przemiły 174 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! prawda, lampę troszeczkę jeszcze podniosłem i skręciłem nieco na potencjometrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Kwietnia 2021 @przemiły ja nie mam juz możliwości podwyższenia lampy i liscie mam strasznie zawinięte juz w rulony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! no u mnie już na styki, teraz jeszcze ustawiłem lampę na połowę mocy, a bywało już 75%. zawsze mogę jeszcze wyjąć wentylację na zewnątrz i zyskam dodatkowe +\- 15 cm. Obecnie panel wisi ok 20 cm nad szczytami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 23 Kwietnia 2021 Zaczął się trzeci tydzień flo. Dziś wytnę trochę liści bo jest bardzo gęsto i posprzątam też nieco od spodu, doszło trochę popkornowych odrostów, które nie mają szans na jakiekolwiek sensowne światło. Zaroiło się od trichomów i muszę przyznać, że zapach jest niesamowity, słodki, przeciekawy, ale wyczuwalny dopiero przy bezpośrednim kontaktcie. Co ciekawe, w mniejszym namiocie mam durban poison na vegu i dupi tak, że bez filtra nie podchodź. Do zupy doszło green sensation, ec 1.0 - 1.1. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 15 Maja 2021 Uszanowanko 6 tydzień, pomału widać koniec tego interesu. Niestety plant po lewej jest sporo słabszy od drugiego. Nic poza genetyką nie przychodzi mi do głowy skoro rośliny od początku do końca mają te same warunki. Topki wyglądają i pachną bardzo obiecująco, na dniach ostatnia zmiana zbiornika na samą wodę. 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Maja 2021 Ładny widok, ale chyba slabo napuchły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 15 Maja 2021 Jakie miały pH i ec ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 15 Maja 2021 @przemiły tez bym odstawił juz papu. Po końcówkach widac ze jedzonka nie żałowałeś choć nie są mega papalone od żarcia. Ile jeszcze bedziesz je trzymał mniej więcej? Te najniższe kwiaty sa jakieś male... pewnie cos tam jeszcze podpuchnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) @WielebnyMerry te z lewej tak, z prawej chyba są całkiem syte. Jescze z 2-3 tyg do końca, zobaczymy. @Totoro ec max 1.3 i ph czasem podeszło pod 6.8 - 6.9 ale reguluję regularnie ;) @Dobry_Człowiek! z szamą nie przesadzałem, ale nie bylo mnie kilka dni i w tym czasie tylko raz miały dolewkę wody, więc z pewnością miały zbyt wysokie ec przez chwilę. Na pewno potrzymam je do końca maja w międzyczasie sprawdzając trichomki. Edytowane 15 Maja 2021 przez przemiły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 18 Czerwca 2021 Cześć i czołem. Minął miesiąc od ostatniego wpisu i w międzyczasie nastąpiła kosa, jakoś między 8 a 9 tygodniem kwitnienia. Jestem bardzo zadowolony z tej odmiany, high definitywnie bardziej sativowy a topki już po krótkim curringu pachną na maksa owocowo. To czysta przyjemność zaglądać do słoików ;) Materiału "pierwszego sortu" wyszło ok. 200g, do tego sporo odpadów z których powstało ok 250g oleju kokosowego o znacznej mocy; 3g takiego olejku załadowało mi się w niecałą godzinę a efekty działania odczuwałem też na drugi dzień po doskonale przespanej nocy :D. Osoby nie bakające na co dzień tyle co ja już ok. połowa tej ilości robi bardziej niż zadowalająco. Przy okazji polecam serdecznie dekarboksylację metodą sous vide, jeżeli tylko macie do dyspozycji odpowiedni sprzęt to bardzo warto. Całość procesu odbywa się bezzapachowo a i bałaganu zdecydowanie mniej. Do tego dekarboksylacja przebiega w maksymalnie kontrolowanych warunkach czego piekarnik imo nie gwarantuje. Z wyniku jestem zadowolony, acz odczuwam lekki nie dosyt. Jedna z roślin była zdecydowanie mniejsza, topy miały inną, gorszą strukturę, jednak mimo to całkiem sporo spoko materiału udało się z niej pozyskać. Z tej drugiej, lepszej sztuki pobrałem klony i zamierzam powtórzyć ten grow, póki co klony się rewegują. Natychmiast po kosie i ogarnięciu namiotu pojawiła się tam 1 szt durban poison, obecnie zaczynająca 4 tydz kwitnienia. Staram się nie powtórzyć błędów, których nie udało mi się uniknąć przy ostatnim scrog, czyli znów trochę za gęsto i trochę zbyt asekuracyjne podejście do dolnych partii rośliny. Gdybym bardziej odważnie się tym zajął to jestem pewien, że g13 dałyby sporo więcej niż te 2 stówy. Pozdrawiam i z fartem! Tuż przed kosą. Zoomy w zaawansowanej już fazie kwitnienia. :) Durban Poison 4 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 19 Czerwca 2021 Ładne zdjęcia, cieszą oko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 30 Czerwca 2021 @przemiły ładne, dobre zdjęcia zrobiłeś, te topy na tym przed ostatnim zdjęciu bardzo dobrze wyglądają, widać że dobre palenie. Durban Poison ładny i zdrowy, widać że czuje się dobrze w tej hodowli. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 6 Lipca 2021 @point.99 dziękuję, po dotychczasowym curringu pachną obłędnie, na maksa owocowo. Ludzie znający dotąd byle jakie palenie nie dowierzają, że ziółko może mieć tak piękny zapach. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Lipca 2021 @przemiły co ile dni wymieniasz te pochłaniacze wilgoci przy curringu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 6 Lipca 2021 @grolsch3 nie wymieniam. W Każdym słoju mam saszetki boveda i higrometr. Wychodzę z założenia, że skoro wilgotność jest taka jak należy, topki są nie za suche, nie za mokre, doskonale pachną i smakują podczas waporyzacji to nie ma co wymieniać tych saszetek. One zresztą, zdaję sie, działają w dwie strony. Pochłaniają gdy zbyt wilgotno i oddają gdy za sucho. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Lipca 2021 @przemiły super, wielkie dzięki za odpowiedź. Na marginesie, przemiło się patrzy na efekty Twojej pracy ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach