Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @420Dominik420 Skład wygląda w porządku, mogłoby być trochę mniej azotu, ale nada się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy150w będzie git? 18200lm Edytowane 12 Stycznia 2021 przez 420Dominik420 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @420Dominik420 W porównaniu z oświetleniem, jakie do tej pory miałeś to, jak niebo i ziemia. Wiadomo, że wystarczy, a nawet będzie spory zapas mocy. Teraz kwitnienie powinno ruszyć z kopyta, jak to podłączysz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy już wszystko mam jutro podłączam podeślę foty po tym jak założę @Zielone krainytak wyglądal dzisaj szczyt Edytowane 12 Stycznia 2021 przez 420Dominik420 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @420Dominik420 Brakowało mu światła, jak wrzucisz tą palmę do boxu i mu nią zaczniesz świecić to powinieneś zobaczyć diametralną różnice między tym, jak do tej pory przebiegało u ciebie kwitnienie, a tym jak będzie ono wyglądało po zainstalowaniu w boxie tej lampy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 12 Stycznia 2021 @Zielone krainywiesz może jak mam dawkować ten nawóz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @420Dominik420 Zacząłbym od 1/3 dawki, jaka jest na opakowaniu, a potem stopniowo zwiększał dawkę aż do osiągnięcia pełnej dawki. Jednak zwiększałbym powoli z nieustanną obserwacją roślin czy nie widać, jakiś niedoborów, lub oznak przenawożenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 12 Stycznia 2021 @Zielone krainy 1/3 możesz dokładniej bo nigdy nie wiem ile dokładnie mam rozcieńczyć z wodą i ile tej mieszanki wlać i w ilu litrach wody rozcieńczyć mógłbyś mi to objaśnić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @420Dominik420 Napisane jest na opakowaniu tej butelki dawkowanie zalecone przez producenta. To dawkowanie to 5ml na 2,3 l wody. No to 1/3 dawki to mniej więcej 1,5 ml na 2,3 litra. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 12 Stycznia 2021 @Zielone krainy ok i mam na raz wlać te 2.3 litra? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @420Dominik420 Wlej tyle, aby ich nie przelać, czyli tyle ile potrzebują, aby się napić, ale nie utopić:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 13 Stycznia 2021 @Zielone krainy hps już zamontowany tylko Martwi mnie jedno że ta roślinka ma już ok metra wysokości a już nie mam zabardzo możliwość powiększenia boxa :(( 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Stycznia 2021 @420Dominik420 Obkleiłbym te deski kocem termicznym, aby ściany lepiej odbijały światło. Teraz nic poza łamaniem szczytów nie zrobisz, bo inaczej rośliny nie zatrzymasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 13 Stycznia 2021 podeslesz linka jak to zrobić czy. cos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Stycznia 2021 @420Dominik420 Ziomek tu nie ma co pokazywać , po prostu tniesz koc termiczny pod wymiar ścian boxa ( wcześniej je mierząc) i przyklejasz koc termiczny na kleju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 13 Stycznia 2021 @Zielone krainy chodzi mi o zaginanie szczytu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Stycznia 2021 @420Dominik420 Jak chcesz go teraz zagiąć? Sznurkiem go przywiążesz do ściany boxa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) też się bałem zaginać, ale nie ma się co pierdolić. 3 razy zaginałem, 2 razy udało się idealnie, a raz mi pierdonęła łodyga w jakichś 30-40% i skleiłem plastrem. Teraz o dziwo na tej łodydze jest najwięcej "włosków". Najgorsze jest to że ten kąt się nie utrzymuje, po kilku dniach z 90 stopni robi się 30 stopni.. 20... itd, bo roślinka idzie do światła Ja robiłem tak, że ścisnąłem palcami łodygę (bez skojarzeń) aż coś jebło, i delikatnie powoli wykrzywiasz do kąta 90 stopni. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Stycznia 2021 @420Dominik420 Jak się boisz , że roślina dotknie ci szczytami lamp to rób super cropping, czyli łamanie łodyg, tu masz instrukcje : https://marihuanaforum.pl/topic/503-super-cropping-marihuany/?tab=comments#comment-1015 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 14 Stycznia 2021 @Zielone krainy troszke się cykam najwyżej znowu powiększe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach