KryspieK 92 Napisano 16 Sierpnia 2021 @PIT I Zajebiście! Widzisz, nie mozna się poddawać 😄 Biohumus to mój w sumie jedyny, ale i ulubiony nawóz, cięzko z nim przesadzić a naprawdę działa cuda czasami. Teraz musisz się pilnować i jak najbardziej się przyłozyć do sprawy, zobaczysz, ze jeszcze cię plonem zaskoczą, jeśli im pozwolisz i pomozesz 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 17 Sierpnia 2021 Teraz je pilnuje tak jak trzeba,dzięki wielkie za rady. teraz tak po 6 dniach tez zaimplikuje troche biohumusu ale malutko by nie przesadzić. Wiecie jaka może być przyczyna tych kropek na liściach? 2 dni temu sie pojawiły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @PIT Wygląda na niedobory magnezu, calmag daj, jak masz. Upewnij się tylko czy ph ziemi masz prawidłowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 17 Sierpnia 2021 Calmagu nie mam bym musiał czekać 3 dni,moze byc dolomit? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @PIT Dolomit bardziej do regulacji ph się nadaje, jak ziemia jest za mocno zakwaszona, ale by zasilić roślinę w magnez i wapń to najlepszym rozwiązaniem jest calmag. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 17 Sierpnia 2021 Dzięki za wytłumaczenie,calmag zakupiony-powinien być w czwartek,w jakiej proporcji radzicie używać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Sierpnia 2021 @PIT i najlepiej zrób na pierwszy ogień oprysk dolistny. Na noc,zaraz przed zmianą światła. Nie wiem jak calmag kupiłeś ale większość ma małą dawkę Ca i Mag. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 17 Sierpnia 2021 @PIT Zrób według etykiety tu raczej nie przesadzisz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 17 Sierpnia 2021 Dziękuje wszystkim ra radę,każdą Waszą radę utrwalam Sobie w głowie. co do oprysku-mam calmag rozpuścić w wodzie i popryskać mgiełką na liście tak? Jak juz jesteśmy przy liściach to...czemu niektore listki błyszczą sie jakby były zalakierowane ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Sierpnia 2021 7 godzin temu, PIT napisał: Jak juz jesteśmy przy liściach to...czemu niektore listki błyszczą sie jakby były zalakierowane ??? roślinie czegoś brakuje albo ma nadmiar, ph gleby sprawdzałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 18 Sierpnia 2021 No jak gotujesz wodę, to się nie dziw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 20 Sierpnia 2021 PH gleby patrzałem to miała 6.9,w sumie nwm od czego tak rośnie,leje od 2 tygodni wode z pH 6,5 a to zdjecie najmniejszego maleństwa ale za to najszybszego jeżeli chodzi o postęp Jeżeli chodzi o kropeczki na liściach,ktore zdjecia pokazywałem na poprzednim poście co radziliście calmag dolać i tak tez postąpiłem,na razie po 1 dniu czekam na rezultaty. Wszystkim roślinom tez dolałem troszke biohumusu na wzmocnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) Moim zdaniem z tym biohumusem i wszystkim co ma azot to ty się wstrzymaj ze 2-3 tygodnie przynajmniej. Dla pocieszenia fajnie się trichomami oblewa. 🙂 Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Bubble 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Sierpnia 2021 Jak mierzysz pH ziemii? Bo po tym co zobaczyłem na zdjęciu które wrzuciłeś złapałem się za głowę i przecierałem oczy ze zdumienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 24 Sierpnia 2021 W dniu 21/08/2021 o 18:20, niewiemalesiewypowiem napisał: Jak mierzysz pH ziemii? Bo po tym co zobaczyłem na zdjęciu które wrzuciłeś złapałem się za głowę i przecierałem oczy ze zdumienia. 😅 Gdzies na internecie podłapałem że ludzie tym samym pH metrem tak samo robili. W dniu 20/08/2021 o 15:40, Bubble napisał: Moim zdaniem z tym biohumusem i wszystkim co ma azot to ty się wstrzymaj ze 2-3 tygodnie przynajmniej. Dla pocieszenia fajnie się trichomami oblewa. 🙂 czemu sie wstrzymywać? co do roślinek to naprawdę świetnie się odbudowały,już nie mam z nimi żadnych problemów,o żółtych liściach zapomniałem juz dawno... zaczynają rosnąć jak na drożdżach Oby tak do końca😎👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 24 Sierpnia 2021 Jak wszystko ok, to tylko się cieszyć, chodziło o to że wyglądała na nadmiar azot. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 24 Sierpnia 2021 W razie czego jednak ograniczę teraz nawozy,poniewaz po co lać jak i tak wszystko ładnie wygląda,prawda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 24 Sierpnia 2021 Tym bardziej, że mają z czego wysysać bo liście ciemne, tym bardziej, że teraz na flo nawozy będziesz zaraz lał, one mniej azotu mają, ale mają więc łatwo byś miał skumulować. Na moje oko wygląda fajnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 29 Sierpnia 2021 Moi Drodzy,jak myślicie co może być przyczyną? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Sierpnia 2021 @PIT jak dla mnie magnez 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach