Boczelli 3,107 Napisano 16 Maja @PogromcaBaobabow na papierze fce zdecydowanie lepsza. Chociaz nie ma wiele opinii o niej bo to nowość. Ja bym bral fce z tych dwoch opcji. Ale dalej uwazam ze na 70x70 te 150W jest ok, ale mogloby byc wiecej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 16 Maja @Boczelli tylko ten ts1000 ma jeszcze ifresh to chyba to co samo sobie wsystko reguluje czy nie ? I właśnie za cholerę nie wiem co brać a boję się że znów się wyprzedadzą więc mało czasu 😅 @Boczelli no i z mocą się zgodzę z tobą w 100% ale wolę kompletny mieć kiedyś może w przyszłości wymienię na coś lepszego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 16 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow niby tak, sam nie uzywam ustawiam recznie. W boxie najwazniejsza jest lampa. No pewnie jutro juz ich nie bedzie jak sie niemce rzuca😅 Edytowane 16 Maja przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 16 Maja @Boczelli robiło pomiary ostatnio i wychodziło że na bokach namiotu brakowało trochę więc może ten fce już jest tak zbudowany że dobrze rozprowadza wiązkę ale sam nie wiem co zrobić 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 16 Maja @PogromcaBaobabow tak czy siak jest to dobry zestaw i mozna w nim uprawiac piekne topki. Jak chcesz full wypas to wez caly zestaw tylko zamien lampe na jakas mocniejsza i bedzie baja 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 16 Maja @Boczelli biorę jedną fce bo ten namiot też ma sterowanie nawet jak mnie w domu nie ma jak namiot na siebie zarobi to dokupię po prostu lampę dzięki śliczne 🫡 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 22 Maja (edytowane) Witam czy taka lampa bedzie cos warta ? https://allegro.pl/oferta/lampa-panel-led-do-uprawy-roslin-qs650-led-samsung-13673692470?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_oswietlenie_pla_pmax&ev_campaign_id=17961365914&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwr7ayBhAPEiwA6EIGxByjvtq_U1v9j0jFJEsBmcuMias9IeuKa9-mlX_4IxRxvZtOyj-CJRoCEzcQAvD_BwE bo zamowilem tez taka https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/archiwum/dbc7950b-3c0c-44bd-bd30-db83531d9dda/02edd48b-fc6f-42a2-a362-d59d1ef649e8 na chwile obecna mam cfl 200w co najlepsze z tych 3 ? box 40x40x140 Edytowane 22 Maja przez felev @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 22 Maja (edytowane) Już ci mówię od razu że ta lampa ma maksymalnie 70W że zdjęcia zasilacza od lampy da się obliczyć jego maksymalna moc. Ja bym tego nie brał. Nawet jest napisane zużycie energii 65w a ta maksymalna 650w to chyba z dupy wyciągnęli 🤣 Edytowane 22 Maja przez Mooshrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 22 Maja @Mooshrom TA 2 ? Albo co polecicie na boxa 40x40 1 roslina @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 22 Maja Ta z drugiego linku nie działa bo trzeba się do allegro zalogować tam nie mam konta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 22 Maja (edytowane) @Mooshrom https://www.amazon.de/-/en/MIVARRS-Spectrum-Sunlike-Vegetables-Flowers/dp/B0B428WD1K to jest cos takiego tylko chjyba abrdziej fioletowe swiatlo 30w nie wime czy nie zrobic z zarowek czy moze zostac przy tej cfl 200w co mam Edytowane 22 Maja przez felev @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 22 Maja Nie widzę na aukcji jej parametrów z wyjątkiem mocy która to jest 30W . Swoje automaty miałem do tej pory pod lampą 70w zrobiona na dobrych ledach i ładnie rosły. Na twoim miejscu poszukał bym jakiejś lampy 100w i miałbyś spokój.👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 22 Maja @felev dokładnie jak wyżej. 100w będzie git. Może mars hydro ts600🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 22 Maja a cos tanszego moj 1 box nie wiem czy zlapie taka zajawke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 23 Maja Siemano Znalazłem taką lampę jak myślicie nada się https://www.tanieuprawianie.pl/pl/lampy-led/5533-goat-samsung-quantum-led-100w-26mol-dual.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwr7ayBhAPEiwA6EIGxFCx-3P48gOiLkLe5pv5iCyU7owMu1WsE5cZf8mMByeItRTBQOus5xoCmIEQAvD_BwE# @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 23 Maja 👍Juz wolałbym tą kupić niż te co wcześniej wysyłałes. Jeżeli opis zgadzałoby się z rzeczywistością to ja bym brał 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 53 Napisano 3 Czerwca Siema, mozna się sugerować tą rozpiską? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z mars Hydro ts1000? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 3 Czerwca Sugerować się można, ale finalne ustawienia i tak trzeba będzie dopasować indywidualnie na pewno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 53 Napisano 3 Czerwca @Adi_ejol tylko indywidualne dopasowanie to kwestia doświadczenia a doświadczenie jak wiadomo czas ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 3 Czerwca @Kumpel No to trochę dopytać w fotorelacji a trochę metodą prób i błędów, 5% w te czy w te to raczej wiele nie zrobi różnicy, byle nie dojebac im 50% jak dopiero wychodzą z ziemi czy coś, a żeby tego uniknąć to wystarczy sugerować się tabelką od producenta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach