Skocz do zawartości
GreenDonut

Haze Berry Auto/Fast Big Gorilla - tyle pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 🙂

Z racji, że jestem nowy na forum oraz, że jest to moja pierwsza uprawa, to będę pytał i pytał, bo samo czytanie i chłonięcie wiedzy to nie wszystko. Na początek chciałbym zapytać o to, czy to normalne, że roślinki są takiej wielkości w takim dniu wege? Ta większa (1 i 3zdj.) to Haze Berry, 8 dzień odkąd głowa wyszła z ziemi, ta druga (2 i 4 zdj.) to Fast Big Gorilla, ona wyszła 6 dni temu. Wiem, że panika nie jest wskazana, ale oglądam inne fotorelacje, filmiki i w 8 dniu no to już co po niektórzy mają dużo większe te dziewczynki. Może to taka odmiana, może warunki. Oceńcie sami.

20210712_123814.jpg

20210712_123836.jpg

20210712_123819.jpg

20210712_123842.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, piotet napisał:

jak to nie automaty to nie ma się czego bać, wystrzelą niedługo.

Ten 1 i 3 to automat. Ten drugi to fotoperiod, ale fast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ł 🙂Mały update, niewielka zmiana jeśli chodzi o wzrost. Czy nie byłoby konieczne zainwestowac w calmag, albo jakiś root juice na korzenie? 

Edytowane przez GreenDonut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@GreenDonut jak świecisz ledem to calmag lepiej mieć, wystarczy spokojnie 250ml. Co do producenta to Ci nie powiem konkretnego, dobierz do porflela. Ja pryskam z biobizz i nie widzę żadnych problemów czy braków. Powodzenia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mały update.

Pierwsze zdjęcie Haze Berry Auto - Dzień 10 wege. Zauważyłem niepokojące znaki na liściach. 

Drugie zdjęcie półautomat Fast Big Gorilla, dzień 8 wege, ta też ma takie nieciekawe listki. 

Od lampy raczej im nie grzeje, zachowuje to co producent zaleca, 30 cm od rośliny, mieszczę się mniej więcej w wyliczeniach lumenów na kalkulatorze. Podlewane były obficie. Na razie nie stosowałem ani żadnego root boostera, ani calmag. Woda o odpowiednim pH regulowana up, down od biobizz.

20210714_120624.jpg

20210714_120659.jpg

Edytowane przez GreenDonut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@GreenDonut 30cm na wzroście to mało. Doświadczenia nie mam, ale jak na obu podobny przypadek to właśnie myślę, że powód to za nisko lampa. U mnie tak było. To jest żarówka led czy panel? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc jeszcze raz update. Od wczoraj żarówy jakieś 45cm od roślin. Dzień 11 pierwszej i 9 drugiej. No powiem szczerze, przy innych relacjach już coś powinno się dziać, jeszcze że to automat i półautomat. Listki biedne, lepsze zdjęcia niżej. 

20210715_112420.jpg

20210715_112451.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GreenDonut Samą woda lejesz? Jaką masz ziemie? Końcówki liści takie nie wyraźne ale może to nic poważnego jeśli nic poza samą wodą nie laleś innego, Jeszcze ci odbiją w górę, czasami tak jest ze z początku stopują a dopiero po 2-3tygodniach lecą do góry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GreenDonut miałem tak samo, naogladalem się relacji pełno i wydawało mi się że moja jest jakaś cienka przy innych ale teraz ci powiem że po prostu spróbuj mieć to w dupie bo prędzej czy później ona odbije i nadrobi zaległości 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi