Zielony Uczeń 14 Napisano 8 Lutego 2021 @konopny_janusz Noo, fotorelka to cos zajebistego, szczególnie dla mnie jako początkującego, ciągle ktoś tutaj pomaga, przekazują wiedzę, i mam nadzieję że kiedyś też będę miał jej tyle żeby ją przekazywać dalej, a co do pandemii, no ten lockdown teorytycznie sprzyja growerom. Jedyne czego się boje to że za około 5 tygodni musiałbym go ścinać, myślałem że lepiej to wyjdzie w czasie, i raczej wątpie że w 8 tygodni zdąży dojść do końca, no ale będzie co będzie pierwszy grow byle by coś z tego było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) @Zielony Uczeń najgorsze to czekanie, teraz do mnie dotarło dlaczego growerzy od razu wrzucają więcej nasion w miarę możliwości żeby było jak najwięcej, strasznie długo ta uprawa, szukałem kiedyś najszybszego automatu, ale stwierdziłem że to nie ma sensu, natury nie da się oszukać i tak zawsze 90 dni trzeba liczyć na bursztyny, u mnie 72 dzień, kupiłem lupę myśląc że rozpoznam trichomy ale gówno widać i czekam profilaktycznie do tych pełnych 90 dni. Suszenie też będzie przejebane coś czuję (żeby nikt nie usłyszał wentylatorów), planuję wziąć urlop w piątek, zacząć suszenie z rana i skończyć w poniedziałek albo wtorek po robocie 😄 chociaż nie wiem czy w 4 dni sie wysuszy wszystko Edytowane 8 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) 57 minut temu, Zielony Uczeń napisał: Witam dzisiaj dzionek 22, mineły 3 tygodnie, na jakie miały wystarczyć nawozy z growmixa, dolne liście zaczeły lekko żółknąć po bokach, oznacza to niedobory i zacząć lać nawozy? Ps. fotka troche słaba i słabo oddaje efekt, na żywo są bardziej żółte może być też coś z ph, albo za mokro Edytowane 8 Lutego 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 8 Lutego 2021 @Szym @Szym o kurcze dzisiaj znowu podlałem, odczekać jutro nie lać i zobaczyć czy postępuje dalej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Lutego 2021 @Zielony Uczeń jak ma sucho to lać jak wilgotno to nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 10 Lutego 2021 @Zielone krainy listki dalej żółkną tak jak pokazywałem na zdjęciu (3str), 3 tydzień już za, jest to spowodowane brakiem nawozów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 10 Lutego 2021 Mnie się wydaje że to stare liście i nadszedł na nie czas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 10 Lutego 2021 @WielebnyMerry Zrobiły się takie bardzo wiotkie i słabe już leżą na ziemii, to jest 1 piętro od dołu, i jak zawsze doginałem inne liscie to stawialy opor a teraz praktycznie wszystkie jakby nie mają siły a te dolne to już wogole @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 10 Lutego 2021 Daj zdjęcie aktualne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 10 Lutego 2021 @WielebnyMerry sorki że takie ale nie mam innego swiatla, wygląda jeden na jakby wysuszony może podpalony jakiś, nie wiem dlatego pytam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Lutego 2021 @Zielony Uczeń możliwe że on naturalnie zdycha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Lutego 2021 @Zielony Uczeń Roślina wysysa składniki odżywcze z dolnych partii liści, jak góra rośliny wygląda, jak na poprzednich zdjęciach to nie masz co się przejmować. Pilnuj ph i uważaj, aby jej nie przelewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 10 Lutego 2021 @Zielone krainy Okej, tak jak pisałem roślinka wydaje mi się że lekko podwiędła, będę pilnował tego co mówisz i doglądał czy kolejne liście nie umierają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 10 Lutego 2021 Skoro podwiędnięta to może przelana. W każdym razie z roślina ok żadnych oznak przenawozenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 10 Lutego 2021 Chyba okazalo się że ja trochę przelałem, po paru godzinach spojrzałem i teraz wszystko w normie, zrobiłem kolejne małe lst bo leci w górę jak pojebana, coś by się stało gdybym przebił drucikiem parę korzeni? Czy pojawia się nowe i odrosną zamiast tych przebitych? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 11 Lutego 2021 9 godzin temu, Zielony Uczeń napisał: coś by się stało gdybym przebił drucikiem parę korzeni? Czy pojawia się nowe i odrosną zamiast tych przebitych? nic się nie powinno stać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 11 Lutego 2021 Witam, jak to bywa w 1 razie oczywiście musiałem coś zjebac, otóż spadła mi dzisiaj na roślinke lampa i nie wiem czy to ona tak poparzyła listki czy znowu ja coś źle zrobiłem daje fotki niżej a kolejne dolne partie czy umierają samoistnie czy coś jest nie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Lutego 2021 @Zielony Uczeń przypaliło odbije 2 minuty temu, Zielony Uczeń napisał: dolne partie czy umierają samoistnie czy coś jest nie tak możliwe że umierają samoistnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 11 Lutego 2021 Dodam ze na 1 zdj nie oddaje to tego, te listki są bardziej takie może fioletowe ciemno szare na żywo @Szym No ale właśnie jeden z górnych zaczął dzisiaj też tak obumierać i nie wiem czy to przez to że mi spadła ta lampa czy jakiś inny błąd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Lutego 2021 @Zielony Uczeń zrób jutro zdjęcie w dzień bez flesza, takie mozliwie wyraźne, wtedy będzie to bardziej oddawać, bo może być że albo będzie mieć fiolecikowe liście albo przesadzasz z azotem też tak może być, ale bez zdjęć to najlepszy farmer nie da rady pomóc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach