mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 W którym tygodniu kwitnienia topy zazwyczaj zmieniają kolor? Mam u siebie 2 odmiany które podobno puszczają różowe/fioletowe kwiaty ale u mnie topki wszystkie zielone. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie zawsze wychodzi taki kolor jaki byśmy chcieli ale liczę na to, że moje coś z tego fioletu będą miały. Rośliny kończą szósty tydzień kwitnienia, od pokazania włosków 40 dni za nimi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz gdzieś wcześniej powinny, jak nie ma fioletu to pewnie nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz kilka osob na forum mi polecalo zmniejszyć temp w boxie w nocy to powinien pojawić sie kolor, może jeszcze u ciebie da rade? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Listopada 2020 @Farmerka Też o tym czytałem. Możesz @mikosz spróbować. Jak nie wyjdzie to znaczy że tak już zostanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk @Farmerka Też właśnie czytałem kiedyś o tym, że poszczególne kolory mają większą szansę wyjść przy odpowiednich dla siebie temperaturach i dla fioletu wskazane są właśnie te niższe. Mogę spróbować zostawić otwarte okno w growroomie ale boję się, że osuszacz nie wyrobi z pochłanianiem wilgoci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz Tak może być ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk Nie no kurwa przecież jak zostawię na kilka godzin okno otwarte przy namiocie w taki dzień jak dziś to mi panienki zamarzną. Chyba narazie musi tak zostać. Jak będę w domu to będę wietrzył co jakiś czas, nic więcej narazie nie mogę zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz Teraz to raczej zły pomysł na próby, piździ jak cholera. I może szok na małe pójść. Lepiej jak w domu jesteś i dojrzysz co i jak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk Od następnego grow powinno być lepiej, namioty będą w większym pomieszczeniu to nie będzie się tak grzało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Listopada 2020 U mnie temp spada nawet do 18° w boxie w te 6h co lampa wylaczona, musze na godzine wlaczac ogrzewanie specjalnie zeby sie podniosla temp w boxie do chociaz 22° ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Listopada 2020 O... u mnie temperatura to noc 21-22, dzień 24-25. Tak mi pięknie się udało. Wilgo 50%, żyć nie umierać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 @Farmerka Tylko ja mam namiot przy oknie w malutkim pokoju 2 x 2,5 m. Zostawienie nawet uchylonego okna skutkuje temperaturą kilkunastu stopni. Odpada. @zielonyjamajczyk Pofarciło ci się zielony, książkowe warunki. Tylko wilgotność bym w miarę możliwości na twoim miejscu obniżył o 5-10 % pod koniec kwitnienia. Masz zbite pałki, a takie łatwiej chwyta plecha. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz ja tez mam namiot przy oknie. Na twoim miejscu otworzylabym okno na chwile az temp sie zmniejszy i zamknela. Kilka razy i powinno pomoc chyba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 (edytowane) @Farmerka Pewnie, że tak. Tylko nie zawsze jestem w domu. Skąd ta informacja, że w kwestii koloru topów istotna jest temperatura podczas ciemni? Jak lampy świecą to już nie? Edytowane 30 Listopada 2020 przez mikosz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz mi się przy temperaturze 19 stopni C pojawił fiolet już na etapie sadzonki, roślina jest teraz na końcówce wega i już listki są zielone liczę, że topy będą fioletowe... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz No dlatego mam 2 bieg, wtedy zbijam na 40 bez problemu. Próby już robiłem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz łatwiej zbic temp jak lampy nie świecą, tak pomyslalam. Może byc inne wytłumaczenie?♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 @Groovebusters Czuję fiolet a ostatnio rzadko się mylę. Turlam za swój typ grubego dżoja. Obstawiajcie, przyjmuję zakłady kochani. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk @Farmerka @Groovebusters Nie wytrwałem zbyt długo w postanowieniu by olać sprawę. ? Od ponad godziny w growroomie mam lekko uchylone okno zakryte kocem który powiesiłem na karniszu by pełnił rolę czegoś na kształt zasłony. Temperatura w namiocie 19.5, wilgotność 47%. Zobaczę czy temperatura będzie jeszcze spadała, jeśli nie zejdzie poniżej 19 stopni przez dobę to zostawiam tak na stałe. Taka zasłona ma jeszcze jeden plus - w nocy kiedy roślinki mają jasno nie będzie widać zewnątrz światła w oknie. ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Listopada 2020 @mikosz Cały Ty ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach