fxxx1337 880 Napisano 17 Marca 2021 siema, nada się to do mierzenia ph ziemi ? https://www.growweed.pl/pl/p/Milwaukee-pH-elektroniczny-miernik-pH/2066 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Marca 2021 @fxxx1337 dobra firma, tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 17 Marca 2021 @Szym jak takim miernikiem mierzy się pH gleby? serio pytam, bo w instrukcji jest napisane, żeby "zamieszać roztwór", więc po mojemu to do mierzenia pH cieczy jest, ale może są jakieś sposoby, których nie znam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Marca 2021 @doominik faktycznie coś mi się pochrzaniło @fxxx1337 to nie do gleby miernik.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 Sprawdziłem ph kroplami helliga. Ktoś mi powie jak mam interpretować ten wynik ? Podnosić ph czy zniżać? Dobra, powtórzyłem test i wychodzi pomarańczowo-żółte, czyli będzie ph podchodzić pod 6. Podnosić waszym zdaniem czy takie jest ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @fxxx1337 w ziemi najlpeij zeby nie spadło ponizej 6. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! jak sie ziemia troche przesuszy to spróbuje podnieść @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) @fxxx1337 Najlpiej jak by bylo tak jak na pierwszym zdjęciu nie zielone i nie pomarańczowe Edytowane 19 Marca 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! jak jest żółte to znaczy chyba że schodzi ponizej 6 @Dobry_Człowiek! Jak myślisz jaką wodą podlać teraz, żeby się podniosło o te 0.5ph coś takiego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @fxxx1337 raczej cos pomiedzy 6 a 7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 zobacz zresztą moją dziewczynkę ma 20 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @fxxx1337 strasznie filetowa lodyga... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 Roślinka jak się pnie w górę i wyrastają nowe liście to są tak jakby obtoczone fioletowym czymś, taki kolor jak łodyga @Dobry_Człowiek! Teraz, Dobry_Człowiek! napisał: @fxxx1337 strasznie filetowa lodyga... no właśnie ni chuja nie wiem dlaczego taka jest myślałem że to problem z ph, no ale jak wychodzi 6, no to raczej nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @fxxx1337 nie wydaje mi sie... liscie jasno zielone. Ewidentnie czegos jej brakuje. Ciężko powiedzieć nich sie tez inni wypowiedzą. Musisz poszukać w necie o tych fioltowych lodygach. Może to taka odmiana albo cos jej dolega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 tu to widać mniej więcej @Dobry_Człowiek! jest to og kush sezonówka, miałem ją na oucie i nigdy nie miała takich łodyg. @Dobry_Człowiek! zdjęcie z flashem to może dlatego tak się wydaje, że brakuje im azotu, ale na żywo są spoko, jedynie co to dolne liście już zaczynają żółknąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 19 Marca 2021 właśnie chyba nie jest spoko i jej może brakować azotu, biohumus by się zdał nie jest mocny ogólnie dostępny podlać i zczaić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 mam plagron terra grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) @fxxx1337 moze im brakowac tego azotu jak liscie dolne robią sie lekko żółte to znaczy sie maja mało jedzonka. Co tu masz za ziemie? Edytowane 19 Marca 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Marca 2021 plagron lightmix ale wydaje mi się że to wina tej ziemi rozjebanej @Dobry_Człowiek! Myślisz że jakbym kupił np. teraz jakiś plagron growmix i wymienił np. połowę doniczki to by sie udalo ''/? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @fxxx1337 jasne. Nawet możesz ją przesadzić. Jak to nie auto to bym tak zrobił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach