Fan BMW 11 Napisano 2 Sierpnia 2019 stawiam na okolice 20g jeśli nic jej nie zaszkodzi po drodze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 2 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Fan BMW napisał: stawiam na okolice 20g jeśli nic jej nie zaszkodzi po drodze Byłbym nawet zadowolony z takiego wyniku ? Mam też postanowienie, że od zapale dopiero "swoje" wiec od początku uprawy nie wziąłem ani jednego buszka wiec lepiej niech rośnie ladnie i mocne hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 2 Sierpnia 2019 nie ma co zrywać przedwcześnie niech popuchnie konkretnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 2 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Tester napisał: nie ma co zrywać przedwcześnie niech popuchnie konkretnie nie no zrywac nic nie bede. Planuje tylko zerwac kilka topkow jak beda mleczne a reszte pociagnac do konca az zrobia sie bronzowe. Chce zobaczyc jaka jest roznica. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 3 Sierpnia 2019 Dzisiaj zauwarzylem ze robia sie zoltawe koncowki lisci przy topkach. Czy to normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) @ChinQuan racze nie na tym etapie, ale nie jest to jakieś zaawansowane żółknięcie, ja bym na razie wodą trochę podlewał samą i ciekawe jak tam ph gleby, dokupił bym dolomit i rozrabiał z wodą , kosztuje grosze Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muraszcz 12 Napisano 3 Sierpnia 2019 mogłeś też lekko przesadzić z nawozami i ph gleby ciekawe jak tam, woda z dolomitem na tym etapie była by dobra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 3 Sierpnia 2019 @Muraszcz @Andi Dzięki za odpowiedz. Dolomit w uk to cos takiego Dolomite lime ? PH gleby nie jestem wstanie sprawdzic ten moj "ph metr " do niczego sie nie nadaje. PH wody ktora podlewam jest w granicach 6,1-6,5 to zawsze sprawdzam PH tester jest tez skalibrowany wiec pomiar dobry powinien byc. Ostatnio 2 podlania dałem z nawozami moze dlatego. teraz podleje sama woda. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 3 Sierpnia 2019 @ChinQuan to chyba to ten Dolomite Lime, z nawozami nie ma co przesadzać, zważywszy na to że roślinka dopiero zaczęła kwitnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 5 Sierpnia 2019 ładny automat się szykuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 6 Sierpnia 2019 @Kozak mam taka nadzieje ? martwią mnie trochę te liście żółtawe przy topkach ale mam nadzieje, że to nic poważnego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borówa 15 Napisano 6 Sierpnia 2019 podlej tym angielskim dolomitem na razie bez nawozów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 6 Sierpnia 2019 Dzisiaj roslinka ma 7 tydzien. Dalej są delikatne żółte końcówki jednak wydaje mi się, że ładnie rośnie. Lampę podniosłem trochę wyżej i widać ze szczyty poszły do góry. Nie wiem czy to jest pożądany efekt. Potrzymam tak z tydzień bo nawet więcej miejsca robi się w roślince. Ah zapomniałem... Przygładając sie topkom widać na nich jakby te włoski były lekko czerowanwe? brązowawe? napewno nie sa one białe. Czy to normalne ? Czy taka poprostu odmiana ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palacz 3 Napisano 6 Sierpnia 2019 raczej taka odmiana z tymi włoskami albo przypalone lekko, a ciekawe jak tam temperatura , ale to tak trochę że nic jej nie będzie lej wodę czystą z tym dolomitem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 6 Sierpnia 2019 @Palacz na dolomit dopiero czekam. temperatura jest w przedziale 20-26 max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palacz 3 Napisano 6 Sierpnia 2019 @ChinQuan to jest ok to ja bym stawiał że lekko za dużo nawozu dostała ale nie ma lipy ładny automat i to na pierwszy raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 7 Sierpnia 2019 jarał bym dobra roślinka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kometa 6 Napisano 8 Sierpnia 2019 @ChinQuan fajne auto, ładnie wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 9 Sierpnia 2019 Mi tez kolo szczytu zrobily sie takie lisci i od 3 dni tylko woda a dzis dolomit kupie. Gdzie mozna dostac dolomit no 2kg a nie duze opakowania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 9 Sierpnia 2019 @jinu Ja na ebay kupowałem 500g. Ale te żółte końcówki Nie wiem czy tez od odmiany nie zależy. Bo patrzyłem na zdjecia innych carmeli i tez miały żółtawe końcówki. Ja dałem wodę i końcówki dalej żółtawe ale nie zwiększa się tylko cały czas ten sam poziom 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach