Gość Napisano 20 Czerwca 2023 @glowacky a ja bym ci polecil na te 6 automatow , dwie lampy led o mocy 100 w i tyle , nie bedziesz mial problemow z kwitnieniem i nie bedzie az tak sie grzalo w boxie i oszczednosc pradu jaka !! ja mam 4 roslinki jade na 1 lampie 100 w jest 70 dzien uprawy, a na caly box poszlo pradu 180 kwh czyli to jest w holandii 64 e w Pl jakies 150 -200 zl cos w ten desen i jazdaaa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 20 Czerwca 2023 Zostanę prawdopodobnie przy cfl bo raz, że tańsze a dwa, że w sumie też są energooszczędne. Tylko cholerna wie właśnie jak to rozumować. Ile W da mi te 30.000 lumenow? Jak jest napisane, że na cfl 300w jest 13.000 lumenow - to jest w jednej żarówce? Czyli żeby mieć okolice 30000 lumenow potrzebuje na tą szafę 6 roślinek aż 2x 300w? Wydaje mi się, że sporo, chciałem dać 2x po 150. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 21 Czerwca 2023 Pany 🙂 bo allegro czeka i nie wiem co zamawiać:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Czerwca 2023 @glowacky musiałbyś powiedzieć jaka to dokładnie żarówka. CFL energooszczędnością są daleko w tyle za ledami, najnowsza technologia okazała się w cholerę górować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 22 Czerwca 2023 Np. Taka 😉 i chciałem takie 2 sztuki do 6 roślin, box 1mx60cm. https://www.progrower.eu/pl/lampy-energooszczedne-cfl/3072-lampa-energooszczedna-cfl-agrolite-dual-150w-e40-5983877433759.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Czerwca 2023 Ta żarówka ma 11k lumenów, więc na powierzchnię 0.6m² potrzebowałbyś takich 3, żeby w pełni pokryć zapotrzebowanie od wega po kwitnienie. Dwie też da rade wiadomo, ale nie wykorzystasz wtedy pełnego potencjału roślin na kwitnieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) Witam, mam pytanie muszę kupić lampę i odbłyśnik, budżet 300/350zł planuje kupić boxa 60x40x100 czy taka lampa z takim odbłyśnikiem będzie okej? lampa https://www.growweed.pl/pl/p/Lampa-CFL-Elektrox-125W-DUAL-wzrost-kwitnienie/1932 odbłyśnik https://www.growweed.pl/pl/p/Odblysnik-LUMii-Maxi-do-lamp-CFL/1716 czy takie coś wystarczy? czy można kupić cos lepszego w tej cenie? Czy lepiej kupić mniejszego boxa ? tak jak mówię budżet na światło 350zł MAX Edytowane 19 Lipca 2023 przez DzikiKrzun @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Lipca 2023 @DzikiKrzun na take lampe to box 40x40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) @Andi no dobra załóżmy ze będę miał taką lampę na boxa 40x40 będzie odpowiednia ta lampa? chodzi mi o to czy da rade cos na niej wyhodować ? Edytowane 19 Lipca 2023 przez DzikiKrzun @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) @DzikiKrzun teraz sprawdziłem potrzebujesz 8000 lumenów więc ze 150w CFL musiał byś dać Edytowane 19 Lipca 2023 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 20 Lipca 2023 (edytowane) siemka jeszcze raz, sprawe mam w sprawie odbłyśnika do cfl nie mogę znaleźć odbłyśnika który by pasował wymiarowo do mojego boxa. Box 60x30x90. tu jest odbłyśnik który bym chciał zamowic https://www.growweed.pl/pl/p/Odblysnik-LUMii-Maxi-do-lamp-CFL/1716 czy da sie taki odbłyśnik zminiejszyć bo ma wymiary 43x47 i jest szerszy niż growbox da sie takie coś dogiąc bądź co kolwiek z nim zrobić ? Edytowane 20 Lipca 2023 przez DzikiKrzun @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 20 Lipca 2023 @DzikiKrzun no można zmniejszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 21 Lipca 2023 @Kibic w jaki sposób? można go dogiąć czy trzeba ciąć ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) @DzikiKrzun może i dogiąć można by było, nie mam tego odbłyśnika Edytowane 24 Lipca 2023 przez Kibic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 1 Sierpnia 2023 witam, mam pytanie... już raczej ostatnie w tej sprawie. Zamawiam dzisiaj sprzęt i mam w koszyku cfl 200w dual i jakiś tam odbłyśnik łącznie to kosztuje 250zł boxa też dzisiaj będę zamawiał i będzie miał wymiary 60x40x100 czy to oświetlenie wystarczy do 2 automatów, w przyszłości może coś innego? czy w tej cenie znajde coś wydajniejszego ? (pierwsza uprawa) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) @DzikiKrzun a ile ma lumenów ten CFL?, znajdziesz wydajniejszą lampę w tej cenie ale HPS Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez Wiesiu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 1 Sierpnia 2023 @DzikiKrzun a przemyślałeś wysokość boxa? Doniczka 11 l - 25cm, grubość lampy musisz odliczyć 10 cm, zostaje 65 cm, roślina nie może dotykać lampy bo się spali. 100 cm wysokości wydaje mi się za mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 1 Sierpnia 2023 @Glut78 aktualnie mam odmiane która osiąga wysokość około 60cm więc moim zdaniem git i mam plan przesadzić to w podłóżną doniczkę lub sprobować circle lst :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Sierpnia 2023 @DzikiKrzun wentylacja będzie musiała być poza namiotem i dasz radę się zmieścić z dwoma auto bez problemu. Co do lampy napisz ile ma lumenów, powinno być gdzieś tam napisane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 2 Sierpnia 2023 @Bob drzewny 11250 a na tą powierzchnie potrzeba 12000 więc myślę ze będzie okej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach