Toni 25 Napisano 1 Kwietnia 2021 Witam Was wszystkich doradzcie fachowo , dziś mija 31 dzień na wegu, czy czas już zmieniać na Flo? , czyli 12/12 , do tej pory dostawaly 18/6 pod Hps 2×150w ,nawozy jakie były do tej pory to zakupiłem trypac BioBizz, i dawałem im tylko BioBizz grow ,2ml ,co drugie podlewanie,wilgotność 60% ,temperatura 25stopni, dziękujęi pozdr serdecznie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2021 @Toni połóż może ją trochę bardziej, daj kilka dni, żeby te boczne odrosty się wyciągnęły trochę i cyk 12/12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 1 Kwietnia 2021 @doominik dzięki dzięki wielkie bardzo ważne opinia ,tak zrobię ponaginam je trochę tylko obawiam się żeby mi nie pękła,poczekam tak do niedzieli i przelanczam 12/12, a pytanie , czy ten biobitzz blom i top Max mogę mieszać i czy zacząć im dawać od przelonczenia na 12/12 ,bo do tej pory tylko dostawaly biobitzz grow,dobre rady ekspertów zawsze zawsze w cenie dzięki i pozdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 1 Kwietnia 2021 @Toni odżywki na kwitnienie ja stosuje jakoś 2 tygodnie od przełączenia. Zaczynając od połowy dawki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2021 @Toni ja na glebie się średnio znam, więc wola bym nie wprowadzać Cię w błąd. Najlepiej jest obserwować roślinę i jak coś pokaże, to wtedy jej podawać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 1 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! rozumiem , myślę że jak przeloncze na Flo to zapodam min dawkę 1ml/1L i zobaczę jak zareaguje ,staram się nie przedawkowac ,a co byś polecieił oprócz co mam ten try pack, czyli grow, blom i top Max, czy to wystarczy do końca? @doominik dokładnie tak zrobię dzięki kolego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 1 Kwietnia 2021 @Toni jak roślina nie pokazuje braków to lepiej nic nie dawać bo tylko spowolnisz roślinę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 2 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! hej co znaczy braków skąd będę wiedzieć jakie ma braki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 2 Kwietnia 2021 9 minut temu, Toni napisał: @Dobry_Człowiek! hej co znaczy braków skąd będę wiedzieć jakie ma braki Braki to przebarwienia na liściach, kropki, itp. Jeżeli roślina jest zdrowa, nie będzie miała żadnych oznak niedoborów. W internecie i gdzieś chyba tu na forum masz nawet zdjęcia z niedoborami i opis. Jak nic się nie dzieje lepiej nie nawozić żeby nie popalić rośliny. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) @Toni twoja roslina ma teraz ladny zielony kolor lisci. Braki pokazują sie zazwyczaj delitnym bladym żółknięciem lisci. Kazdy niedobór pokazuje sie inaczej ale tak jest zazwyczaj. Jezeli roslina ma czegos za duzo np azotu podczas wegetacji liscie robia sie ciemno zielone pozniej końcówki usychają no i pozniej całej liscie. Na forum jest tabelka jak rozpoznać braki i niedobory. Ale twojej roslinie na ten moment niczego nie brakuje. Pamietaj ze lepiej jak roslina ma niedobór niz czegos za dużo. Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Dobry_Człowiek! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 2 Kwietnia 2021 @HappyCow dzięki wielkie kolego będę uważał z tymi nawozami ,jest to dla mnie bardzo ważna opinia twoja ,tak tak poczytam ,zresztą czytam ostatnio cały wolny mój czas ,pozdr. @Dobry_Człowiek! tak tak czytałem akurat na ten temat z tymi nawozami i powiem ci że dobrze gadasz, zgadzam się z Tobą dzięki że popatrzyles że jej nic nie brakuje ,bardzo ważna opinia twoja, dzięki i wesołych zdrowych świąt Wielkanocnych juhuu.pozdr. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Kwietnia 2021 @Toni dzięki i wzajemnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Kwietnia 2021 @Toni zapisz sobie to gdzieś, czasem się przydaje. Jest jeszcze coś takiego jak nutelock, kiedy to nadmiar jednego składnika blokuje wchłanianie drugiego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 2 Kwietnia 2021 @doominik o to jest to co szukałem super dzięki dzięki wielkie i smacznego jaja, pozdr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach