hitopoktam 43 Napisano 29 Marca 2021 @HappyCow też mam małego boxa, wywaliłem wszystko poza niego i jak ma razie sprawdza się doskonale. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 3 Kwietnia 2021 Siema. 10ty dzień na powierzchni. Mamy się dobrze, rośniemy powoli, budujemy korzonki 😁 Pzdr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzień 15. Dalej dzielnie budujemy korzenie i ciut rośniemy. Jesteśmy po podlaniu wodą muszynianką z połową dawki power roots i połową dawki alga grow. Mikstury wlaliśmy 0,5 litra. Mamy się dobrze 🙂 i oby tak do samego końca. Może w przyszłym tygodniu zacznę przygotowywać siatkę do scroga. Macie jakieś propozycje co do domowego sposobu przygotowania jej? Ja myślałem o zrobieniu stelaża z drewnianych listew i do stolarza przymocować takerem linki które stworzą siatkę. Co o tym myślicie? Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Dwaplusjeden @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Kwietnia 2021 nie podlewaj nawozami narazie power roots jedynie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 8 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, fxxx1337 napisał: nie podlewaj nawozami narazie power roots jedynie Kiedy w takim razie zacząć podawać alga grow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Kwietnia 2021 wtedy kiedy beda sie konczyc nawozy w ziemi ktora kupiłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Dwaplusjeden napisał: Może w przyszłym tygodniu zacznę przygotowywać siatkę do scroga. Macie jakieś propozycje co do domowego sposobu przygotowania jej? Ja myślałem o zrobieniu stelaża z drewnianych listew i do stolarza przymocować takerem linki które stworzą siatkę. Co o tym myślicie? możliwości jest dużo, zrób jak ci wygodniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 9 Kwietnia 2021 @Szym to wiem. Bardziej liczyłem na konkretne podpowiedzi od kogoś kto to już przerabiał. 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 9 Kwietnia 2021 Mała jak na 15 dni (takie geny) zejdzie ci z 4 miesiące na tego lemona 😄 co do siatki to kombinuj popatrz na ludzi pomysły 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 9 Kwietnia 2021 Jak nie chcesz kupic siatki, to wez sie późną porą przyczaj gdzies na jakims orliku i upierdol trochę siatki 🤣😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Kwietnia 2021 @Dwaplusjeden Roślina wydaje się poblokowana, bo jej rozwój nie jest prawidłowy. W 15 dni rozwijając się prawidłowo to powinna już mieć z 2-3 piętra. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 11 Kwietnia 2021 @Dzielnicowy @Zielone krainy poprzednia w tej doniczce i takiej samej ziemii też miała opóźniony start a jak już ruszyła to były obawy, że z boxa wyjdzie. Wrzucę później fotę po podlaniu, bo rośnie cały czas 🙂 A jeżeli poblokowana, to podpowiedzcie przez co tak się może dziać? @Git nie tyle co nie chce kupować a lubie robić wszystko sam 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Kwietnia 2021 @Dwaplusjeden Przez nieodpowiednie ph w ziemi może być poblokowana. Wiadomo, że roślina może w każdej chwili ruszyć, jak dojdziesz do przyczyny jej wolnego wzrostu. Ja bym zaczął w pierwszej kolejności od zmierzenia ph ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 12 Kwietnia 2021 A Kwestia wysokości lampy nad pomidorem? W tej chwili to ok 20cm. PH ziemi zmierzę jutro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Dwaplusjeden to zwiększ wysokość z 15cm i obserwuj roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Dwaplusjeden jak na 19 dzień to trochę mała, ale widać że w końcu ruszyła, kiedy masz w planach robić jakiś trening? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 13 Kwietnia 2021 @Tester podniesiona. Czekam na rozwój wydarzeń. @Początkujący123 planuje robić scroga wiec do siatki jeszcze chwila. Ona ma 4 piętra tylko ani trochę się nie wyciągnęła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 16 Kwietnia 2021 No to jest jakiś ruch w interesie. Coś się rozciąga. Obawiam się, że moje możliwości podniesienia lampy ograniczą mnie przy tym grow, ale siła wyższa i muszę się dostosować. Lemonik ma się dobrze, nie ma żadnych oznak niedoborów, zaczął się rozrastać. Jakieś uwagi? Poza tym oczywiście, że jest niski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 19 Kwietnia 2021 Siema 🤜 sytuacja ma się następująco. Rośniemy ✌️ W ramach nauki obciąłem główny stożek wzrostu. Z tego co wyczytałem to nie zaszkodzi. W niektórych opisach robienia scroga sugerują obcięcie wszystkiego powyżej 3 piętra. Ja aż tak kaleczyć pomidorka nie zamierzam. Osłabiłem i podniosłem lampę żeby trochę się wyciągnął ale małe ma na to chęci. Za to idzie na boki. Na razie niech rośnie. Nie mam sztywnego założenia kiedy przełączę światło na 12/12 także nie martwię się na razie. Poprzedni grow na tej ziemii też miał kiepski start. Foto poglądowe. Pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 19 Kwietnia 2021 40 minut temu, Dwaplusjeden napisał: W ramach nauki obciąłem główny stożek wzrostu. czyli topping zrobiłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach