ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 Cześć wszystkim. Kiedy podlewać roslinki feminizowane. Rano, kiedy światło się włącza czy wieczorem kiedy gasnie? 8.00rano światło start, 20.00 światło stop. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Kwietnia 2021 @ArturS70 Najlepiej chwile przed wyłączeniem lamp/ledów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 Dzirki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 11 Kwietnia 2021 ja najczęściej podlewam po przyjściu z pracy. o 14 albo 15. samo podlewanie jest elastyczne i można samemu określić kiedy podlewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 Pytam bo w naturze feminizowane bądź inne kwiaty czy warzywa, podlewa się albo z rana albo wieczora. Oczywiście, są też deszcze ale w boxie feminizowane mają zawsze swiatlo. Stąd moje pytanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 6 minut temu, ArturS70 napisał: Oczywiście, są też deszcze ale w boxie feminizowane mają zawsze swiatlo. jak mają zawsze światło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 No od 8 rano do 20 wieczora @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) @ArturS70 podlewaj jak pisał zielone krainy Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 @Szym tak zroboe. Pytam gdyż jest to moja pierwsza uprawa feminizowanych. Podlałem 15 min przed 20.00.teraz temperatura spadła z 26 do 20 a wzrosła wilgoc z 50 do ponad 60. Tak ma być czy zwiększyć moc wentylatora? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 @ArturS70 wilgotność na kwitnienie bardziej masz teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 Tak. Jest kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Kwietnia 2021 @ArturS70 Nie, na wegu utrzymuje się wyższą wilgotność 70-80 %. Masz tu tabelkę : @ArturS70 Jak kwitną to 50 %. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 Tak. Ale przełączyłem na kwitnirnie. 20210411_224640.mp4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Kwietnia 2021 @ArturS70 To utrzymuj wilgotność na poziomie 50-60 % na tym etapie. Im dalej i faza kwitnienia będzie bardziej zaawansowana to bym nie przekraczał 50%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 11 Kwietnia 2021 Tak zrobie. Dzięki za podpowiedzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 11 Kwietnia 2021 Podlewaj jak masz czas ważne by na ziemie nie liście kwiaty i różnicy nie ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Zielone krainy @Zielone krainy oto temp i wilgotność w dwóch boxach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 12 Kwietnia 2021 Serio pora dnia ma znaczenie? Ja podlałem godzinę temu. Nie chce mi się otwierać boxa w nocy, kiedy napierdala światłem bo to też ryzyko. A przed 6 nie wstanę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 @ArturS70 Wygląda w porządku. @Aron Chodzi o wykorzystywanie wody przez roślinę. Lanie zaraz przed wyłączeniem ledów ma taki sens, że jak są wyłączone to jest mniejsze parowanie wody z podłoża. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 12 Kwietnia 2021 Tak. Więc jesli podleję przed włączeniem to jest większe parowanie. 🤒 W nocy temp. spada a tym samym wilgotnosc. Tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach