doominik 933 Napisano 6 Lutego 2023 @hubert2020 napisałem, że sezony zaczynają fazę kwitnienia w momencie, kiedy przedłuży im się noc-oświetlenie ustawia się na 12h dnia i 12h nocy. Z angielskiego to photoperiods 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 15 Lutego 2023 A ja mam z kolei pytanie kiedy zacząć naświetlać rośliny w trybie 18/6? Będę się zabierał niebawem za kiełkowanie nasion. Jak już je włożę do gleby i roślina wyjdzie spod niej to wtedy zacząć już naświetlanie w takim samym trybie do końca? Nasiona automaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Lutego 2023 @sopel wychodzi z gleby i naświetlasz 18/6 do końca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 16 Lutego 2023 @Tester a w jakiej odległości od rośliny polecasz trzymać lampę. Przez cały czas powinna być zapewniona ta sama odległość lampy od szczytu rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Lutego 2023 @sopel 40-60cm zależy od lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 17 Lutego 2023 @Tester moglbys mi wytlumaczyc kiedy powinienem zwiekszyc moc lampy z 20% do 40%? Po czym poznac ze czas dac wyzsza moc czy cos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Lutego 2023 @TheNotoriousOfWeed zwiększasz jak zaczynają się tworzyć pąki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 17 Lutego 2023 @Tester LED Cree xt-e @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Lutego 2023 @sopel to daj na 40-60 cm i obserwuj czy się roślina nie wyciąga albo nie robi sałata(zbija) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi Adek 1 Napisano 24 Czerwca @Dobry_Człowiek! A jak się odróżnia płeć i jaka jest różnica @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,327 Napisano 24 Czerwca @Adi Adek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach