plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Szym dzisiaj mamy 64 dzien od pestki i 31 od przelaczenia. Rosliny nie uschly jeszcze co jest dla mnie juz samo w sobie sukcesem 😄 pare fotek nizej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U tym bardziej żółtym azotu dawałeś? bo chyba mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Szym te 3 zolte roslinki sa starsze od tej czwartej o 12 dni . Dostaly 2 dni temu 1,5l wody +3ml biobloom + 1,5ml top max . Rozlalem to na 4 donice. Nic im wiecej nie dawalem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U czasami jest tak ze każdą rosline musisz traktować inaczej. I w tym przypadku tak właśnie jest. Wiem ze męczące. Tez tak teraz mialem kazda roślina potrzebowała w innym czasie składników, jedna piła szybciej druga wolniej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! Sa to plusy i minusy uprawy kilku odmian , gdyby byla jedna odmiana to widzialbym ze np jedna wariuje z 4 a tak to kazda inna i nie ma za bardzo porownania. White widow ma najladniejsze szczyty jednak topki sa taki male w porownaniu do reszty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U teraz mam 2 odmiany z tego 3 rosliny powinny być takie same a są wogole z innej bajki. Jedna wieksza druga mniejsza trzecia to wogole cała filetowa. I niestety przy tej uprawie każdą z 4 roslin musialem traktować inaczej. Prawie codziennie podlewanie bo kazda piła inaczej i potrzebowała w innym czasie innych składników. Ale za parę dni zobaczę efekty mojej pracy... Ona ci jeszcze spuchnie takze spokojnie i cierpliwości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! @Szymto patrzac na nie jakie proporcje dawac dla tych zzolknietych ? Mam tylko albo az 3 pck bio grow bio bloom i top max oraz pk13/14 , nic innego w planach nie mialem zeby stosowac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U dawales jej cos juz na flo? @plant_4_U odzywki na flo zawierają jakies ilości azotu. Jak nic nie dawałeś zaczął bym od połowy dawki. Pk stosuje sie 4-3 tygodnie przed planowaną ścinką @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U ja bym teraz łał wodę, a następne podlanie te 3 z dołu 2ml grow, 2ml bloom, 2 top. Górna 3ml bloom 3ml top, na litr. @Dobry_Człowiek! Ja mam klony z tej samej matki i tylko przez to że stoją w innych miejscach w namiocie i mają inne warunki to nie są identyczne 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! dawalem jej juz bio bloom i top max , ale chlopaki zalecali zeby przystopowac i lac wode. Ciezko mi powiedziec kiedy scinka bo to jest pierwsza uprawa. Sa 32 dzien na flo. @Piccolo tez mi sie wydaje ze moga miec braki wiec chyba tak podleje. Pytanie z innej beczki- przy podlewani ani razu nie zdarzylo sie zeby woda poszla dolem przez otwory , to chyba dobrze czy jednak za malo ? Dostaja okolo 0,75l na donice i zawsze woda z butelki. Zauwazylem tez ze zapach w ten sam dzien po podlaniu nie jest zbyt przyjemny , taki ciezki mimo ze wentylacja chodzi poprawnie. ( po chwili mi zatyka zatoki jak zagladam blizej roslin) ps: mam tez w planach uzyc tej lampy uvb tylko ze jak mowilem nie wiem za bardzo ile do tej scinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U jak dla mnie moją braki. Podlał bym połowa dawki i obserwował. A co do ilości wody ja na 15 litrów podlewam 2.5 litra wody na 11 litrów spkojnie półtora litra. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U już raczej powinno coś dołem wyjść, na tyle duże są. Nawozy masz z biozbizz? Jak często podlewasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Piccolo podlewam jak widze ze liscie zaczynaja opadac i jak wsadze polowe palca w ziemie i jest sucho. Wychodzilo do tej pory 0,75l na donice co 3 dni. Tak nawozy to biobizz. A z tym od spodu to chodzilo mi o wode , czy nie powinna pojawic sie na dole i to znaczy stop podlewania czy nie jest to wskaznik. @Dobry_Człowiek! Boje sie ze je przeleje taka dawka , tym bardziej ze ziemia jest zmieszana prawie 50/50 z keramzytem(canna profesional plus) to byl blad ze ja dodatkowo mieszalem i przy przesadzeniu slyszalem jak sie korzenie sie rwaly. To byl blad , ale wnioski juz wyciagniete! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U napewno taką ilością nie przelejesz. Korzenie sa wszędzie i tam tez musi dojść woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U no o to mi chodziło, że coś powinno już dołem wychodzić, następnym razem daj po litrze. Ja też w takim stadium lałem około litr, półtorej. To, że z keramzytem wymieszałes to się nic nie dzieje. Dawaj im normalnie te nawozu, biobizz jest organiczny, nie powinien nic popalić. Pełna dawka bloom plus top max podniesie ec o 0.6. zależy jakie masz ec w kranie, ale nie powinno być problemów, ja co drugie podlanie w takie fazie dawałem pełna dawkę nawozów, ec około 1.6( z chujowa woda w kranie 06-08) i dołem wychodziło 1.4 wiec idealnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Piccolo ja leje primavere dzisiaj dostalem staropolanke w lokalnym sklepie niby z ph5,5 , musze skalibrowac miernik bo nie byl kalintowany a polazuje 6.8 w tej wodzie. Primavera ma ponad 7ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 28 Kwietnia 2021 @plant_4_U ile staropolanka ma minerałów, powinno być łącznie podane ile mg/l @plant_4_U Znalazłem nawozu z biobizzu. zrobiłem test dla ciebie teraz. Dostaną kranówka pH 8.3, ec 0.8. na trochę mniej niż litr wody (jakoś 0.85) dodałem 3ml top max i 3 ml bloom. Pomiar od razu po wymieszaniu ph7.3 ec 1.0-1.2 Tak jak mówiłem biobizzem krzaków nie popalisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 28 Kwietnia 2021 Czyli nie zalowac , dawac jak wyzej @Piccolo a bio bloom chyba ma na odwrocie ze ma 5.4 ph ktorys z nich na pewno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 1 Maja 2021 Te ledy wyzej to od razu do kosza czy musza nabrac mocy prawnej ?? Zakup byl niekontrolowany 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 1 Maja 2021 @plant_4_U kupiłeś taką lampę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach