Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 Siemanko pytanie mam znalazłem taki o to wentyl sądząc po reszcie aukcji to normalna osoba po budowie dachu. Warto kupić nawet z tym kg gwoździ ?😅 aha nie mogłem znaleść czy on jest dwubiegowy da się wrazie co jakiś regulator podpiąć pod to? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 Jaki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba sorry nie ogarnalem linka 😂 https://m.olx.pl/d/oferta/wentylator-kanalowy-CID628-IDGC5w6.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato jaka masz powierzchnię boxa? On jest jedno biegowy a regulacje niby by sia dało zrobić kontrola napięcia prądu. Ale on jest mega mały, jak jeszcze dasz filtr węglowy to będzie biednie nawet na małego boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 11 Maja 2021 Jaka masz kubature boxa? Bo on dosc mocny jest, 215m3/h. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 0.48m3 tj. 80x60x100 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato za mały będzie na Twój Box. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba 215m3/h to mało ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @dantes205 nie wierz w to co piszą na pudełku. Przeważnie te dane są zawyżone a filtr węglowy też go zblokuje trochę. @Annigmato a jakie tam masz oświetlenie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba No ale chyba nie aż tak tu zobacz na 1m2 jest 250/100 @Seba zamówię VIPARSPECTRA p600 2 szt bo to prostokąt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato ale tu masz leda a Ty czym świecisz? Poza tym ktoś pisał że poprzednia relacja nie udana bo spalił krzaka, nie wiem jaki Set miał wcześniej ale to może oznaczać ze wentylator nie nadążył wyciągać ciepła z boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba VIPARSPECTRA p600 x2 tu tez 190m3/h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato ta lampa nie generuje chyba za dużo ciepła więc jak chcesz to ryzykuj ale ja osobiście bym wziął coś mocniejszego. Sam też jak zaczynałem to dobierałem tak jak piszą na różnych stronach a dopiero jak pozmieniałem na mocniejsze niż trzeba tzn lampy wentylatory itd wszystko jest idealnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba na różnych to nie tylko tutaj pisze wole nie ryzykować 👍🪴 a resztę sprzętu bardzo pomaga mi @Zielone krainy wiec o światło nie mam co się bać wentylacji polecił mi koło 200m3/h z filtrem a czy mocniejsze mi potrzebne to zobaczę po pierwszym odpaleniu wtedy mogę kombinować. Ale takiego dużego przekłamania nie ma na nich (chyba) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato nie jest drogi możesz spróbować najwyżej później kupisz mocniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba chodziło mi głównie czy takie coś zamontuje do tego jak na foto ? A tak z ciekawości według Ciebie @Seba na te wymiary jaki byś wybrał wentylator ? jakie są wymiary Twojego boxa i co masz za wyciag ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato o to mi właśnie chodziło. Tak zamontujesz to do niego. To bardziej o lampę a nie o boxa chodzi ale jedno z 2 się wiąże bo to powietrze nagrzane z lampy zanim je wyciągnie wentylacja będzie właśnie w boxie https://www.amazon.de/dp/B010B9QV7K/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_2Y5A85FQMECMYD876H6G?_encoding=UTF8&psc=1 przy ledzie Mars hydro tsw 2000 Box wymiarów 80x80x180 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba No to masz 250 a box duzo większy od mojego twój Mars ma temperaturę pracy 20-40 stopni tak samo jak VIPARSPECTRA z tym ze ja będę miał 200w (2x100) czy tam 95w a Mars ma 300w. Czemu do lamp o mniejszej mocy i do mniejszego boxa mówisz ze potrzebuje mocniejszego wentylatora od Twojego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato bo te wentylatory mają przekłamane przepustowości. Porównaj sobie cenowo te wentylatory chociażby. Aczkolwiek w moim też płacisz za cicha prace @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba wezmę sobie takiego https://grower.com.pl/mobile/pl/p/Wentylator-osiowo-kanalowy-2-biegowy-Axial-quiet-Duo-125-mm%2C-145197mh/3854 a wyciszyć sam mogę nie muszę wydawac miałem tez 1000 pytań do hałasu @Zielone krainy uświadomił mnie ze 36-32 dB zamkniete w szafce są ciche i prawie wgl ich nie słychać a za 170€ to raczej podziękuje fajny sprzet ale nie teraz same lampy u mnie 155€😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach