ChinQuan 92 Napisano 22 Lipca 2019 Witam wszystkich! Do rzeczy. Jest to jeden z pierwszych moich postów na tym forum więc proszę o wyrozumiałość Box : 38x38x75 Oświetlenie: CFL 125W DUAL SPECTRUM LUB RED Nasiona : Blue Caramel Auto Podłoże: ziemia do kwiatow + perlit Wentylacja : wiatrak komputerowy wciagajacy wiatrak wyciagajacy i mieszajacy Plan jest taki żeby zrobić też trening LST zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Gdyby wyszlo z 25-30g byłbym bardzo zadowolony. Co myslicie o tych lampach ? Widzę dużo relacji z cfl wiec myślę, że się nadają. Tylko dual spectrum czy może red? Automat i tak wiekszość czasu kwitnie wiec bardziej sklaniam sie do red. Niedługo dodam zdjęcia "boxa" I w przyszłym tygodniu zaczynam z roślinkami. 3 dzien zycia roslinki : Dzien 10: Dzien 14: LSt zrobilem wczesnie bo to automacik i w sumie doczekac sie nie moglem. W miedzy czasie zrobilem swoj panel led 4x50w chinskie coby. Tak wyglada aktualnie. DZisiaj ladnie sloneczko swieci wiec wystawilem roslinke na swieze powietrze i slonce. Od teraz postaram sie dodawac co okolo tydzien postepy ewentualnie wczesniej jesli bede mial pytania. Pozdro! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 22 Lipca 2019 @ChinQuan ok będę śledził, co do tej lampy ty już ją masz czy jak że się pytasz? w automatach ważne jest to aby początkowy wzrost nie został zaburzony bo auto rośnie ok miesiąca i zaraz zakwita więc ważne jest aby roślina miała dobry start @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 22 Lipca 2019 @ChinQuan trzymasz je od początku pod lampą czy wystawiasz na słońce jak jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 22 Lipca 2019 @Fan BMW @Sanczo lampe juz mam. Jechalem pod cfl i od tygodnia roslinka jest juz pod tym panlem led. Szczerze nie widze jak na razie roznicy miedzy cfl a led @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 22 Lipca 2019 ja bym lampę jak bym miał do wyboru to wziął bym dual spectrum ale to jest tak naprawdę obojętne i wyniki były by podobne bo tak: na dual spectrum może troszkę automat bardziej by urósł ale za to trochę mniej spuchł, w przypadku opcji red krzaczek by mniejszy urósł ale bardziej spuchł wychodzi na to samo praktycznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 22 Lipca 2019 @Sanczo trzymalem je caly caly czas pod lampa sporadycznie jak pogoda byla ladniutka wystawialem doniczke na dwor. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 22 Lipca 2019 @ChinQuan chińskie ledy nie mają zbytnio dobrej opini, ale najważniejsze obserwuj czy krzaczek się nie wyciąga, jeśli odgałęzienia będą się rozrastać to będzie wszystko dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 22 Lipca 2019 myślę że taki jest realny wynik 25-30g bo tak średnio się zbiera z automatów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) @Filozof w razie czego dalej mam tego CFL. Kupilem jednak 250W duala. 25-30 bylo by dla mnie naprawde wystarczajaco. Wiecej mi nie potrzeba z tej roslinki. Jeszcze mam 4 nasionka Edytowane 22 Lipca 2019 przez ChinQuan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 22 Lipca 2019 @ChinQuan 30g jeśli się pali mądrze potrafi starczyć na długi czas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 22 Lipca 2019 30g to bym mial na pol roku ? wiadomo troche rozdam kumplowi i zawsze co swoje to swoje. a nie te kupne scierwo co jedzie nawozem i nawet dobrze nie wysuszone hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Lipca 2019 albo maczane w nie wiadomo czym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 22 Lipca 2019 jak wyjdzie 25-30g to był by to bardzo dobry wynik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Lipca 2019 @ChinQuan a i jeszcze fotki wrzucaj dodając je normalnie w naszej galerii przy dodawaniu posta jak coś wtedy nie zginął @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pudzian 4 Napisano 23 Lipca 2019 też się melduje i będę śledził co z tej odmiany wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 28 Lipca 2019 Dzisiaj taki malutki update. Roślinki ładne jednak przy kolejnej uprawie bardziej podniosę lampę bo wydaje mi się, że jest trochę niska. Z ważnych informacji dodam, że zaczeła tez kwitnąć wiec zobaczymy jak do dalej sie potoczy. Co myślicie ? Czy pójdzie jeszcze do gory? I LST trzymac dalej ja nisko ? Czy juz puscic zeby rosła jak chce ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Lipca 2019 @ChinQuan LST trzymaj dalej, bo jak ją puścisz to mija się z celem. No dobrze wygląda na pewno jeszcze podrośnie a ile to ciężko stwierdzić zależy od genów danej odmiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 28 Lipca 2019 ten PH-metr co masz chyba nie mierzy dobrze PH ale nie jestem pewny, bo takie podobne tanie PH-metry gość testował i źle odczytywały pomiary ale nie wiem jaki tym masz czy droższy czy tańszy, ogólnie roślina dobrze wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 28 Lipca 2019 duża ta donica trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 29 Lipca 2019 @Cedzik ja uzywam tego miernika tylko do badania wilgotnosci bo on chyba do niczego innego sie nie nadaje.. Skoro tak mowicie to jeszcze bede ja trenował. Sam jestem ciekaw ile g z tego moze wyjsc. Wziolem mała odmiane poniewaz box tez jest maly. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach