Początkujący123 19 Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) @konopny_janusz paczka przyszła 2 dni temu szybko i dyskretnie. Było to co miało być. Na początku zalałem czystą wodą i zostawiłem na 15h z przykrywką potem odlałem i poszło do growkit który wcześniej spryskałem wodą tak żeby trochę jej znalazło się na dnie, wstawiłem tackę zamknołem wszytsko szczelnie i wstawiłem do kartonu przy grzejniku grzybnia powoli się formuje na zdjęciu nie widać, ale miejscami robi się ten charakyerytsyczny śnieżnobiały nalot. Temp to 23-26 stopni , 2 razy dziennie wietrze growkit i spryskuje ścianki i trochę samą grzybnie. Mam w planach zrobić dziurki w kartonie by trochę tam światła wpadało jak już pierwsze piny się pokażą czy może jest to nje potrzebne? Proszę o rady bardziej doświdczone osoby. Odmiana to Golden Teacher Edytowane 18 Marca 2021 przez Początkujący123 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 18 Marca 2021 14 minut temu, Początkujący123 napisał: @konopny_janusz paczka przyszła 2 dni temu szybko i dyskretnie. Było to co miało być. Na początku zalałem czystą wodą i zostawiłem na 15h z przykrywką potem odlałem i poszło do growkit który wcześniej spryskałem wodą tak żeby trochę jej znalazło się na dnie, wstawiłem tackę zamknołem wszytsko szczelnie i wstawiłem do kartonu przy grzejniku grzybnia powoli się formuje na zdjęciu nie widać, ale miejscami robi się ten charakyerytsyczny śnieżnobiały nalot. Temp to 23-26 stopni , 2 razy dziennie wietrze growkit i spryskuje ścianki i trochę samą grzybnie. Mam w planach zrobić dziurki w kartonie by trochę tam światła wpadało jak już pierwsze piny się pokażą czy może jest to nje potrzebne? Proszę o rady bardziej doświdczone osoby. Odmiana to Golden Teacher z tym światłem to jak już sobie sam uważasz może i bez światła rosnąć tak do tygodnia powinieneś mieć już pierwsze małe Grzybki 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) @Początkujący123Czyli jednak strona spoko, nie bagiety. Zajebista sprawa, dużo o grzybkach słyszałem, ciekawe jakie będą efekty, czy rzeczywiście ma się halucynacje Edytowane 18 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 18 Marca 2021 @konopny_janusz jak Ty po trawie miałeś ciężko, to grzybów póki co nie próbuj ziomek xd @MisterZielskoXD @Początkujący123 ile to trwa do zbioru że tak powiem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Marca 2021 @Piccolo wszystko w umiarze myślę że nikomu krzywdy nie zrobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 18 Marca 2021 @konopny_janusz oj uwierz, że grzyby to jest inny wymiar bani aniżeli thc 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) 2 minuty temu, Piccolo napisał: @konopny_janusz oj uwierz, że grzyby to jest inny wymiar bani aniżeli thc 🙂 Oj tak to jest nie do opisania hah 5 minut temu, Piccolo napisał: @konopny_janusz jak Ty po trawie miałeś ciężko, to grzybów póki co nie próbuj ziomek xd @MisterZielskoXD @Początkujący123 ile to trwa do zbioru że tak powiem ? Od podlania tej grzybni przypuszczalnie czeka się od dwóch do czterech tygodni na pierwszy zbiór Edit : z jednej grzybni można zebrać jak nic się nie zjebie do 500g 😛 Edytowane 18 Marca 2021 przez MisterZielskoXD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 18 Marca 2021 Jak ktoś lubi takie jazdy to spoko, kiedyś Zjadłem po 2h miałem dosyć fazy, przedłużyło się do 8. Potem byłem w chuj zmęczony @MisterZielskoXD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 21 Marca 2021 @Początkujący123 i jak tam ? Ja muszę się pochwalić w jaki sposób jadłem wczoraj Grzybki hah 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 21 Marca 2021 @MisterZielskoXD grzybnia się robi coraz więcej białego nalotu na zdjęciach średnio widać. Jako ciekawostkę dodam, że najwięcej grzybki jest od strony gdzie jest bezpośrednio w kartonie przy grzejniku ogólna temp to 25 stopni w dzien. Wydaje mi się, że wolno się robi bo na jakimś forum typ miał cały biały nalot po 2 dniach ja w czwartek już zacząłem. Grzybki z bułką z maka pewnie pychotka jak diabli. Tylko czy aby ich nie przyjmuje się na psuty żołądek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 21 Marca 2021 @Początkujący123 nie przejmuj się lada moment i będą Grzybki mi po tygodniu wychodziły nie wiem jaka to jest zależność , grzybki podawane na pusty żołądek niszą mocniej ciebie od środka ja jestem zdania że przed ich spożyciem nie jesz nic 6 godzin i jest git zawsze mi to wychodziło na dobre nie trzeba się głodzić śniadanie jakieś fajne o 10 czekasz do 16 bez jedzenia i lecisz do lasu ogólnie wywar z tych grzybków szybciej działa czasem i do 15 min i są efekty ale ja tam wolę tradycyjne metody nigdy się nie zawiodłem 🥴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 21 Marca 2021 @MisterZielskoXD niszczą od środka co masz na myśli w sensie wątroba itp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 21 Marca 2021 @Początkujący123 tak wątrobę i żołądek więc polecam takie sesję co miesiąc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) @MisterZielskoXD dobrze wiedzieć wsumie nie wiedziałem, że mogą mieć na to wpływ @Początkujący123 masz może jakieś badania itp? bo chce się więcej dowiedzieć więcej na ich temat i wpływu na zdrowie @MisterZielskoXD swoją drogą co za odmianę szamałeś? Edytowane 21 Marca 2021 przez Początkujący123 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 21 Marca 2021 @Początkujący123 w jakiejś książce czytałem o grzybkach właśnie staram się nie korzystać z internetu ale pewnie coś by się znalazło , jadłem mckwnnaii to chyba z tego co wiem najmocniejsze grzybki z tego sklepu co ci podawaliśmy wyżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 25 Marca 2021 Pamiętam jak w czasach liceum (lata 90) jeździliśmy na wagary w góry i zbieraliśmy grzybki, które zawsze rosły na łąkach, tam gdzie się pasły i srały barany/owce. Potem grzybki suszyliśmy i męłliśmy (mieliliśmy) w młynkach do kawy, a potem dodawaliśmy do kanapek i w takiej postaci je zjadaliśmy. Pamiętam, że trzeba było je długo i dobrze pogryźć, żeby nie siadły na żołądku. Dawkowaliśmy je od 40 do 80 grzybków na głowę, a stan po nich był podobny do tego po kwasie (LSD). Pamiętam też, że jeśli komuś się ten stan nie podobał, to można było zneutralizować działanie grzybków wypijając co najmniej 1l mleka, ale nie wiem na ile to było prawdą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 25 Marca 2021 @MisterZielskoXDsą pierwsze grzybki widać je przy brzegach tacki. Jak tak patrzę na to to lipa bo u innych grzybnia po tym czasie była wszędzie a moja wygląda jak śmieszy żart. Ale i tak się cieszę bo za tydzień będę mógł raczyć się psychodelicznymi doznaniami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 25 Marca 2021 1 godzinę temu, Początkujący123 napisał: @MisterZielskoXDsą pierwsze grzybki widać je przy brzegach tacki. Jak tak patrzę na to to lipa bo u innych grzybnia po tym czasie była wszędzie a moja wygląda jak śmieszy żart. Ale i tak się cieszę bo za tydzień będę mógł raczyć się psychodelicznymi doznaniami. Oj właśnie widzę że bardzo opóźniony start 😬 ja bym poczekał z półtorej tygodnia przed pierwszym zbiorem , wyślij za tydzień zdjęcie tej grzybni to powiem ci czy będzie już można zebrać pierwszy raz może start opóźniony a zaraz jak wystrzeli to będziesz zdziwiony nigdy nie wiadomo 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 25 Marca 2021 Ciekawe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 26 Marca 2021 @MisterZielskoXD wczoraj się rozczulałem, że słabo i wgl liczyłem ile grzybków jest łącznie i było ich 12 razem z takim mikro. A dziś już nawet ich nie policzę tak je wysypało. Na zdjęciu słabo widać, ale jest ich sporo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach