flo? Jest sens? Z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 20 Sierpnia 2021 @Grołboks Niestety nie używałem nawozów Plagron, więc nie jestem w stanie Ci pomóc. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 20 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Grołboks napisał: Jest sens? Z fartem raczej nie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bania301 4 Napisano 20 Sierpnia 2021 Panowie czy sam biobloom i top max wystarczy na niedobor azotu i innych ,jak tak to jakich pierwiastków...i czy mozna mieszać np. z dolomitem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 20 Sierpnia 2021 On 8/17/2021 at 8:43 PM, Grołboks said: Siemanko! Co myślicie o zestawie od biobizz bio-grow, bio-bloom i top-max? Czy to wystarczy Czy cos jeszcze dokupić? Ziemia biobizz light-mix, automaty. Będę wdzięczny za odpowiedź bo kompletuje nowy zestaw. Pozdro Ja tam stary wsadzilem na 12 L pot, dwie takie tabsy https://www.growtent.pl/product-pol-1228-BIOTABS-Tabletka-Indoor-10szt.html i powiem Ci, ze ladna dzungla juz w 5tym tygodniu.. W dodatku tak jak ty od 2 tyg stosuje grow, top max i bloom po za tym dodalem tez mikoryze wczesniej do ziemi.. Wybróbuj te tablety.. Wsadzasz do ziemi i podlewasz.. nic nie sprawdzasz zadnego EC lub Ph .. I same sie nawoza :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 21 Sierpnia 2021 9 godzin temu, bania301 napisał: Panowie czy sam biobloom i top max wystarczy na niedobor azotu jak masz niedobór azotu to podlewasz głównie nawozem zawierającym azot @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 3 Września 2021 @bania301 jeśli obserwujesz niedobór azotu to nie wystarczy. Ale jak masz dobrą ziemię to nie powinno przez dłuższy czas brakować. Szczególnie przy automatach przez całą fazę wzrostu nie lałem nawet kropelki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bania301 4 Napisano 3 Września 2021 zauważyłem ale i tak daja rade 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lutego 2022 W dniu 20/08/2021 o 11:16, Andi napisał: raczej nie Chyba, że ktoś ma regularny problem z przelewaniem/gniciem korzeni. Ukorzeniacz + cannazym zadba o rozkład zgnilizny i szybki rozrost nowych. I wydaje mi się, że tu faza nie ma znaczenia. Jeżeli plantator pokrzywdził swoją panne przez cały weg to na bloomie korzenie są w opłakanym stanie, a roślinka sama wie co jest jej potrzebne w danym momencie, więc skorzysta z ukorzeniacza jeśli pojawi się w karmie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @Grołboks Mnie osobiście biobizz try-pack który wymieniłeś wyżej, stanowczo wystarcza. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach