Podróżnik 15 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan to nie zależy od odmiany te końcówki żółte możliwe że trzeba czasu i ph zbadać ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 @Podróżnik to jak moge zbadać pH ziemi? Bez miernika ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan spraw sobie kwasomierz glebowy kosztuje chyba poniżej 20zł i kilka próbek zrób i porównaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 9 Sierpnia 2019 też bym radził jakiś kwasomierz sobie sprawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 @Podróżnik @Wiesiu mam takie jedno ustrojstwo 3w1 .. i dla testu kupiłem ziemie pH 6.5 a to pokazywało 8.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 A jaki wplyw mogą mieć te żółte końcówki jeśli żółknięcie się nie powiększa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan bo własnie może przestałeś lać nawozy i zatrzymałeś postęp nadmiaru nawozów, jak się nie powiększa to nie będzie miało to żadnego wpływu może minimalnie mniejszy plon, każdy nadmiar lub niedobór substancji odżywczych powoduje jakieś tam straty na plonie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 Dalej czekam @Podróżnik na ten dolomit. Podleje z tym i zobaczę co dalej.. a jeśli bym przelał doniczkę i sprawdził pH wody która wyleci dołem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan raczej niezbyt by to było miarodajne najlepiej glebe zbadać by było , ja stawiam ze cos z nie tak z tym ph albo przenawożona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 @Podróżnik tymi elektrycznymi testerami robo się pomiar wkładając czujkę w ziemie ? Bez żadnych mieszanek itd ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan z tego co ja słyszałem je się tam kalibruje powinno wszystko w instrukcji pisać co i jak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 9 Sierpnia 2019 Mam tak samo i faktycznie typ co mi dal pestki mowil ze to carlel cos tam teraz mi sie przypomnialo.Dzieki. Bo +speed auto i mazar tez dostawaly taki sam nawoz w tych samych proporcjach i nie maja takich lisci.@ChinQuan dzieki za info @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 @jinu ale ja tego nie jestem pewny. Tak wnioskuje bo innych relacjach z różnych forów. Jakby nie było to są mieszanina genów.. bo ja nadwoziem bardzo mało.. i ostrożnie podlewam te ostroznie zawsze mierze pH a końcówki zrobiły się żółtawe i tak sobie rośnie. Nie chce jej utrudniać życia wiec na razie poczekam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 A jak bede jej co chwila zminial światło podlewanie a to nawóz a to dolomit w to woda.. to więcej strace na płonie niż z tymi żółtymi końcówkami.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 9 Sierpnia 2019 Ja tez ostroznie i tylko ten carmel tak wywalil, a dwie inne ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 A pokaz zdj jak u Ciebie to wyglada. A kwitnie? I żółte wyszły po kwitnieniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 Bo jeszcze mam teorie ze ma za mało nawozu i wyciąga z liści. Bo dolne partie tez usuchaja ale wolno i to niby normalne. Dolne duze liście. Nie chce sprawdzać tego bo mam jedna tyko roślinkę i mi szkoda ja zmarnować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borówa 15 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan nie wygląda na brak azotu liście troche inaczej żółkną przy braku azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 9 Sierpnia 2019 Wyglada to tak 26 dzien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 9 Sierpnia 2019 @ChinQuan tak zaczela kwitnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach