doominik 933 Napisano 3 Marca 2021 @HydroMan Ja używałem plant magic i rośliny go lubiły, ale strasznie podnosi pH i potem zmieniłem na Buddhas Tree i ten bardzo nieznacznie obniżał pH. Działał podobnie jak Monkey Nutrients Stress, czyli rośliny zdrowe, skończyły się problemy z pleśnią i łodygami nie wytrzymującymi ciężar topów. Oba są drogie, ale bardzo wydajne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mel_Gib_s_On 5 Napisano 9 Marca 2021 Witaj_cie szczególnie @doominik , dziś obudzone panny ,i zaczął się,5 dzien od wyjścia. Zauwazylem 3 dnia że ,nie radzą sobie i dostały jeść, EC cal mag 0.3,a+b aqua canna 0.3 rizo połowa dawki z 40/10l . podlane EC 0.6 ,zobaczyłem poprawe po paru godz.Ocen_cie ,zaczął się 5 dzień. Jak dla dla mnie mają poślizg. Auto ,fatbannana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Marca 2021 @Mel_Gib_s_On W hydro często maja wolniejszy start, ale potem jest już szybciej. Podlewaj i obserwuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mel_Gib_s_On 5 Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Kurwa mać ,podłączyłem wilme wydaje się dobrze,włączam woda leci (pompa oryg 1000l/h),nic nie tryska ani z diperów,ani bez nich, donice ustawione już z keramzytem. jak wężyki zdejmę i linii głównej to tryska fontanna na 5cm ze wkuwek czy jak tam to się nazywa.jak zwał tak zwał.,@doominik .Kupowałeś pompe mocniejszą,czy może coś źle podłączyłem,chciałem film nagrać,ale bez sensu 5cm sumień.Mam 80l wilme,będzie 4 donice 11, na próbę.Jaka moc pompy a może to nie pompa.Jak to pompa to po kiego wała ją sprzedają w zestawie. Kurwa ludziom tylko szmal w głowie. Potrzebny był by mi namiar na odpowiednią pompe cena nie gra roli,bym był wdzięczny. . Pzdr 13 minut temu, Mel_Gib_s_On napisał: Hailea 2600l ,to by była dobra pompa, co sądzicie o firmie? Edytowane 10 Marca 2021 przez Mel_Gib_s_On @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mel_Gib_s_On 5 Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Cofam wszystko z poprzedniego wpisu, ale go Nie usunę. Wszystko śmiga jak talaala,mój błąd, zawór zamykający ,zmniejszający,dalem przed nitkami do nawadniania, a nie za to takie proste.... Pzrd Edytowane 11 Marca 2021 przez Mel_Gib_s_On 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Marca 2021 @Mel_Gib_s_On Taka była też moja pierwsza myśl 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mel_Gib_s_On 5 Napisano 20 Marca 2021 Czym pozbyć się z kermazutu plecy, przepłukać go sama wodą,Wrzątkiem przelać, szarym mydłem,co mu nie zaszkodzi a pomoże bez wpływu na roślinki przyszłe.Ktos doradzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Marca 2021 @Mel_Gib_s_On co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mel_Gib_s_On 5 Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) Czym pozbyć się pleśni, na kermazycie. @Szym,czym płukać, może zlać czymś, a może namoczyć na 24h,czy umyć mydłem szarym,czy ...no właśnie ktoś obeznany pomoże. Przecież kermazyt wielokrotnego użytku, zjebałem,przed przesadzeniem ,sprawdzałem system i zostawiłem tak, jak zlalem.Pare dni leżały donice w ciemnym i wilgotnym. dziś miałem przesadzić a tu pleśni.co zrobić. Edytowane 20 Marca 2021 przez Mel_Gib_s_On @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Marca 2021 @Mel_Gib_s_On nowy kup @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Marca 2021 @Mel_Gib_s_On Możesz nawet w domestosie wymoczyć, a potem bardzo dobrze wypłukać. Generalnie to nie jest droga zabawa, więc może rozważ kupno nowego. Ja sam zrezygnowałem z czystego keramzytu na rzecz miksu keramzyt/kokos, bo jest tańszy, łatwiej małe roślinki podlewać ręcznie i wywalam wszystko do śmieci razem z doniczkami za każdym razem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mel_Gib_s_On 5 Napisano 21 Marca 2021 Dzięki, kupię nowy. Ale tego nie wyrzucę,mam kilka pomysłów na niego ,zobaczymy kto wygra.Dla nauki, rzecz jasna, Dzięki chłopaki trzymajcie się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 21 Marca 2021 Polecam roztwór NaOH, ługu sodowego. Roztwór łatwo wykonać, nawet 10% zabije cała pleśń i inne drobnoustroje. Zachowaj przy tym maksymalne bezpieczeństwo ponieważ jest to silnie żrące. No i zostaw tak na noc. Potem przepłukać dokładnie woda i masz jak nowe. Roztworu tego używa się w piwowarstwie domowym do zabijania właśnie pleśni grzybów i innnych bakterii z fermentorow 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach