Luigi 78 Napisano 14 Września 2021 @onyx ja też nie palę, ale jako mistrz ceremonii bym spróbował chociaż buszka. To Twoje dzieci, musisz sprawdzić do jakiego przedszkola je wysyłasz i czy nie zrobią tam zadymy 😄 pozdro, tak czy tak zajebisty wynik 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 14 Września 2021 @onyx Wiesz co. Mam ten sam problem, jeżeli chodzi o utratę zapachu. Mój AK 47 pięknie pachnął podczas kwitnienia. Takim mixem cytrusowo-sosnowym. Po wysuszeniu jak siano... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Września 2021 To gdzie jest problem w takim razie. ? Za wysoka temperatura ? Za krótki czas suszenia? Czy po prostu curring powoduje danie tego zapachu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Września 2021 Chyba to kwestia wilgotności i temperatury suszenia, jak wyschnie za szybko to wali jak sianko. Wiem mordka że suszyles długo, ale o nie o to tu idzie, bo ona mogła być za szybko sucha z wierzchu a tylko w głębi schła dłużej. Następną uprawą nie trymuj na mokro, może to pomoże. Curing jakoś specjalnie tego zapachu siana nie zmieni. A i harvest był przyspieszony,pamiętaj i o tym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Września 2021 @KlausKörner Najlepsze warunki do suszenia? Temp 18-20? Wilgotność 55 % ? Wlansie rozkminiam i czytam o tym żeby trumowac wszyskto dopeiro jak będzie suche . Ciekawe czy to ma tak duży wpływ.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Września 2021 Jak schnie z liśćmi to wiadomo,że wilgotność wyższa panuje więc i wolniej schnie .Temp no tak 20 stopni. Myślę że i ten wyprzedzony harvest też ma znaczenie. Ogólnie to pewnie wyschła a nie wytrąciła chlorofilu etc, jak polezy miesiąc w słoiku to może się opamięta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Września 2021 Faktycznie teraz cofnalem się i przy harvescie miała w chuk zielonych jeszcze liści. Więc chlorofil nie wyszedł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Września 2021 @Brazil Munster zielone liście miała bo była karmiona do samego końca Dziś próbowałem palenia i jest smaczne w smaku i krzty zakrztuszenia więc na plus Co do zapachu to uważam że @KlausKörner możesz mieć całkiem sporo racji więc następnym razem będę suszył razem z liśćmi co wydłuży czas schnięcia Zastanawiam się tylko jeśli ona była przedwcześnie ścięta a miała 130 dnia więc ile ona mogła jeszcze stać xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Września 2021 Bardziej chodzi o to że wlansie była karmiona do końca. Więc liście były nabite mineralami i z tego powodu może jebac siane, bo chlorofil nie wyszedł z niej. Gdyby miała czas na wyssanie sub. Odżywczych to myślę że było by lepiej z zapachem. Ale wyjścia nie miałeś wiec może po dłuższym curringu będzie lepiej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 15 Września 2021 Gdzieś ogladalem ostatnio filmik tylko nie pamiętam gdzie i gościu suszył w pokoju strasznie dużo tematu. Krzaki trymowane na mokro pozniej standardowo w całości powiesił do góry nogami. Temaratura przez pierwsze 4 dni 18 stopni i wilgotność 62%. Pozniej do końca trzymał wilgotność 55% i taką samą temperature. Suszyl 2 tygodnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonSz 20 Napisano 7 Kwietnia 2022 @Nyltiacxnij mi właśnie przy końcu kwitnienia przez to robią się foxtaily a w nich jajca, będę wracał do HPS @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach