Ivery 12 Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Panie i Panowie czy to kobieta czy mezczyzna ? Wiadomo juz czy za wczesnie ? Moja pierwsza uprawa Zaczyna kwitnac czy jeszcze nie ? White Widow - 34 dzien ( duzo przygod po drodze i tej nocki wrzucilem na 12/12h ,wczesniej bylo 18/6 , zmienilem oswietlenie, poniewaz " mial to byc automat FW, byc moze jest ale powinien juz dawno zakwitnac z tego co czytalem i widzialem ... Prosze o info ? Pozdrawiam . Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Grudnia 2020 @Ivery nie widać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 4 Grudnia 2020 @Tester ok ,dzieki . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Grudnia 2020 @Ivery 36 minut temu, Ivery napisał: Panie i Panowie czy to kobieta czy mezczyzna ? tak ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 4 Grudnia 2020 nie zaczyna kwitnac pistle pokazuje chem i tester ci pomoze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 4 Grudnia 2020 @Pan chem i tester ? Mozna dokladniej bo nie bardzo wiem co masz na mysli ? @CheMsKuN dzieki za pomoc . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 4 Grudnia 2020 masz piekna zielona dziolche nie przepal jej poczekaj daj jej wody i tylko wody zaloz frke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 4 Grudnia 2020 @Pan Dzieki , wlasnie wczesniej tak zrobilem dostala czystej wody bez nawozow , troche do ziemi oraz lekko spryskalem ją po lisciach . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Grudnia 2020 @Ivery Roslina ma zolte koncowki lisci, liscie wygladaja na ciezkie i nie sa skierowane do gore w strone swiatla, tylko wisza. Nie przelewasz jej czasami ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) @CheMsKuN @Pan ostatnio wlasnie staram sie podlewac mniej , ale zrobie jak mowisz byc moze rzeczywiscie przesadzilem z woda , odstawie na pare dni wode i wysle foto. Pozdrawiam Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Mialem dodac fotke za pare dni wiec dodaje 😉 Koncowki lisci jakby ladnie zaczely zieleniec i podnosic sie do gory gdy przestalem podlewac , dzieki za rade @CheMsKuN 🙂 Od piatku jedzie na 12/12h . Chyba cos zaczyna sie dziac jak mowicie? Temp.aby teraz taka bo w piecu przesadzilem haha Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Grudnia 2020 @Ivery lekko przenawożona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 7 Grudnia 2020 (edytowane) @Szym tak wiem ma duzo w sobie nawozu dlatego teraz nie podlewam niczym , ale jak za pare dni podleje to tylko i wylacznie czysta woda . @Szym mam pytanie , przelaczylem od paru dni na 12/12h by zmusic ja do zakwitniecia bo "niby" to mialbyc automat FW w co watpie , ale zostawic takie oswietlenie ? jak mowisz ? Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 7 Grudnia 2020 @Ivery Automat FV? Nie ma czegoś takiego, przynajmniej nie widziałem. Fast Version to taki sezon z krótszą fazą kwitnienia o około 2 tyg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 7 Grudnia 2020 @Bimbrownik Niby tak ,ale cos nie chce mi sie wierzyc bo to juz 38dzien eh ;/ I jeszcze jedno pytanie czy moge podciac te liscie zeby lepiej dochodzilo swiatlo czy nie ruszac ? Powiem szczerze ,ze moja pierwsza uprawa ,nie podcinalem jeszcze nic ,nie tworzylem kilku szczytow .. No i co z tym oswietleniem zostawic jak jest ? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Grudnia 2020 (edytowane) @Ivery Ta roślina ma 38 dni? Jak na 38 dni to miniaturka. Pewnie kuleje światło. Czym jej świecisz? Po co obcinać stary ty masz jedną roślinę, a nie ich gąszcz :D Obcięcie nie zaszkodzi, ale na ten moment jest nie potrzebne. Światło uzupełnij, bo prawdopodobnie jest go za mało. Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 7 Grudnia 2020 @Zielone krainy tak ,38 dni tak jak juz wspominalem juz w innych tematach gdzie mialem z nia problem ogolnie doszla do siebie nie dziwie sie ,zw po tych moich bledach dopiero zaczyna ruszac ,wiem wiem miniaturka a to przelalem ,przenawozilem , z poczatku czekalem na lampe dosc dlugo i sie wyciagnela ale juz ogarnalem na przyszlosc bede wiedzial , lampa hps 150w 18000lm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Grudnia 2020 @Ivery No ok, jak lecisz na HPS 150 W to światła ma dość, ale o ile dobrze kojarzę to wcześniej nie było HPS, tylko jakieś żarówki, jak dobrze pamiętam. Pilnuj tez ph gleby, jakiś miernik by się przydał, jak nie masz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 7 Grudnia 2020 @Zielone krainy to zdj pierwsze z dzis robione jest na wylaczonej lampie hps , jak na takiego malego boxioa 50x50x70 plus z tylu szczelinka mala co wiatrak stoi mysle ze lampa 150w o takiej iloscie lm jest wystarczajaca ? Roslinki oczywiscie juz rozdzielone no i co z tym podcinaniem ..Bo zalezy mi na poradzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 7 Grudnia 2020 @Ivery tunnie ma co obcinać. Ma kilka liści, które potrzebuje. Roslina po przejściach, nie kalecz jej już, musi się pozbierać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach