Gość Zielone krainy Napisano 11 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd To jedno, a jeszcze lepsze jest to, że twierdzą, że lampę HPS 1200 W można zastąpić, jakimś panelem, jaki pobiera tylko 80 W ! No magia, kupuje :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 26 dzień a roślinka tak rośnie lst było robione 6 dni ,dobrze się rozwija? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 jest ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 według mnie kolor jest coraz gorszy? Dawałeś jakieś nawozy z azotem w końcu czy nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 @Piccolo dawałem biohumusa 80 ml na litr podlałem 500 ml dzisiaj i w niedzielę podlałem też 500 ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 zobacz czy się coś poprawi, aczkolwiek skoro pH dobre, masz miernik ? Bo ewidentnie azot więc albo przez pH nie wchłania albo dalej go ma zamalo. Jaka tam jest ziemia? jak już pisałeś to sorry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 15 Stycznia 2021 @Piccolo wyblakła jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 Ona ma tylko na zdjęciu taki wyblakły kolor podchodzący pod żółty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) @dominikoo22😂😂😂 Edytowane 15 Stycznia 2021 przez 420Dominik420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 Słusznie ci @Piccolo zwrócił uwagę na to, że roślinie dolega niedobór azotu, jak nic z tym nie zrobisz to za pewien czas będziesz miał po roślinie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 @Zielone krainy to co ile i ile mam tego biohumusa lać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seb88 13 Napisano 15 Stycznia 2021 1 godzinę temu, dominikoo22 napisał: @Piccolo dawałem biohumusa 80 ml na litr podlałem 500 ml dzisiaj i w niedzielę podlałem też 500 ml Co piaty dzien lejesz 500 ml wode/nawozy ? Jak tak to coś Ci ją blokuje albo ją przesuszasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 @Seb88 co 5 dni nawóz a wodę jeżeli widzę że ma sucho to podlewam pH wodu to 5,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 Przede wszystkim powinieneś mieć pewność, co do ph gleby, bo od tego trzeba byłoby zacząć. Masz czym zmierzyć ph gleby ? Jak z ph będzie wszystko w porządku to daj jej nawozu, ale nie biohomusa tylko jak masz to, jakiś nawóz mineralny z azotem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 @Zielone krainy ph gleby to 6,0 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 ale mierzyles je teraz ? Czy jak ja kupowałeś to na opakowaniu pisało takie pH ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Stycznia 2021 @dominikoo22 To ph prawidłowe, czyli musisz uzupełnić azot, bo go roślinie brakuje. Kup jakiś nawóz mineralny z azotem, jak nie masz i podlej 1/3 dawki, jaką zaleca producent. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 15 Stycznia 2021 @Piccolo teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 15 Stycznia 2021 No to śmiało nawóz, zwłaszcza, że dałeś jej połowę dawki biohumusa tak ? A i tak ten biohumus w porównaniu do innych nawozów tego azotu dużo nie ma. Znaczy żeby była jasność jak użyjesz jakiś inny nawóz to daj połowę dawki. A jeśli będziesz dalej tym biohumus to śmiało bym nalał dwa razy tyle co poprzednio. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Dzisiaj wygląda tak , dałem jej biohumusa 80 ml na litr i podlałem 250 a i jeszcze zdjęcie zrobiłem z innego telefon i całkiem inaczej wygląda Edytowane 17 Stycznia 2021 przez dominikoo22 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach