420Dominik420 297 Napisano 7 Stycznia 2021 Witam czy ta lampa nada się na flo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Stycznia 2021 @420Dominik420 nie napisałeś jaka powierzchnia ale zresztą to lipna lampa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @420Dominik420 Nadaje się tak samo, jak użycie patki na muchy w przypadku, gdy nas atakuje rozjuszona chmara szerszeni. :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) śmiejcie się albo nie, ale mi wyszło za prąd w ostatnim miesiącu 1700 zł, mam nadzieję że nie przez to 🙂 Edytowane 7 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd co ty gadasz przez ten panel LED? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 Teraz, 420Dominik420 napisał: @medyczny_janusz_only_cbd co ty gadasz przez ten panel LED? nie wiem przez co, tak ogólnie tyle wyszło, ale panel sam w sobie mało pobiera nie wydaje mi się że przez niego. Choć trochę się grzeje, podobnie jak żarówki energooszczędne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Może , jakiś błąd w naliczaniu opłaty za prąd. Oglądałem reportaż o kobiecie, jaka dostała 25 tys. zł do zapłaty za miesiąc, gdzie normalnie miała opłatę miesięczną 600-700 zł. Okazało się, że zawyżona kwota wynikała z błędu systemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 @Zielone krainy 7 minut temu, Zielone krainy napisał: @medyczny_janusz_only_cbd Może , jakiś błąd w naliczaniu opłaty za prąd. Oglądałem reportaż o kobiecie, jaka dostała 25 tys. zł do zapłaty za miesiąc, gdzie normalnie miała opłatę miesięczną 600-700 zł. Okazało się, że zawyżona kwota wynikała z błędu systemu. możliwe, ale dziwne że tyle lat zawsze po 400-500 zł a tu nagle skoczyło, jakby wiedzieli haha 😄 zobaczy się niedługo jak wyjdzie za ubiegły To główny powód dla którego przełączyłem fotoperiod na 12/12 czytałem, że automaty mogą być cały czas przez 18/6 albo nawet 20/4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Stycznia 2021 Ten panel na pewno tyle nie ciągnie i na pewno jest nic nie wart. Może na jedną roślinę ale i tak będzie szło mozolnie. Ten panel nawet przy 24/h nie pobierze takiej ilości prądu żeby tak opłata wzrosła, po prostu fizycznie nie ma takich możliwości żeby naciągnąć tyle energii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @Seba691 mam nadzieję hehe, sprawdzałem amperomierzem pobór prądu wcześniej tego panelu i to jest niemożliwe żeby tyle żarło. To przecież nie silnik trójfazowy 😄 Chodził mi jeszcze wentylator od kompa może z 12W i czasami (nie zawsze) nawilżacz firmy n'oveen ja mam trochę inny ten panel, nie wiem po co tak kłamią z tymi Wattami Edytowane 7 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @medyczny_janusz_only_cbd Niektórzy trzymają automaty nawet na 24/24, ale to moim zdaniem też, jakiś stres dla rośliny, jaka ma na okrągło światło i nie ma czasu na odpoczynek, więc ja bym szedł w przypadku automatu góra 20/24. Stary mierzyłeś ile ona ciągnie, sam pokazywałeś wynik, a więc o co się martwisz? To na pewno nie ona i nie twój box, ale jakiś błąd systemu, albo ktoś od ciebie ciągnie prąd na lewo :D Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd może wyrównanie kwartalne dostałeś ? Sprawdź ilość kilowatogodzin na rachunku i okres za który masz kwity do opłaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach