Gość Napisano 31 Stycznia 2021 W takim razie to zanieczyszczenia z powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Stycznia 2021 @LubiePolatac Masz w tym wiaderku, jakieś otwory odprowadzające wodę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 31 Stycznia 2021 Zmień jej też światło na 12/12 mała szansa, że to jest automat. Chyba, że ona kwitnie coś, bo chyba nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 31 Stycznia 2021 @Zielone krainy no mam i to nie małe... Dzisiaj znowu ja podlalem i znowu ta sama sytuacja.. Ziemia Sucha.. Wiadro lekkie.. No to cyk trochę wody.. Ta woda prawie odrazu spływa dołem.. A liście opadają... A może by ją tak przelać.. Nie mam pojęcia ocb @Piccolo mnie się wydaje że to już czas.. Ale coś nie potrafi się odpalić. Przełącze tak jak mówisz @Vampidrut zanieczyszczenia z powietrza? Hm.. Jakiś czas temu miałem inne rośliny.. W sumie trzy.. Ale jedna mi psy zwinely.. Na szczęście afrodyte.. A dwie dorosły normalnie.. I obie miały ja listach te kryształki.. Tylko z tą różnicą że tam paki już były a tu nic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 31 Stycznia 2021 @LubiePolatac no jak ma zakwitnąć jak ma światło 18/6 a to odmiana fotoperiod. Zmieniaj na 12/12 już i tak jest duża. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Stycznia 2021 @LubiePolatac Jaką masz ziemię? Może jakaś lipna ziemia sklepowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 1 Lutego 2021 @Zielone krainy no ziemia faktycznie sklepowa ale pH ma ok.. I kupiłem ją sklepie ogrodniczym itp.. @Piccolo okey zmienię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Lutego 2021 @LubiePolatac To może być problemem ziemia. Taka ziemia sklepowa nie ma najlepszej struktury. Już bym wolał w włóknie kokosowym uprawiać i tak na następną uprawę planuje zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Miałem kiedyś niedokończoną fotorelke, (wywaliłem roślinkę dla bezpieczeństwa) na innym forum amnesie auto XXL na ziemi z brico marche firmy "westland". Za 2 paczki po 4l czyli razem 8l ziemi dałem około 10zl. Amnesia rosła jak pojebana, dopóki nie zacząłem jej lać biohumusa nie było żadnych większych niedoborów przez całego wega. Po podlaniu biohumusem miałem żółte końcówki, po 40 dniach roślinka poszła do rzeki, bezpieczeństwo ważniejsze. Jedyny problem jaki miałem to robaczki w kolorze przezroczysto bursztynowym które wydaje mi się że były dołączone z ziemią Edytowane 1 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 1 Lutego 2021 @konopny_janusz mam ziemię westland też i to samo cały weg nie musiałem nic lać praktycznie. Ja akurat robaczków w cenie nie dostałem, mój fart;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 3 Lutego 2021 @Piccolo słuchaj ostatnia uprawę zrobiłem na ziemi z netto za 99 centów. Ani razu nie podlana odżywka.. Raz zrobione lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach