sahara 7 Napisano 14 Lipca 2021 Witam,z powodów bezpieczeństwa muszę przenieść swoją już sporą roślinę,która jest w donicy w inne miejsce działki.Stoi w tej chwili na słoneczku , myślałem,że to automaty,ale jednak nie ,więc musiałaby jeszcze długo postać w miejscu,gdzie z powodu rozmiarów nie może ani chwili dłużej. Moje pytanie,czy mogę ją postawić w cieniu ,miejsce,gdzie niestety słońce praktycznie nie dochodzi .Tylko to jedno miejsce wchodzi w grę,żeby nie było przypału. Czy roślinka umrze,czy tylko wyda mniejsze plony. Proszę o szybką odpowiedź.Dziekuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @sahara nie będzie słońca nie będzie plonu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) @sahara powiedz mi czy roślina zaczęła kwitnąć? Jak nie to nagnij cała do ziemi będzie niska i będziesz miał dużo szczytów LST, jeżeli nie masz wyjścia to wrzuć w cień, mniejszy plon to i tak lepsze rozwiązanie jak przypał i wizyta niebieskich. Edytowane 14 Lipca 2021 przez Majki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 14 Lipca 2021 Dziękuję za rady,jeszcze nie kwitnie ,ma 2,5 miesiąca.Mial być automat,niski dosyć ,a rośnie i rosnie.Chcialem do sierpnia to zakończyć .A tu jeszcze tyle stresu i wścibscy sąsiedzi z każdej strony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 14 Lipca 2021 @sahara Ja bym ją giął do ziemi jak na tym zdjęciu i przymocował jakimś sznurem żeby nie odbiła do góry chyba ze już naprawdę nie chce ci się z tym bawić to przenoś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 14 Lipca 2021 2 godziny temu, sahara napisał: A tu jeszcze tyle stresu i wścibscy sąsiedzi z każdej strony A co z zapachem? Jak go ukryjesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielarka No właśnie.I tak to jest jak się najpierw robi,potem myśli... To może pytanie z innej beczki. Jak wygląda sprawa przeniesienia kwitnących już automatów z outdoor do indoor. Nigdzie nie ma takich informacji,jedynie na odwrót.Czy to możliwe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 9 Sierpnia 2021 Nie przenos kwitnących roślin, to tylko i wyłącznie problemy, może się nawet zatrzymać. Czy to z out na in czy odwrotnie to logika każe podpowiadać, że zasada jest ta sama. Oczywiście musisz mieć indoor odpowiednie światło, zwykle żarówki to w ilości 50 nie pomogą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach