Farmer_nl 1 Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Witam. Szukam złotej recepty na mój box 2m2. Wymiary 100x200x200. Zależy mi na jakości jak i na oszczędności względem poboru mocy (400/500 Watt max). Cena jest sprawą drugorzędna. Full spectrum mile widziane i regulacja opcjonalnie również mile widziana. Myślałem nad : 1) Spectrolight Starter 100 Watt ( x3?) Tylko czy doświetli mi 100cm? https://www.hetledwarenhuis.nl/webshop/led-groeilampen/spectrolight-led-kweeklampen/detail/308/spectrolight-starter-100-led-kweeklamp.html 1a) Cree COB spot 100 Watt Glazen OPTIC Lens ( 4x? dało by radę? na długość 200cm a na szerokość 100cm?) https://www.greensell.nl/a-54460744/cree-en-meanwell-diy-kits-en-lampen/cree-cob-spot-100-watt-glazen-optic-lens/#description 2) Spectrabox BB (300 Watt) (x2) https://www.hetledwarenhuis.nl/webshop/led-groeilampen/led-kweeklamp-spectrabox/detail/490/spectrabox-bb-300-watt.html 3) Spectrabox BB (200 Watt) (x4) https://www.hetledwarenhuis.nl/webshop/led-groeilampen/led-kweeklamp-spectrabox/detail/489/spectrabox-bb-200-watt.html (Dodam że nie znalazłem nic o tych lampach (punkt 2,3) opinii komentarzy więc nie znam. firmy czy w ogóle są siebie warte zaskakuje mnie niskie zurzycie prądu ale czy będzie równało się jakości?.. 4) CREE/MeanWell LED Blooming Panel 165W (x2) - nie wiem czy to stary model ale cena dziś skoczyla o 50% na sztuce.. https://www.greensell.nl/a-48615557/led-lampen/cree-meanwell-led-blooming-panel-165w/#description 5) LUMATEK ATTIS 200W LED (x2) zrobił by robotę? https://www.greensell.nl/a-61467705/lumatek-led-product-range/lumatek-attis-200w-led/#description 6) SANLight Q6W Generatie 2 LED Lamp (x2) https://www.growland.nl/Advantage-set-2xSANlight-Q6W-Led-215W-complete I więcej pomysłów brak... jeżeli nie znajdę złotej recepty na 100x100x200 będę zmuszony zmienić koncepcję na 150x150x200 (czego bym nie chciał chociaż zdaje sobie sprawę że można by coś było łatwiej znaleźć). I tutaj mam do was również pytanie. Jeżeli będę zmuszony na zmiany co byście polecili na ten 2 wymiar. Dodam raz jeszcze jakość max 500 Watt, cena. Dziękuję za pomoc i za każdy komentarz. Doceniam kreatywność i pomysły które mi pomogą :). Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Farmer_nl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Grudnia 2020 @Farmer_nl lumatek zeus 465w jest zajebisty mars hydro ts 3000 spider farmer sf 4000 viparspectra 450w z tych sobie wybierz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 Mi się te attisy tak podobają wizualnie ze sam bym sobie podrósl pod takim @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 Też bym w Zeusa szedł.... Na takiej powierzchni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmer_nl 1 Napisano 11 Grudnia 2020 36 minut temu, Groovebusters napisał: @Farmer_nl lumatek zeus 465w jest zajebisty mars hydro ts 3000 spider farmer sf 4000 viparspectra 450w z tych sobie wybierz Moze się nie znam ale jak mam box w prostokącie dam lampę w kwadracie założę ja na środku to promień oświetlania według producenta ma 120cm albo 150cm to jeżeli mój box ma 200cm to boki będą nie doświetlone. Dla tego w moich propozycjach były lampy pojedyncze albo w Lini prostej?.. 21 minut temu, zielonyjamajczyk napisał: Też bym w Zeusa szedł.... Na takiej powierzchni Ale to kwadrat a ja mam prostokąt boki będą nie doświetlone tak jak powinno być.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @Farmer_nl nie od dziś wiadomo ze w dużym boxie lepiej się sprawdzi więcej słabszych lamp niż jedna petarda 🤓 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmer_nl 1 Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) 7 minut temu, Urojenie napisał: @Farmer_nl nie od dziś wiadomo ze w dużym boxie lepiej się sprawdzi więcej słabszych lamp niż jedna petarda 🤓 Nie rozumiem aluzji? Po 1 nie chce więcej a słabiej bo cena nie gra roli. Więc jeżeli źle to rozumuje jeżeli tak to mnie oświec bede wdzięczny za wskazówki. Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Farmer_nl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) @Farmer_nl to kurwa daj dwie rakiety 🤣 Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Urojenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmer_nl 1 Napisano 11 Grudnia 2020 4 minuty temu, Urojenie napisał: @Farmer_nl to kurwa daj dwie rakiety 🤣 Przeczytałeś chociaż początek posta? żenua. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 1 minute ago, Farmer_nl said: Przeczytałeś chociaż początek posta? żenua. Nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 11 Grudnia 2020 14 minut temu, Farmer_nl napisał: nie chce więcej a słabiej bo cena nie gra roli. Ale to prostokątny namiot więc chodziło koledze o to, że zamiast jednej rakiety 500W lepiej dać 5x100. Lepiej pokryje powierzchnię i masz możliwość regulacji względem roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @Farmer_nl Miales propozycje jednej lampy wyżej od innych użytkowników, namiot jest szeroki wiec lepiej chyba mieć więcej słabszych lamp co pozwoli doświetlić całego boxa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Grudnia 2020 @Farmer_nl Jak masz kasę, to bierz lumateka. Albo taniej 2x attis 300W, albo kozacko 2x zeus pro 465W. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 Dwa zeusy to będzie kosmos, nikt Ci nie pisał że jeden. Ale że to lampa nadająca się z półki już premium. I trzeba wziąć dwie @Farmer_nl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Moze się nie znam ale jak mam box w prostokącie dam lampę w kwadracie założę ja na środku to promień oświetlania według producenta ma 120cm albo 150cm to jeżeli mój box ma 200cm to boki będą nie doświetlone. Dla tego w moich propozycjach były lampy pojedyncze albo w Lini prostej?.. on tak zrozumiał dlatego to napisałem 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 11 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk napisał że Max 500W, Zeusy mu odpadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 @Urojenie znaczy ja wszystko zrozumiałem. Twoje posty też. Tylko coś kolega się niepotrzebnie denerwuje. Oczywiście że na tą wielkość lepiej dwie aniżeli jedną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Grudnia 2020 @Bimbrownik do 500W to tam szału nie bezie. Znam z autopsji-bo mam taki namiot i 2xtsw2000 nie dawały rady wyciągnąć maksa z roślin i dodawałem 315W cmh na środku. Najoszczędniej będzie 2x attis 300W lub bliźniaczy maxibright 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmer_nl 1 Napisano 11 Grudnia 2020 1 minutę temu, Bimbrownik napisał: @zielonyjamajczyk napisał że Max 500W, Zeusy mu odpadają Brawo dla Pana chyba jedyny przeczytał posta albo zrozumiał... 1 zeus za mało 2 za dużo 2x200w attis? Czy coś co wymieniłem wyżej? innego hmm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 @Bimbrownik no tak, ale taka powierzchnia ? Trzeba jakieś ultimatum znaleźć . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach