mirecki 755 Napisano 6 Stycznia 2021 Witajcie. Mam pewien dylemat. Mam trochę liści przytopowych. Były one całkowicie wysuszone i zamrożone. Chciałem zrobić z nich nalewke ale mam podejrzenia że pojawiła się gdzie nie gdzie pleśń i tu nasuwa się pytanie czy z takiego tematu można zrobić nalewkę. Wiem że palenie nie jest dobre ale nw co z nalewką. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Stycznia 2021 @mirecki nie widać plechy dużo więc można zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 6 Stycznia 2021 @Szym tam jest może z 3-4% jeśli o całość chodzi. To zaczynamy akcje 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Stycznia 2021 @mirecki nie rób nic z towaru z pleśnią. Albo odseparować trzeba pleśń, i wtedy ewentualnie, o ile da się zrobić taki myk. A tego wyżej to nie słuchaj, jak można ziomkowi radzić by plechę w jakikolwiek sposób obrabiać ? To tak szkodliwe gówno, że może iść negatywnie na Twoje zdrowie ! Po to sam chodujesz by mieć czyste palenie, a pić chcesz nalewkę z pozostałościami pleśni ? Ja bym w życiu tego nie zrobił. Rady godne trolla. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Stycznia 2021 @zielonyjamajczyk doskonale wiem że plecha to nic dobrego. Zastanawiał mnie tylko fakt czy alkohol wysokoprocentowy może jakoś na to wpłynąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Stycznia 2021 @mirecki Pleśń sama w sobie nie jest szkodliwa, ale szkodliwy jest produkt przemiany jej materii. W wyniku tego powstają jedne z najsilniejszych toksyn , jakie nazywają się mykotoksyny. Alkohol działania tych toksyn nie neutralizuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Stycznia 2021 @Zielone krainy i elegancko wyjaśniony zostałem. Dzięki 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Stycznia 2021 @mirecki Nie ma sprawy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach