WielebnyMerry 382 Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Witam na mojej "4" Fotorelacji, tym razem zmiana zabawy z długich wroówwna automaty. Z uwagi na to że to pierwsza moja przygoda z autokarami to na ogień poszedł fast auto od Kielka do zbioru wg. producenta 8-9 tygodni. Box 60x60 Doniczki 11L Trening LST + na jednej scrog wentylacja: - wlot wiatrok od PC - mieszok od PC - wyciąg łazienkowy nawilzacz powietrza w zestawie boxa NAWOZY trzeba wykończyć 3pack od biobizz plus PK 13/14 Na koniec, dokupić jeszcze Rhizotonic lub coś domowego zaaplikuje bo ostatnio czytałem sporo o domowych nawozach do uprawy konopi. Przygoda zaczęła się od dziś o 12, 3 ziarenka trafiły do wody na 6h po czym standardowo na waciki i czekamy na kiełki. Pierwsze zdjęcia zapodaj kiedy się coś wykluje na wacikach. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez WielebnyMerry 8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Czerwca 2021 Powodzenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Czerwca 2021 @WielebnyMerry pomieścisz sprzęt cały w środku boksa z czterema doniczkami ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Czerwca 2021 @Szym z 3 roślinami Godzinę temu, WielebnyMerry napisał: Przygoda zaczęła się od dziś o 12, 3 ziarenka trafiły do wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Czerwca 2021 @WielebnyMerry korzystałeś już że takiego tego że leciałeś na biobizzie a na koniec ok 13/14 i nie kolidowało że sobą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 30 Czerwca 2021 @WielebnyMerry powodzenia👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 1 Lipca 2021 @onyx już 4 uprawe tak robię i nic z niczym nie koliduje. Na ostatniej nawet przelałem topmaxa na litr zapisałam 10ml i nic się nie stało ale później 5 dni pukania wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 Powiedzcie, czy mieliście problemy z kielkowaniem nasion od RQS? Trochę długo to trwa, 2 nasionka mają kiełki małe jedno około 0 5cm drugi że 2mm a 3 nawet nie pusciło. Nie chcem tym razem im pomagać, chcem żeby same wyszły ale do tej pory Max 2 dni wychodziły a tu już 3 doba leci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 3 Lipca 2021 2 minuty temu, WielebnyMerry napisał: Powiedzcie, czy mieliście problemy z kielkowaniem nasion od RQS? Ja nie miałam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 Kurna następnym razem zrobię inkubator i będą od razu wyrastać sadzonki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 3 Lipca 2021 4 minuty temu, WielebnyMerry napisał: Max 2 dni wychodziły a tu już 3 doba leci W sumie to nawet nie wiem w jakim tempie kiełkują moje pestki bo nigdy nie zwracam na to uwagi. Najważniejsze żeby wyszły, a jeden czy dwa dni różnicy w wypuszczeniu kiełka nie nazwałabym problemem w kiełkowaniu. Każda roślina jest inna i potrzebuje innej ilości czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 3 Lipca 2021 @WielebnyMerry też nie mam, moja obecna uprawa jest z nasion od RQS, w trzecim dniu poszły w ziemię, ale mojemu znajomemu dałem te same nasiona i miał problemy z wykiełkowaniem, z trzech które dostał jedno padło a dwa kiełkowały tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 @Morenn No to trochę mnie uspokoiłeś. No to czekam jeszcze 1-2 dni, najwyżej będą różnice w wysokości roslin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 3 Lipca 2021 U mnie z RQS wszystko było spoko, oprócz Dosidos auto ywszystkie 3 wykiełkowały i umarly Nawet listowia nie puściły. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 3 Lipca 2021 Teraz, WielebnyMerry napisał: uspokoiłeś Już któraś osoba z kolei, chyba poproszę testera o zmianę nicku 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 @point.99 zapewne warunki, ale raczej mam książkowe, temperatura około 22stC waciki wilgotne, nie mokre.brak dostępu do światła, jedynie wtedy gdy do nich zaglądam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 3 Lipca 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 Przepraszam, końcówka jest myląca, naprawdę zerkalem czy on czy ona ale nazwa wskazuje na mena, jak bys dała końcówkę "a" to już lepiej brzmi. Przepraszam z całego serca jak do kobiety.😉 @KlausKörner który to dzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 3 Lipca 2021 @WielebnyMerry ja warunki miałem podobne więc powinno ok. ja na początku wrzuciłem do wody na 24h a potem waciki, pewnie musisz poczekać jeszcze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 @point.99 no moje się toczyło koło 6-8h wiec może dla tego, za mało nasiąkły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach