Hiro1801 15 Napisano 1 Stycznia 2021 Witam, witam tworzę ten temat głównie dlatego że pierwszy raz sadzę cokolwiek, jest to auto i rośnie sobie w pc boxie. Przez dwa dni nasionko było moczone w wodzie, potem włożone do doniczki z ziemią plagron lightmix która była na bieżąco zwilżana na górze i ciągle oświetlana panelem od Ledam. Jeżeli chodzi o jaką typu pomoc potrzebuję, to wystarczy że będziecie obserwować postępy razem ze mną i kiedy coś będzie nie tak podsyłać swoje opinie i co mam zrobić, jak na razie roślinka ma się dobrze. Dokładnie dziś wyszła z ziemi się ze mną przywitać a o to zdjęcie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 1 Stycznia 2021 @Hiro1801 Witaj na forum. Załóż fotorelacje I napewno wiele osob będzie ci w uprawie pomagać. Powodzenia. 🤞 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Stycznia 2021 @Hiro1801 przenieść do fotorelacji ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Stycznia 2021 Też jestem za fotorelacja. Jeszcze daj więcej info co za odmiana jakie warunki nawozy itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) @Tester Byłbym wdzięczny . @Seba691 Jest to Baby Boom auto , głównie Indica 50% + , właśnie po tygodniu mam zamiar używać uniwersalnego biohumusa , podlewam wodą z kranu z prawidłowym ph po odstawieniu jej na jakiś czas żeby nabrała temperatury pokojowej, w pc boxie mam jeden wentylator wyciągający w miejscu zasilacza na górze oraz w środku mieszak taki ze sklepu komputerowego kupiony za 2 dyszki gembird , zasilany usb po teście sprawdza sie bardzo dobrze , zastanawiam się tylko czy powinien on już chodzic czy jak roslinka podrośnie bo na razie z tego co czytalem ma mieć dosyć ciepło i wilgotnie oraz kiedy podlewać mocniej niż teraz ( aktualnie skupiam się żeby gora gleby była dobrze wilgotna ) A i panel led do tej pory chodzi 24/0. Edytowane 1 Stycznia 2021 przez Hiro1801 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Stycznia 2021 @Hiro1801 Nie lej po tygodniu żadnego nawozu, ta ziemia ma nawozy w sobie na start, jakie roślinie wystarczą na 2 tygodnie. Wiatrak wyciągający powinien być włączony, by był przewiew w pcboxie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 1 Stycznia 2021 @Zielone krainy Okej okej, dzięki za rady , czytałem po prostu ze na tydzień nawóz starcza, ale jak na dwa to luźno. Ile stopni aktualnie powinienem utrzymywac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Stycznia 2021 @Hiro1801 Optymalnie między 20-25 stopni C. W "dzień", czyli gdy święcą się lampy 25 stopni byłoby idealnie , a nocą lekki spadek do 20 stopni. Jak temperatura będzie lekko wyższa lub niższa w dzień to nic złego się nie stanie, a nocą, jak spadnie do 18 to też roślinie to krzywdy nie zrobi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 1 Stycznia 2021 @Zielone krainy Mam w pokoju piec i według mojego miernika optymalnie to jednak w boxie jest aktualnie 30 stopni haha , obniżyć temperature ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Stycznia 2021 @Hiro1801 No jak możesz to oczywiście. Najlepiej by miały w dzień około 25 a w nocy około 20, ale nie musi być tak dokładnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 1 Stycznia 2021 @Zielone krainy Okej, dzięki jak na razie w krótkim czasie roslinka sie dumnie wyprostowała i nabrała kształtów i kolorów, jutro(dzisiaj) podrzucam kolejne zdjęcie , a tera lece w kime, dobranoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Stycznia 2021 dobranoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 2 Stycznia 2021 Dobry wieczór, Dzień nr 2 Bejbi buma ( Chyba ? Wczoraj wieczorem się wyprostował i zaczął łapać światło ), Podsyłam zdjęcia dzidziusia i boksa, czekam na opinie o doniczce XD. Jak na razie jedyne co mnie zastanawia to że jeden listek jest troszkę oklapnięty w dół, czyżby był za daleko od światła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Stycznia 2021 @Hiro1801 roślina normalnie się rozwija a doniczka lipna i daje się do końca ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 2 Stycznia 2021 @Szym Wiem że lipna, lecz nie mogłem nic innego dopasować do pc boxa 😕 , może jakieś alternatywy ?? I czy mogę teraz ziemi dosypać czy jak podrośnie ? Bo nie chce jej zasypać przypadkiem haha. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Stycznia 2021 @Hiro1801 możesz dosypać teraz, małe korzenie ma to ją łatwo wyciągniesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 2 Stycznia 2021 @Szym To mam ją wyciągnąć z ziemi i wtedy dosypać czy mogę dosypywać tak jak jest, wybacz że pytam ale wolę nic nie zepsuć 😂. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Stycznia 2021 @Hiro1801 wyciąg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 2 Stycznia 2021 Masakra, teraz pomyślałem i mam chyba nie tą stroną wentylator wyciągający 😶. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Stycznia 2021 (edytowane) @Hiro1801 Nie wyciągaj z ziemi rośliny, nie masz doświadczenia żadnego, zrobisz to źle i uszkodzisz jej system korzeniowy. Zostaw już tak, jak jest, jak podrośnie dosypiesz ziemi. Doniczka słaba, mam nadzieje, że przynajmniej ma dość duże otwory u podstawy, jakimi będzie oprowadzana woda, aby korzenie nie zgniły. Do tego powinieneś ją sadzić blisko brzegu doniczki, a nie na środku , bo to gorsza opcja, jak chodzi o LST , a myślę, że to jedyny i najlepszy trening, jaki możesz zastosować na automacie w pcboxie. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach