Ivery 12 Napisano 3 Stycznia 2021 @zielonyjamajczyk spoko 😉 wcześniej miałem złamana łodygę trochę to wziąłem topka i na szybko na grzejniku wysuszylem ,nabiłem dzidę ale zbytnio fazy nie było , myślę że może za wcześnie i dlatego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 3 Stycznia 2021 @Ivery juz coś tam wziąć Cię powinno. Chyba że tolerancję masz wysoka. Ale palenie dopiero jest dobre bo curingu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) @zielonyjamajczyk wiadome ,wtedy jest jak wino 😉 Podsylam fotki z dzisiaj 🙂 szczytowa konkretnie się rozrosła 😍 nabiera brązowych pasemek 🥰 Mikroskop powinien jutro przyjść to prześlę zdjęcia trichomow 🙂 obylo się bez sampelka ,wytrzymam właśnie się zabezpieczyłem 😉 Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2021 @Ivery Spasuj z azotem, bo liście są ciemne, więc zaraz przenawozisz, a do tego nadmiar azotu zwalnia kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy ja już wogole nie daje nawozów , podlewam czystą wodą z cytryną i miodem to wszystko 🙂 Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Witam ,witam przyszedł mikroskop trochę marny ale za te śmieszne pieniądze byle coś zobaczyć to nie ma co wymagać i narzekac ,coś mi się wydaje że nadszedł czas kosy ? Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 5 Stycznia 2021 @Ivery ciężko to określić po tych zdjęciach, ale widzę chyba bursztyn. Jeśli jest tak w 20-30 % możesz ciąć 🙂 trymowac suszyć curing i PALIĆ. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) @zielonyjamajczyk pospieszylem się z kupnem mikroskopu nie potrzebnie , było kupić ten na telefon co się zakłada ,tego muszę dostawiać i ciężko o dobre zdjęcie , myślę że wstrzymam się jeszcze kilka dni bo jest i sporo mlecznych i przezroczystych a to też przez lampę hps odbija światło żółte ,wpadające w czerwony i trichomy nabieraja innej barwy ciężko kurde dobrze oświetlić krzaka żeby wychwycić ładne zdj w nocy .. postaram się jutro o lepsze zdjęcie 🙂 Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 5 Stycznia 2021 @Ivery przezroczystych lepiej żeby nie było. Tylko mleczne i bursztynowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 5 Stycznia 2021 @zielonyjamajczyk no to wstrzymam się jeszcze z kosą . Zobaczę jakie zdjęcie mi jutro za dnia wyjdzie 😉 bo w nocy te lampy te flesze i CH*j wie jakie jest światło 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 12 Stycznia 2021 Witam , mam pytanie nie wydaje się wam być dziwny ten top ? Niby końcówka kwitnienia czekam na trichomy bursztynowe obecnie większość już w mlecznej . Nie wiem czy to normalne że top się zdeformował jakby czy mi się wydaje może taka genetyka ,a wy co na to ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @Ivery Genetyka albo ilość światła. Na dobrze spuchniętego nie wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 12 Stycznia 2021 @Zielone krainy nie wiem ,był napuchniety a teraz jakby z topa wyrastał top ? czy co do ch*ja ...? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @Ivery Ja tam nic podejrzanego nie widzę. Obstawiam, że na ich wielkości zaważyła ilość światła. Sam mam tak w boxie, że topy znajdujące się w środkowej sekcji boxa, czyli tuż nad lampami są większe, spuchnięte, a te jakie znajdują się, gdzieś na obrzeżach wyglądają biedniej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 12 Stycznia 2021 @Zielone krainy dokladnie , dzięki za pomoc , myślałem że już coś nie tak ,ale widzę że już konkretnie trichomy są w mlecznej , włoski brązowieją i mam nadzieję że na dniach pokaże się ten bursztynek . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @Ivery Nie ma sprawy, będzie dobrze, po prostu niektóre topy będą mniejsze i pewnie mniej zbite. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy mam nadzieję ,że już końcówka 11 tydzień leci od kiełka , 7 flo . Przypalilbym już nie powiem ,strasznie kochanie się klei od żywicy ❤️ jakby włosy na żel miała ułożone 😄 Edytowane 12 Stycznia 2021 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @Ivery Ja dzisiaj będę miał wieczór testów :D 4 dni suszyłem dwa małe topki, jakie ściąłem dla spróbowania i dzisiaj będzie degustacja. A reszta czeka w boxie , gdzie chce by posiedziała jeszcze 12 dni, co da łącznie 112 dni życia i 84 dni na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 12 Stycznia 2021 @Zielone krainy ja zaopatrzyłem sie w kolejną dostawę w oczekiwaniu na swoją haha 😄 już nie wiem ile wypaliłem zielska przy wdowie 😄 no to troszkę ja potrzymales ,napisz jakie trichomki wybrałeś przy ścince i oczywiste jaka faza u Ciebie ? ;)😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 12 Stycznia 2021 @Ivery wiesz ile dodajesz tej cytryny żeby ci ph nie spadło zanatto. Ja używam deszczówki jest najlepsza nie potszeba żadnego kwasku do niej. A najlepszy nawóz do roślin to koński obornik i podlewasz tylko deszczówką i jest najlepiej. W dniu 03/01/2021 o 11:25, Ivery napisał: Możesz podesłać foto tego noża ? Zrobić jej ciemnie 2 dni przed ścinka ? Ścinać przy włączonej czy wyłączonej lampie ? Ciemnie robi sie po to aby rośline zestresować daje wtedy więcej pyłku \żywicy. Robi sie to po to aby było więcej materiału na dabb. Ty chcesz tylko palić baty więc ciemni nie potszeba ci Pamiętaj że dopiero co wysuszony staff pełnie swej mocy i aromatu osiąga po około pół roku leżakowania! Ale kto by tyle czekał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach