WymiataczMega 2,347 Napisano 17 Marca @wojtas22 kalkulator masz na dole strony . Oblicz sobie, wszystko jest czytelne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Marca @wojtas22 potrzebujesz 32 000 lm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas22 6 Napisano 17 Marca @vego1989 a ten panel będzie dobry czy lepiej dokupić tylko same żarówki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zenekbenek 0 Napisano 19 Marca Dzień dobry wszyskim. Poszukuje porządnej lampki Led (najlepiej pasywnie chłodzonej) do małego boxa 40x40. Do pomysłu własnego krzaczka wracam po 10 latach (w związku z nowymi przepisami w niemczech 😎) i jestem troche w tyle. Budżet to powiedzmy 100€. Chyba, że ktoś mnie przekona żebym coś drobnych dołożył. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 19 Marca @zenekbenek Mars Hydro TS600 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 7 Kwietnia Siema, miał ktoś z was do czynienia z takimi panelami led ? Potrzebuje panelu 200 w i zastanawiam się nad tymi dwoma. Niby sa podobne ale sa pewne różnice. Z góry dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Kwietnia @Kumpel to takie same na to wychodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 8 Kwietnia @Szym zastanawiam się, czy nada sie taki panel, widziałeś może u kogoś takie rozwiązanie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteko 0 Napisano 15 Kwietnia https://files.fm/u/up27mt5rtf Cześć wszystkim, mam kilka takich kompletów do sprzedania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 965 Napisano 16 Kwietnia Spotkałem 2 rozbieżne opinie Co lepsze stopniowe zwiększanie światła Czy pod sufit i na maxa i powoli zmniejszać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) @mateo tez spotkalem te 2 opinie. Wydaje mi sie ze 1 opcja jak lampa ma regulacje, a opcja 2 jak nie ma regulacji mocy🤷♂️ Ja stosuje stopniowe zwiekszanie i mysle ze tak jest git 👌 Edytowane 16 Kwietnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 965 Napisano 16 Kwietnia Dla tego moje pytanie czekam na więcej odp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,959 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) @mateo od wielu czynników to zależy. Dwa najważniejsze, wysokość boxa i genetyka rośliny. Dojdą treningi lub samopas. Dla rozwoju rośliny nie ma znaczenie czy zwiększysz/zmniejszysz natężenie podnosząc/obniżając czy bawiąc się regulacją. Reakcje chemiczne zajdą takie same, najważniejsze poznać roślinę na tyle żeby wiedzieć w którym momencie to zrobić. Rozwiń wątpliwości to może coś się wspólnie wymyśli. Edytowane 16 Kwietnia przez Grzechoczący Grzechotnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 2 Maja Mając do wybory dwie lampy Mars Hydro fc3000 evo 300W diody samsung lm301h evo MIGRO ARAY 3 240W diody samsung lm281b + wybrać lepszą jakość diody na stronę Marsa,czy kierować się lepszym rozłożeniem ppfd na korzyść MIGRO ale troszkę watów mniej także. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 2 Maja @Kamehameha w marsie ppfd podane sa na wieksza powierzchnie niz u migro na tym rysunku. Tak czy siak ja bym bral marsa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 2 Maja @Boczelli bardziej mi chodzi o to że Mars na środku mocniej świeci względem skrajnych krawędzi,natomiast MIGRO bardziej równomiernie w każdym miejscu.Czy ledy evo zrobią lepszą robotę jakością niż Migro równomiernością świecenia?Box 80x80. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 2 Maja @Kamehameha ja mam ten model Marsa na 70x70 i jestem bardzo zadowolony, na pierwszej uprawie na tej lampie zrobilem 1.8 g/W na odmianach quality over quantity . Jedynie aplikacja mars hydro jest zjebana. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 2 Maja @Boczelli dzięki za poradę,jednak będzie Mars 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 16 Maja witam w końcu pojawiły się kompletne namioty która lampa będzie lepsza ? Dzięki za odp ✌️ https://marshydro.eu/products/mars-hydro-fc-e-1500-70x70x160cm-grow-tent-kits-with-speed-controller/ https://marshydro.eu/products/ts-1000-full-kits/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 16 Maja @Boczelli doradzil by pan cos ? Jeden ma system ifresh i w tej samej cenie sa specjalnie czekałem aż producent się zaopatrzy w ts1000 a tu nowość 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach