PIT 3 Napisano 29 Sierpnia 2021 Czyli calmagiem Ją poczęstować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Sierpnia 2021 @PIT ph dobre masz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 29 Sierpnia 2021 Musi być,cały czas podlewam wodą odstaną o pH 6.2-6.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 4 Września 2021 Witam szanowne stowarzyszenie Ogrodników;) Doradzicie może czemu liście przy topach zmieniają kolor? ph w normie,roślinka ładnie rośnie tylko Mnie ten kolor zastanawia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 5 Września 2021 @PIT Moim zdaniem jest Ok po tym zdjęciu, genetyka po prostu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 5 Września 2021 To Mnie uspokoiłeś w tym momencie;)) dzięki za odpowiedź,pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 5 Września 2021 @PIT Największym problemem tej rośliny w tym momencie jest nadgorliwość właściciela 😉 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Września 2021 Przede wszystkim Potas, Magnes, jeszcze żelazo molibden, co to za odmiana to jakiś purple? Jak flush nie pomógł to powinieneś w drugą stronę dając pokarmu. Doniczki nie wyglądają na duże. Dziwne nieczęsto widziane rzeczy się tu odwalają co to za ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Września 2021 A liście nie są suche i nie odpadają? Może plecha bierze od srodka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 5 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Bubble napisał: @PIT Największym problemem tej rośliny w tym momencie jest nadgorliwość właściciela 😉 😛 Sorrki,po prostu pierwsza uprawa i próbuje sie starać w tym co robie. 53 minuty temu, Ważniak napisał: Przede wszystkim Potas, Magnes, jeszcze żelazo molibden, co to za odmiana to jakiś purple? Jak flush nie pomógł to powinieneś w drugą stronę dając pokarmu. Doniczki nie wyglądają na duże. Dziwne nieczęsto widziane rzeczy się tu odwalają co to za ziemia? to odmiana Afghan Kush Auto. Ziemia została tu użyty najzwyklejsza z ogrodniczego sklepu z odpowiednim pH itp. Zmieszana z kokosem(oczywiscie w dobrej proporcji)Flushe były robione i roslinka ma sie juz dobrze. 48 minut temu, KlausKörner napisał: A liście nie są suche i nie odpadają? Może plecha bierze od srodka Tylko tak sie zastanawiałem nad tym kolorkiem kurcze,co prawda kilka listków sie zrobiło przy Górnym kwiecie w kolorze żółtym,jeszcze żaden liść z niej nie odpadł,aczkolwiek z w połowie rośliny ze 3 listki szykują sie na wypad ale tak do wysuszenia brakuje im moze z tydzień?wolałem z Wami to przedyskutować,poniewaz tez mam obawy pojawienia sie pleśni, lipa straszna by to była Gdyby wyszło ze to plecha😱😱😱😱😱 Edytowane 5 Września 2021 przez PIT Dodanie szczegółowych informacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Września 2021 13 minut temu, PIT napisał: to odmiana Afghan Kush Auto. Nie często ale czasem łapie czerwony kolor. 14 minut temu, PIT napisał: Ziemia została tu użyty najzwyklejsza z ogrodniczego sklepu z odpowiednim pH itp. Ja bym już tej ziemi nie kupił więcej. 15 minut temu, PIT napisał: Flushe były robione i roslinka ma sie juz dobrze. Na ostatnim zdjęciu widzę jasno zielony żółciejący kolor. Żółte usychające końcówki. Roślina wygląda na głodną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Października 2021 @KlausKörner Pomaga faktycznie cynamon na pleśń? Jest skuteczny? U siebie dzisiaj zauważyłem, że liście w dotyku są jak zamsz takie miękkie jakby aksamitne. Moim zdaniem są to zarodniki pleśńi lub jakiegoś grzyba. Spryskalem tym cynamonem i trochę też podlalem nie za dużo. Mam nadzieję że to kurestwo do jutra zginie, bo przestały rosnąć a tak fajnie szło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 8 Listopada 2021 Moi drodzy! przepraszam ze tak długo Mnie tu nie było. Chciałbym Wam podziękować za rady jakimi Mnie tutaj obdarowywaliście a przy okazji chcialbym podzielić sie informacjami jak wyszło z Moją pierwszą uprawą. Otuż z Moich krzaczków uzyskałem finalnie lekko ponad 70 gram suchego materiału a ponadto z łodyg i liści udało Mi sie pozyskać 100 gram masełka;)). jeśli chodzi o masełko-jest tak mocne ze wystarczy ze zrobie jedną kamapeczke z tym posmarowanym masełkiem i za około godzine traci sie kontakt z rzeczywistością...poprostu juz nie raz Mnie wywaliło tak mocno z kapci że zazwyczaj nie pamiętam pół nocy😅 A jeśli chodzi o palonko? Jest naprawdę super,przyjemne i napełnia taką pozytywną energią.Wydaje Mi sie ze jak na pierwszą hodowle 70 gram może byc całkiem spoko wynikiem(ale jak ciężko ze Mną te roślinki miały)😅 Na tej hodowli nauczyłem sie jak z nimi postępować na co zwracać uwagę-wszystkie te informacje uzyskałem od Was lub z tego forum z innych tematów za co Wam bardzo dziękuje. Juz mysle nad następną uprawą...tym razem 1xLSD auto oraz 1x Purple Lemonade Auto i tym razem wydaje Mi sie ze powinno pójść o wiele lżej;)) jeszcze raz dziękuje Wam za wsparcie na początku przygody!😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Listopada 2021 @PIT to zakładaj fotorelke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach