Sara 6 Napisano 16 Listopada 2020 Witam ponownie ??a pytanko brzmi następująco ???czy jest sens wydawać na lepszego boxa?? Chodzi mi o: https://www.growbox.pl/product-pol-3891-HomeBox-White-AQ120-Ambient-PAR-120x120xh220cm.html Co sądzicie?? Czy lepiej jest zapłacić te 4 stówki mniej za boxa z innej firmy?? Bo po co przepłacać ?? Sądzę, że nikt tego nie lubi... chociaż producent nieźle tam reklamuje i zachęca ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Listopada 2020 @Sara myślę że jak jakość jest podobna tego tańszego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 16 Listopada 2020 @Sara Cena często jest wykładnikiem jakości. Mam taką zasadę : Mnie biednego człowieka nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Szukam zawsze pośredniego rozwiązania. Pewnie Ci co mieli więcej styczności z namiotami dadzą lepsze rady, ja jednak lubię szafoboksy ? Ale jak masz możliwość podjechać do growshopu i dotknąć jednego i drugiego - to najlepsze rozwiązanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sara 6 Napisano 17 Listopada 2020 Ktoś mi poleci jakiegoś boxa może teraz jeszcze ????czy już w tej kwestii raczej nie ma to jakiegoś specjalnego znaczenia?? Chodzi mi o 150×150×200 ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Listopada 2020 @Sara Nie ma. Prawie wszystko to samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sara 6 Napisano 17 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk pewnie, że tak ??bez przesady... też tak myślę dzięki ☺ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Listopada 2020 Jak już chcesz lecieć na bogato to poszukaj namiotu z białym środkiem , a nie srebrnym , znacznie lepiej odbija światło niż te srebrne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sara 6 Napisano 17 Listopada 2020 @Vampidrut wiedziałam, że znowu mi namieszasz ??hahahaha, tak pozytywnie oczywiście ??tak się zastanawiam, ale może faktycznie to nie ma już jakiegoś większego znaczenia ?chociaż teraz to już trochę myślę ,że może jednak jest ?? https://www.progrower.eu/pl/royalroom/3020-growbox-royalroom-classic-c150-150x150x200cm-namiot-do-uprawy.html myślałam nad takim zwykłym??czy lepiej już dołożyć 5 stówek i wziąć ten https://www.progrower.eu/pl/homebox/3460-growbox-homebox-white-ambient-q150-par-150x150x220cm-namiot-do-uprawy.html i to już jest z białym środkiem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Listopada 2020 Twoja decyzja , biały środek - lepsze odbicie światła , chłodniej bo nie odbija tak ciepła . Cena ? srebrny - super cena , ale i gorsze parametry . Tak naprawdę to twoja decyzja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 17 Listopada 2020 @Sara Moje doświadczenie jest takie, że różnice w jakości są spore. Mam taki namiot 100/200 tani i jest po prostu słaby. Zaczynając od suwaków, które przepuszcza światło, bo obszycie jest lipne i ciągle się wcina w suwak-zawsze trzeba się z tym szarpać. Druga bardzo istotna sprawa, to sam stelaż-jest marny i po zawieszeniu zestawu oświetlenia i dużego filtra musiałem całość zakotwiczyć do ściany żeby się nie złożył-plastikowe narożniki są za słabe przy namiocie tych rozmiarów. Drugi namiot jaki mamy, to Green qube w rozmiarze 120/240 i jakościowo to przepaść. Poszycie jest grubsze, suwali suną luźno bez zacinania, a stelaż jest z grubych rurek i metalowych złączek i jest to na tyle sztywne, że całość mogę przesuwać po pokoju jak np chcę trochę przystrzyc krzaki i potrzebuję dostępu z drugiej strony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Listopada 2020 Nowe namioty od Marsa są też ok , złączki metalowe , grube poszycie , stabilny . Ogólnie w tej cenie dobry średniak. Nowe od starych różnią sie logiem , nie jest drukowane na poszyciu , lecz logo jest na wstawce gumowej u góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach