Gość Zielone krainy Napisano 9 Kwietnia 2021 @Kush To wyluzuj, bo takie podejście prowadzi do klęski uprawy. Patrz na rośliny, jak reagują czy zgłaszają dane potrzeby, a przy tym przy podlewaniu obserwuj ziemie, jak pije wodę i ile jej potrzeba, by była lekko wilgotna, a nie przelana , bajorowata i lej z wyczuciem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 9 Kwietnia 2021 @Zielone krainy ja mam inny problem bo wali a jak opalam wyciągający to wilgotność 50 i temp 19 nie podoba mi się to grzejnik dać czy co jakiś mocny ten wciągający całego boxa mi zasysa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) @Kush Kup sobie regulator obrotów i zmniejsz obroty wyciągu, aby wciągał powietrze, ale z mniejszą mocą. Ja w poporzedniej uprawie nie miałem regulatora, więc wyłączyłem wentylator kanałowy, a zamontowałem zamiast niego słabszy wentylator komputerowy. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 9 Kwietnia 2021 @Zielone krainy dzięki za rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 A więc tak dziś dzień 15 wszystko idzie dobrze stała temp 26°C 75% wilgotnosc wczoraj miały lst Lampa 40% 50cm od szczytów hryzotonik pół dawki pryskane raz w tygodniu canna Cure przy następnym podlaniu zapodam coś na wzrost Jak oceniacie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 12 Kwietnia 2021 Nie wygląda jakby jej czegoś brakowało.. Ja osobiście bym jej niczym nie faszerował 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @UKTHC niby dobrze jest ale dam 1/3 dawki żeby obejść się niedoborów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush @Kush żebyś jej nie zablokował, bo ci wtedy wyjdą właśnie nie dobory:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Piccolo to może jeszcze tydzień się wstrzymam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush czekaj, na weg nie ma co z nawozami przesadzać, kwiatki praktycznie same rosną, zwłaszcza że masz ziemie Canna professional ? Jedynie ukorzeniacz i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Piccolo plagron royalmix Mam 4 sadzonki miały z 4 dni i je przesadziłem i chyba stanęły w rozwoju ;( @Zielone krainy co robić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush Nic, mogły stanać na chwilę po przesadzeniu i treningu Lst, giołeś je, poczekaj to trening niskiego stresu, ale jednak jakiś stres to dla rośliny stanowi, zaraz powinny odbić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Zielone krainykrainykrainykrainykrkraikrainykrainykrainykrainyk Chyba top są żółte na zdj tego nie widać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) @Kush Sprawdź ph ziemi. No i nie wiem czy ty ich nie przelewasz. Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 Jak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush Jaki masz miernik ph? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush Daj im czas ustaw nawilżacz na pełna pizde i nie podlewaj IM WYSTARCZY WODY Z POWIETRZA @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Dzielnicowy tak się stało jak je przesadziłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush Mogłeś im naruszyć system korzeniowy przy przesadzaniu, jak masz to daj ukorzeniacz, chyba że już dałeś to poza zmierzeniem ph poprzez włożenie sondy do ziemi nie wiele zrobisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach