Gość Urojenie Napisano 23 Listopada 2020 Witam szanownych growerów. Rozkalibrował mi się PH meter i muszę czekać na płyny do kabliracji do soboty. Znalazłem na necie info ze woda z Tesco nestle ma 6.5 PH u źródła, czy orientuje się ktoś z was jakie są różnice w PH źródła vs butelka ? Muszę sobie jakoś poradzić te kilka dni, pozdrawiam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 23 Listopada 2020 Nie lejesz odżywek, wodę z wodociągu już lałeś, i była ok po pomiarze. Więc tutaj najważniejsze żeby była odstana w temperaturze pokojowej i te kilka dni możesz lać. Nic przecież teraz nie regulujesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 23 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk właśnie musiałem zbijać troche preparatem, odstana woda w UK u mnie ma 7.9 ph ? pamietam ile wlewałem więc jest ok, tak z ciekawości w sumie pytam. może ktos pozniej skorzysta;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Listopada 2020 @Urojenie woda z butelek ma w sobie dużo minerałów które mogą się osadzać na korzeniach a co z tym idzie może to spowodować choroby oraz pogorszyć wchłanianie składników potrzebnych roślinie do życia z ziemi. Więc zrób tak że lej dalej ta wodę co lałeś tylko naturalnie odstana 24h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 23 Listopada 2020 @Seba691 mądrego to i miło poczytać ? Hehe . No to wysokie pH tej wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk akurat w ten temat mocno się zagłębiłem na początku mojej uprawy bo sam myślałem o wodze butelkowanej ale na szczęście zanim coś zrobię dużo informacji na dany temat czytam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 23 Listopada 2020 @Seba691 no to dobrze ze nie podlałem, dzięki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Grower 3 Napisano 27 Listopada 2020 Zwykla kranowe do odstania na 24 h lub uzywac kropli to odchlorowania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Listopada 2020 @Urojenie Ja bym się tym specjalnie nie przejmowa jak uprawiasz w ziemi-ziemia sama dosyć dobrze ustala pH i jedno czy dwa podlania wodą o wyższym pH za dużo w doniczce nie zmieni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 27 Listopada 2020 @doominik dzięki Dominik, już sytuacja z PH testerem została opanowana ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach