rysieeek 0 Napisano 26 Maja 2021 Cześć jestem nowy na forum, chcialbym się dowiedzieć kilka rzeczy. Dostalem od kumpla nasionko. Osiedlowe ziolo wiec nie wiadomo czy to wogole wyrosnie. Chcialbym sie dowiedziec jak to wogole posadzic, chcialbym zeby mi ktos krotko i po polsku mi odpowiedzial. No to tak, nie znam odmiany, nie wiem czy jest to outdoor czy indoor czy nie wiem co. Posadzic to w doniczce czy w czym? Jakas specjalna ziemia jest potrzebna? Jesli tak to jaka. Co ile to podlewac itd. Przepraszam za tak bezsensowne pytania ale chcialbym uzyskac konkretna odpowiedz na ten temat. Z gory dziekowa pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja 2021 do szklanki z woda na 24h i potem lekko w ziemie 1cm zasypac i wyjdzie na 99,9%. Co do ziemi to nawet za 5-10 zł moze byc z biedry czy cos. Na poczatek i tak ci chuja wyjdzie jak wiedzy nie masz takze dobry start juz masz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 26 Maja 2021 6 minut temu, rysieeek napisał: Posadzic to w doniczce czy w czym? W opakowaniu po gumach orbit, wtedy wyjdzie odmiana bubblegum 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja 2021 @Morenn Potwierdzam działa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 26 Maja 2021 A tak serio to wszystkie informacje jak zacząć bawić się w farmera znajdziesz na forum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja 2021 Jedno jest pewne jak zaczniesz robić na małych budżetach i tak skończysz na jakiś boxach lampach do 2-3k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 26 Maja 2021 Poświęć trochę czasu na podstawy, załóż fotorelke i pomożemy ci w pierwszej uprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 26 Maja 2021 @Tester tyle tu zorganizował poradników a Ty takie coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Maja 2021 @Morenn ale podstawy musi złapać sam bo inaczej fr bd miała 30 stron i będzie wyglądać jak konwersacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 26 Maja 2021 @mirecki dokładnie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 26 Maja 2021 Kup sobie bio bizz light mix, Donica 10L, Jakiś box 40x40cm, 4 x żarówka 2700k (barwa) + 2x 6500k. Kupisz je w budowlanym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Maja 2021 @Aron wentylator jeszcze, stacja pogodowa, nawilżacz powietrza, wyłącznik czasowy, wiatrak mieszający malutki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) Kup allmixa, będziesz mieć żarcie dla roślin na długo. Dla niektórych sadzonek może być za mocny, choć ja tego nie doświadczyłem Oprócz żarówek musisz kupić gniazda e27 i kostki żeby to poskręcać. Będziesz mieć takie gówno z kablami, gdzie łatwo jest przypadkiem dotknąc 230v, a efekty tego są już oczywiste. Lepiej panel kupić Edytowane 26 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysieeek 0 Napisano 27 Maja 2021 Dobra Panowie ogarne, dzieki wielkie pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Maja 2021 W dniu 26/05/2021 o 23:02, MałyTopek napisał: Jedno jest pewne jak zaczniesz robić na małych budżetach i tak skończysz na jakiś boxach lampach do 2-3k Niestety ale kolega ma racje. Zaczynałem od PC boxa którego miałem zamknąć w kwocie 500 zł a po pewnie 3-4 tysiącach ale po drodze na wszystko wydałem przestałem liczyć. Moja rada to wydaj od razu na sprzęt docelowy (namiot filtrację itp) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 29 Maja 2021 @HappyCow na PC wydałeś tyle kasy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Maja 2021 Nie, na całość do dzisiaj czyli skończyłem na boxie 35x35x90 z wyciągiem filtrem itp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach