Bimbrownik 702 Napisano 19 Kwietnia 2020 @Wentyl dokładnie. Przy AF nie na sensu kombinować. Wychwalany pod niebiosa HPS ma jeśli dobrze pamiętam niewiele ponad 2000 kelvin i przez wielu jest uważany za najlepsze światło. Ale na sezony na veg zakładają MH Lumeny i kelviny, proste jak dup... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 19 Kwietnia 2020 @Bimbrownik bez sensu przy jednym automacie dwa komplety świateł dobierać ale już bym wolał samo na flo a nie samo na veg. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Kwietnia 2020 @Wentyl ale jak ktoś lubi robić sobie pod górkę to co poradzisz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 19 Kwietnia 2020 @Bimbrownik jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Kwietnia 2020 Ja mam ledy. Nie ogarniam tych PAR i umoli ale ktoś doradzi, coś poczytam i kupuje u sprawdzonego producenta, więcej mi nie trzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 19 Kwietnia 2020 @Bimbrownik robię dokładnie tak samo, też nie ogarniam par i umoli ale jak coś się komuś sprawdza to i u mnie zadziała, proste 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 19 Kwietnia 2020 38 minut temu, Wentyl napisał: @glodek18 ale po co na sile chcesz głową mur przebijać? Nie prościej jeśli już po kosztach to tylko światło na flo kupić? albo uniwersalne bym wolał, 4000k, a nie 6500 na flo Ja akurat mam 2800k wie do automatów powinno być ok ale zapytałem tak z ciekawości i uzyskałem odpowiedź. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 20 Kwietnia 2020 Czesc. Czy taka CFL'ka nada się na weg i flo? https://www.growweed.pl/pl/p/Lampa-CFL-Elektrox-125W-wzrost-kwitnienie/1932 Rozumiem, że na box 50 x 38cm 125W będzie mało? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 20 Kwietnia 2020 @Aron Poszukaj takiej, tylko 150W i bedzie dobrze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 24 Kwietnia 2020 125W na dwie rosliny da rade? 30x30 pomieszcza sie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Aron a o co konkretnie pytasz? Dwa posty i dwa wymiary boxów. Albo nie wiesz co masz albo masz kilka i nie wiesz co chcesz. Stary, 60sek szukania w google, ta żarówka ma 37cm długości bez oprawy, pomieścisz się? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl abo wywiadowca ?♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChLzC 0 Napisano 28 Sierpnia 2020 Witam. Mam pytanie odnośnie cfla. Jak sobie poradzi żarówka cfl 125w o barwie 2100k (producent podaje, że nadaje się na cały cykl) z pestkami zwykłymi nie AF? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 28 Sierpnia 2020 @ChLzC Poradzi sobie. Mam dokładnie tego samego CFL. Ma 6900lm więc na max 40x40 styknie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChLzC 0 Napisano 31 Sierpnia 2020 @Aron nie wiem dlaczego, ale pomidorek mi pada. Dodałem 2x osram 10w, 1500lm + ten cfl, wziąłem z dworu regulara, zmieniłem fotoperoid na 12/12 i dzisiaj jak zaglądałem to połowa odrostów skierowana w dół, gałązki miękkie. Temperatura jest ok jakieś 28 stopni, wilgotność 65. Nie wiem co jest nie tak. Wykręciłem te 2x osram i zostawię na samym cflu, zobaczę co z tego będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 31 Sierpnia 2020 @ChLzC Dawno to było? Każda roślina przy zmianie warunków musi się dostosować + doszedł stres do tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChLzC 0 Napisano 31 Sierpnia 2020 @Aron fakt, cały czas na dworze była. Dodam tylko, że jest to groch z tematu dla wprawy przed normalnymi. Do pomieszczenia wbiła w piątek i było wszystko ok. Dzisiaj rano bardzo słabo wyglądała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChLzC 0 Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) @Aron a te żarówki osram 10w 1500lm o barwie 2700k zostawić czy wyrzucić? Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez ChLzC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 31 Sierpnia 2020 @ChLzC Zostaw. Daj jej czas na regeneracje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolo 0 Napisano 9 Sierpnia 2021 Witam, do boxa 0,14m2 i 2 roślin wystarczy 125W cfl dual? Plon będzie satysfakcjonujący? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach